Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 52

Téma: Nové PC pro rodiče do 10500,-Kč (i s LCD)

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Čauky!
    Potřeboval bych od vás poradit, jak ze sakra zapeklité situce. Konečně se mi podařilo přemluvit rodiče, aby si pořídili novější počítač, páč ten co mají teď už toho fakt moc nezvládá. Ale dali mi limit kolem 10.000,-Kč, tak jsem usoudil, že za 10.500,-Kč to ještě snesou. Je v tom ale háček. Chtějí v tom mít i 17" LCD.
    Výkonnostně bych to viděl na něco takového: (šacuju to podle toho, co se na něm dělá teď)

    Gigabyte MB GA-P35-DS3L (rev. 2.0)
    Intel Core 2 Duo E7200 BOX
    Fortron FSP400-60GLN 400W
    A-Data 2GB (kit 2x 1GB) 800MHz
    Samsung SpinPoint F1 3.5" 320GB HD322HJ
    Cooler Master Elite 333
    Sapphire ATI Radeon HD 3850 256MB DDR3
    LG GSA-4167B-nechám tam součastnou ATA, nedá se nic dělat.

    Celkem tedy 9.457,- Kč Ale já ještě k tomu musím sehnat 17-ti palcový LCD a už mi zbývá jenom jedna tisícovečka. A s výkonem sestavy jít dolů moc nechci.
    Napadá vás něco, kde to ošulit, nebo jak u toho ven? Díky!
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Sestava.jpg 
Zobrazení: 120 
Velikost: 142.2 KB 
ID: 6354  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Bral bych:
    Gigabyte P31-DS3
    Intel Pentium Dual-Core 2160 + taktovat
    Fortron 400W
    Zeppelin 2GB
    WD3200AAAKS
    Cooler Master Elite
    Geforce 9500GT
    BenQ 17" G700AD stříbrno-černý

    Cena: 10506Kč . DOufám ,že by rodičům nevadilo těch šest korun navíc
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.PNG 
Zobrazení: 137 
Velikost: 108.5 KB 
ID: 6356  
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Je to pro rodice nebo na tom chces hrat ? Pokud je to pro rodice sel bych s vykonem klidne dolu
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    To grapherX: Díky. Mrknu na ty jednotlivý komponenty a uvidím. Jdu na noční, tak budu mít co dělat.
    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Je to pro rodice nebo na tom chces hrat ? Pokud je to pro rodice sel bych s vykonem klidne dolu
    Je to pro rodiče, ale když tam jsme, tak na tom taky blbneme a mladá dělá ve Fotoshopu a taky nějaký to video, tak aby to zase nebyla plečka, jako ta součastná.(Athlon na 1,1GHz, 1GB RAM na 133MHz, 80GB ATA HDD 7200ot./min, ASUS GeForce FX 5200 128 MB AGP). A věřím tomu, že pantatík si dá i nějakou tu gamesu.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 21-08-2008 v 22:36
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele Millisx
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    133

    Přesně tak, co tam dělá herní grafika? Pokud se na tom nebude hrát, vešel jsem se i s 19" LCD na cenu 10 001 kč se slevou a s dopravou zdarma Co víc řešit. opravdu, pokud ne 3D hry, má to výkonu i po grafické stránce na rozdávání a to jsem ještě zůstal na tvém návrhu procesoru
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: sestava.jpg 
Zobrazení: 156 
Velikost: 84.0 KB 
ID: 6357  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    19 wide je opruz i kdyz porad lepsi nez 17 Osobne bych to resil tak ze pokud nejsou penize koupil bych zatim jen bednu a dosetril na nejaky normalni lcd .. za tisicovku nic normalniho nesezene .
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Á, zdravím místního špekulanta #1 Jak z toho ven abysme ti ubrali někde 2000,- na monitor bez snížení výkonu? No to asi jedině že bys nakupoval v bazaru. Jinak mě napadá použít místo EP35 jen P31-DS3L, což bude stačit, jen nezvládně 4 paměťové moduly kdyby se měla rozšiřovat paměť. Dál procesor - E5200 s 2,5 GHz a 2MB cache ušetří dalších 500+Kč. Jinak grafika - jestli už teda má být herní, tak pár stovek připlatit na 9600GT. Jinak v bazarech se dají koupit věci jako 7900GT nebo 1950Pro pod 1000,-.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Tohle mi prijde jako idealni parketa pro AMD + deska s HD3200.. dole máte můj návrh.
    S 20" Samsungem s DVI jsem na 11000,- a kdyby si někde sehnal starší case (ze zkušenosti vim že často přebejvaj), tak se do 10500,- vejdeš i s klavesnici a myší.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: sestava.PNG 
Zobrazení: 186 
Velikost: 116.0 KB 
ID: 6363  
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od Millisx Zobrazit příspěvek
    Přesně tak, co tam dělá herní grafika? Pokud se na tom nebude hrát, vešel jsem se i s 19" LCD na cenu 10 001 kč se slevou a s dopravou zdarma.
    Pane kolego ......psal jsem, že ta grafika se tam uživí. Věřím tomu, že jo. Takže bych ji tam fakt rád nechal, i když ve slabším provedení. Bereš?

