Nove PC kolem 10 000Kč
Chtěl bych novou PC sestavu kolem 10 000Kč bez monitoru (proste holou bednu) mohl by mi nekdo poradit co si do ni dat za hardware, aby utahla nektere novejsi hry.
mohl by mi nekdo prosim poradit
PS: předem dekuju za odpoved
mohl by mi nekdo prosim poradit
PS: předem dekuju za odpoved
Pokud se nebude taktovat, tak viz obrázek, case Yeong Yang Cetus YY-5601, tu mají jinde. Košík je ze Softcomu.
[SIZE="3"]ZMĚNA ![/SIZE] Některé dílčí věci jsou v Softcomu levnější, celkově to ale vychází pořád lépe v Alfě. Zbylo tak na poněkud lepší CPU ;)
Jinak by se šiklo pak i nějaké to chlazení do case, ale to se dá pořešit dodatečně, nevím přesně co skříň stojí, tak tu nechci navrhovat něco, co by překročilo rozpočet.
[SIZE="3"]ZMĚNA ![/SIZE] Některé dílčí věci jsou v Softcomu levnější, celkově to ale vychází pořád lépe v Alfě. Zbylo tak na poněkud lepší CPU ;)
Jinak by se šiklo pak i nějaké to chlazení do case, ale to se dá pořešit dodatečně, nevím přesně co skříň stojí, tak tu nechci navrhovat něco, co by překročilo rozpočet.
Naprosto souhlasím s tou sestavou od Pavla. Jinak kdybys taktoval tak vem desku Gigabyte P35-DS3 a ktomu Intel Penitum Dual-Core
Zkusil bych tam napasovat Intel (E2160, E5200, E7200) do ty rezervy 10000, jinak jsi to postavil pekne ;)
to co slozil pavel je hezky...
nicmene kdybys prihodil dva tisice, tak mas o poradnou porci vykonu navic.
E7200 vs. X2 5200 (ten fakt moc vykonu nepobral, E7200 je obvykle lepsi nez X2 6000+)
Radeon 3850 vs. radeon 4850 (tohle uz bude znat taky dost)
nicmene kdybys prihodil dva tisice, tak mas o poradnou porci vykonu navic.
E7200 vs. X2 5200 (ten fakt moc vykonu nepobral, E7200 je obvykle lepsi nez X2 6000+)
Radeon 3850 vs. radeon 4850 (tohle uz bude znat taky dost)
No já nevím, na HD 4850 je už IMHO 2GB RAM málo :notsure Spíš bych zkombinoval 4GB s HD 3870, ta ještě na nějaké to dobré hraní stačí (nebylo vlastně řečeno, na jakém monitoru se bude hrát) a až by nestačila, tak by koupil HD 5850 :)
A do těch 10k je IMHO lepší AMD, pak už samozřejmě spíš Intel, tříjádra jsou zatím pořád ještě dražší no :)
A do těch 10k je IMHO lepší AMD, pak už samozřejmě spíš Intel, tříjádra jsou zatím pořád ještě dražší no :)
To by mohlo stát za zvážení přihodit 2000 nebo chvíli počkat než bys je schrastil, pak by ten výkon byl o poznání lepší. Jak píše ICEBOSS.. Ale jde taky o to na jakém monitoru to budeš hrát .. ?
[QUOTE=Pavel Boček;154829]No já nevím, na HD 4850 je už IMHO 2GB RAM málo :notsure Spíš bych zkombinoval 4GB s HD 3870, ta ještě na nějaké to dobré hraní stačí (nebylo vlastně řečeno, na jakém monitoru se bude hrát) a až by nestačila, tak by koupil HD 5850 :)
A do těch 10k je IMHO lepší AMD, pak už samozřejmě spíš Intel, tříjádra jsou zatím pořád ještě dražší no :)[/QUOTE]
2GB paměti málo.? To snad ne! Stejnak vidím, že tam nahraje XP a pro ty je 2GB ideál. Pro Visty 2GB stačí a není problém kdykoliv později dokoupit. :thumb
A do těch 10k je IMHO lepší AMD, pak už samozřejmě spíš Intel, tříjádra jsou zatím pořád ještě dražší no :)[/QUOTE]
2GB paměti málo.? To snad ne! Stejnak vidím, že tam nahraje XP a pro ty je 2GB ideál. Pro Visty 2GB stačí a není problém kdykoliv později dokoupit. :thumb
Ja jsem stejneho nazoru, 2GB jsou uplne dostacujici, zvlast pokud mas nejakej sibenicni limit, tak kazda stovka dobra. Mam 2GB na XP a nemam sebemensi problem.
