Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: zachycení videa z DV kamery

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3

    Mám DV kameru z Ameriky, takže je předpoklad, že je na normu NTSC tj ca 30 snímků/sec. Je blbost zachytávat video do PC frekvencí 25 s/sec? nebo je to jedno? Docela v tomhle začínám a nemohu nikde takhle trapnej dotaz najít zodpovezený? Prosím poradte
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Lepší budeš mít když hned při stahování videa do pc přepneš zachytávat v normě PAL. Je ttam rozdíl myslím i v rozlišení obrazu. A nebo to musí mít ta kamera možnost nahrávat na kameře v PAL . Většína kamer má tuto možnost.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3

    To jsem tak udělal, teda zachytávat v PAL, ale pořád nevím jistě jestli je to tak dobře. Asi jo problém bude kdybych to chtěl přehrávat rovno z kamery na TV která neumí NTSC myslím.? Přepnout normy na kmeře nejde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3

    Tak si nakonec odpovím po velmi dlouhém hledání sám

    http://www.camcorderinfo.com/content...g_ntsc_pal.htm

    z toho vyplývá, že teda zrovna nejlepší tahat 30 s/min frekvencí 25 s /min není, nebot každý 6 je zahozen.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    83

    Citace Původně odesláno od PETR Utter Zobrazit příspěvek
    z toho vyplývá, že teda zrovna nejlepší tahat 30 s/min frekvencí 25 s /min není, nebot každý 6 je zahozen.
    Pokuď vím tak z DV se nepořizuje capture snímků ale jak tady dobře řikáš "tahá" stream a v tomto Tě vůbec nemusí zajímat je-li 30 nebo 25fps a ostatní parametry kopírování.

    A to že je "zahozen" nějaký snímek to tady neříkej protože podle některých chytrolínů se nemůže stratit vůbec nic
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele )aguar
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    238

    Mam ten samy problem. Jenze ta moje frci jen v ntsc.
    Ted to taham do pc pres windv a firewire,ale potom uz nevim co stim. V cem upravit atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    83

    Citace Původně odesláno od )aguar Zobrazit příspěvek
    Mam ten samy problem. Jenze ta moje frci jen v ntsc.
    Ted to taham do pc pres windv a firewire,ale potom uz nevim co stim. V cem upravit atd.
    To že jak říkaš "frčí" v NTSC není žádný problém, akorát kdybys chtěl zobrazit tento formát na TV či monitoru musí splňovat podmínky této normy a tj. rozměr 640x480x60 Hz. Není možné bez zkreslení sledovat na TV s evropskou normou, tj. 768x576x50Hz protože je důležitý kmitočet, tj.počet půlsnímků za sekundu.
    Tento tok lze sestřihat a upravit na jaké koli střižně např. Ulead Video či Vegas Video, výsledkem však musí být stejný frekvenční kmitočet jinak dojde k destrukci původního záznamu a výsledkem bude "trhané" nekvalitní video.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele )aguar
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    238

    To znamena ze to staci jen ulozit jako PAL treba ve vegasu. A hotovo? Nebo je na to nejaky konkretni filtr?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    83

    Uložit NTSC do PALu je asi to samý jako u toho vozítka co máš v logu nahradit jedno kolo kolem ze žebřiňáku ... Jestli to chceš tak konvertorů jsou haldy, nebo to jen ulož do PALu. Vidět bych to ale nechtěl
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele )aguar
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    238

    Tady se asi odborne odpovedi nedockam. Zkusil jsem to tak udelat a nevidim v tom zadnej rozdil. Me jde hlavne o to zkomprimovat a aby to nemelo 15 GB na disku. DVD si z toho asi delat nebudu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    83

    Citace Původně odesláno od )aguar Zobrazit příspěvek
    Tady se asi odborne odpovedi nedockam. Zkusil jsem to tak udelat a nevidim v tom zadnej rozdil. Me jde hlavne o to zkomprimovat a aby to nemelo 15 GB na disku. DVD si z toho asi delat nebudu.
    No to si uhodl, žádný odborník kromě mě Ti na takovoutu prasárnu neodpoví , a nediv se !!! Zkomprimuj to do formátu VCD, cca 60 min 700Mega a máš to kompatibilní i se vším HW co se vyrobilo před cca 10lety ... Vegas to zmákne raz-dva.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Stream videa z kamery na web
    Od pustofkj v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-10-2012, 09:40
  2. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 29-07-2012, 02:41
  3. Problémy s PC (HW/SW): Přenos videa z kamery do PC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 12-01-2009, 21:23
  4. Kopírování videa z dig.kamery
    Od majk01 v sekci Video a TV
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 26-05-2007, 09:46