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    19 wide je opruz i kdyz porad lepsi nez 17 Osobne bych to resil tak ze pokud nejsou penize koupil bych zatim jen bednu a dosetril na nejaky normalni lcd .. za tisicovku nic normalniho nesezene .
    @1: Jak je znám, hledí do toho docela z blízka a myslím, že jim ta 17-ka bude stačit. Zase nemůžou chtít za 10k zázraky. (Mám 17" Dell v práci a docela to na běžný věci stačí....samozřejmě na tom nebudou sledovat HD video 16:9 )
    @Jsem rád, že se rodičové nechali přemluvit k tomuhle a na nějaký došetření je fakt asi nedostanu. Radši to sfouknu z čistý vody. (Mají brutální vydání s reko rodinnýho baráku, a chápu je).

    Tak jsem kombinoval a vylezlo mi tohle:viz screeny.
    Varianta 1. je s deskou Gigabyte P31-DS3L (10.942,-Kč)-musí to nyvýšení holt nějak přežít.
    a varianta 2. s deskou Gigabyte P35-S3G (11.065,-Kč)- 11k je strop.
    Co mně však zaráží, že u obou MB je napsaná podpora 45nm technologie a v support listech Gigabytu není ten procesor E5200 nikde uvedený.
    EDIT: Nějak jsem vás kluci (elpsycho a speedsnail) prospal. Cožéééééé?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1.jpg 
Zobrazení: 133 
Velikost: 108.8 KB 
ID: 6364   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2.jpg 
Zobrazení: 122 
Velikost: 107.3 KB 
ID: 6365  
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 21-08-2008 v 23:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Naprosto nechápu, PC pro rodiče a ono se tu vymýšlí herní sestava.

    Já bych to osobně viděl na int. grafiku (HD3200 či X3100), která na 19" wide utáhne i Sims 2, jo kdyby se tam občas zahráli nějaké náročnější hry (NFS, COD4 apod.), tak max. HD3650.

    Jak znám spoustu starší lidí, tak jedinné hry, které hrají, jsou ty int. ve Windows...tj. Solitaire apod. CPU stačí levné dvoujádro - E2200 a desku s P31 (max.), 2GB paměti a max. 320GB disk!

    Monitor bych vzal 19" wide, např. Asus...není to nejhorší a ceny jsou poměrně nízké.

    Samozřejmě počítám, že bude brát i legální Windows Vista a Office pro domácnosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od Withman Zobrazit příspěvek
    1.Naprosto nechápu, PC pro rodiče a ono se tu vymýšlí herní sestava.

    2.Já bych to osobně viděl na int. grafiku (HD3200 či X3100), která na 19" wide utáhne i Sims 2, jo kdyby se tam občas zahráli nějaké náročnější hry (NFS, COD4 apod.), tak max. HD3650.

    3.Jak znám spoustu starší lidí, tak jedinné hry, které hrají, jsou ty int. ve Windows...tj. Solitaire apod. CPU stačí levné dvoujádro - E2200 a desku s P31 (max.), 2GB paměti a max. 320GB disk!

    4.Monitor bych vzal 19" wide, např. Asus...není to nejhorší a ceny jsou poměrně nízké.

    5.Samozřejmě počítám, že bude brát i legální Windows Vista a Office pro domácnosti.
    @1.Páč tam často jezdíme s prckem, který si začíná s PC nebezpečně rozumnět a tatík je v duchu velice mlád a určitě nějaký válečný gamese neodolá.

    @2.DŮLEŽITÉ! Když mluvíme o té grafice.....myslíš, že např.Sapphire ATI Radeon HD 3650 512MB DDR3
    je výkonnější než ten Gainward 9500GT 512MB DDR2, co tam mám? Díval jsem se na nějaký testy a tam 9500GT tu HD3650 porážela.

    @3.Šak to tam mám. (Intel Pentium Dual-Core E5200 BOX, Gigabyte P31-DS3L, Zeppelin 2GB 800MHz, Samsung SpinPoint F1 320GB).

    @4.Taky jsem o něm uvažoval, ale nějak se nemůžu zbavit pocitu, že je "lepší" digitální vstup DVI-D, než analogový D-Sub. Proto BenQ 17" G700 .

    @5.Samozřejmě legální Microsoft Windows Vista Ultimate CZ 32bit a MS Office 2007 Professional.

    A tady máš pusu za tvé dotěrné, ale věcné poznámky, které mně dovedou ke zdárnému konci. [Alespoň si to myslím, kua.]
    __________________________________________________ __________________________________________________ _______
    Proč všichni chrníte, když se chci s váma bavit? Nebo že by normální lidi v noci spali a já jsem ten divnej? Asi jo.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 22-08-2008 v 04:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Pozor na tu 9500GT, máš v košíku verzi s pomalýma DDR2. DDR3 Gainward je na Alfě momentálně nedostupná a ostatní jsou drahé.

    EDIT: Jasně že vím :
    http://www.computerbase.de/artikel/h...00_gt_9800_gt/

    Jinak to co mají v testu jako 9500GT bez dodatku je verze s takty 550/1600 a 512MB RAM.
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 22-08-2008 v 05:48
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Ha. Díky za upozornění. A nevíš prosím tě, jak to je s tím srovnáním výkonu 9500GT vs. HD3650? Nebo jinou řadu s podobným výkonem..... V tom lowendu se moc neorientuju.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    1

    CPU bych vzal E2160 - v pohodě nataktuješ na 2,7G a ušetříš tak oproti E5200 550,- Kč, které můžeš potom investovat třeba do Asusu 8800GT 256 ddr3. tohle by ti na hraní v nižších rozlišeních mělo stačit bohatě na většinu dnešních her...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od haens Zobrazit příspěvek
    CPU bych vzal E2160 - v pohodě nataktuješ na 2,7G a ušetříš tak oproti E5200 550,- Kč, které můžeš potom investovat třeba do Asusu 8800GT 256 ddr3. tohle by ti na hraní v nižších rozlišeních mělo stačit bohatě na většinu dnešních her...
    Dlouhodobě ho provozovat s boxovaným chladičem na takové frekvenci bez "dohledu" někoho zkušenějšího je podle mně celkem riskantní. Jó, mít na něm Noctuu, nebo Ninju, tak bych ho tak nechal jet, klíďo píďo celej rok, ani bych po něm neštěknul. Ale to už je zase investice navíc.
    (P.S. Taky jsem měl E6300 1,86GHz neustále na 2,8GHz, ale s Noctuou a měl jsem ho pod kontrolou. S boxem při zátěži šly teploty pomalu, ale jistě nehezky nahoru.)
    __________________________________________________ __________________________________________________ ___
    EDIT To Elpsycho: Díky za ten odkaz na test. Na RB pro tebe mně to ještě nepustí.


    Tak jsem tomu zase dal jednou na zadek......Moc jsem vás neposlechl, s tou integrovanou grafikou. Co? Tak sorry, no. Tohle jsem teď vypotil, tak jestli se tam někomu něco nezdá, tak ať mi to řekne, než to objednám. Díky všem.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Final Sestava.jpg 
Zobrazení: 135 
Velikost: 152.2 KB 
ID: 6399   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Celková cena.jpg 
Zobrazení: 113 
Velikost: 50.5 KB 
ID: 6400  
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 22-08-2008 v 16:01
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Něco pro rodiče
    Od Dogiii v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 07-10-2014, 20:51
  2. Počítač pro rodiče
    Od T_xy v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 09-05-2011, 12:47
  3. Menší repro pro rodiče
    Od Jandaskunk v sekci Audio
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 05-12-2009, 12:03
  4. Upgrade do 400 € / 10500 Kč
    Od Luoslav v sekci PC - archiv
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 06-11-2009, 15:33
  5. Nové PC
    Od Wellkey v sekci PC - archiv
    Reakcí: 35
    Poslední příspěvek: 03-01-2008, 20:42