Urcite bude HD4850 + 2GB rychlejsi nez HD3850 + 4GB - velikost RAMek Ti vypocetni vykon neprida...
Navic je lepsi v budoucnu jednoduse dokoupit RAMky nez vyhodit (nebo slozite prodavat pod cenou) grafiku a koupit novej...
Urcite bude HD4850 + 2GB rychlejsi nez HD3850 + 4GB - velikost RAMek Ti vypocetni vykon neprida...
Navic je lepsi v budoucnu jednoduse dokoupit RAMky nez vyhodit (nebo slozite prodavat pod cenou) grafiku a koupit novej...
A co takhle jít ZATÍM cestou integrované grafiky a na nějakou lepší samostatnou, herní grafiku došetřit a koupit ji později? Ideálně ATi HD 4850 a pak využít i technologii ATI Hybrid CrossFireX™.
Takhle teď můžeš přitlačit na ostatní komponenty, které pak už nebudeš muset řešit - silnější/kvalitnější zdroj, více ramky, lépe/snadněji taktovatelný cpu.
Integrovaná grafika samo není herní, přesto že je druhá nejvýkonnější na trhu. Ale budeš mít doma komp, který můžeš zatím používat i na jiné věci a jak už jsem psal herní grafiku dokoupit později. Navíc při využití toho "odpojování" samostatné grafiky nebude investice do té integrované zbytečná. A ruku na srdce - kolik času strávíš u PC jen hraním? ;)
PS: Zdroj Alfacomp.cz
Takhle teď můžeš přitlačit na ostatní komponenty, které pak už nebudeš muset řešit - silnější/kvalitnější zdroj, více ramky, lépe/snadněji taktovatelný cpu.
Integrovaná grafika samo není herní, přesto že je druhá nejvýkonnější na trhu. Ale budeš mít doma komp, který můžeš zatím používat i na jiné věci a jak už jsem psal herní grafiku dokoupit později. Navíc při využití toho "odpojování" samostatné grafiky nebude investice do té integrované zbytečná. A ruku na srdce - kolik času strávíš u PC jen hraním? ;)
PS: Zdroj Alfacomp.cz
myslim, ze novy PC kupuje hlavne kvuli hram, takze stredni cesta se slusnou herni grafikou pro nej bude lepsi, nez si koupit PC co hry nezvladne a zase dal setrit... imho... a mezitim, mu zastaraji ty komponenty, ktery ted koupil.
Myslim že ICEBOSS to vystihl přesně. Navíc člověk co chce začínat na zkoušku s integrovanou grafikou automaticky skončí u té nejrychlejší a tím pádem u AMD, což by byla škoda při dnešní nabídce Intelu - např. E5200 je geniální levný procesor, který se na základní frekvenci vyrovná X2 tak do 3GHz a po přetaktu je smete všechny. CrossfireX s integrovanou grafikou - výkon je horší než když běží jen externí grafika, tak nevím k čemu to je. Snad se tím dá nepatrně ušetřit spotřeba když externí grafika ji nemá v idle vychytanou.
Navic ukazte mi nekoho, kdo by rad na neco pockal :D
Ja kdyz uz neco chci, tak to chchi hned... Hned... HNEEEED!!!!! :D
Je to hezka rada "pockej a dosetri", ale ja bych to nevydrzel. Takze bych zustal o mainstream herni grafiky ted hned ;)
Ja kdyz uz neco chci, tak to chchi hned... Hned... HNEEEED!!!!! :D
Je to hezka rada "pockej a dosetri", ale ja bych to nevydrzel. Takze bych zustal o mainstream herni grafiky ted hned ;)
Memory leaky se nepočítají, takže mi 2GB přijde hodně, alespoň zatím v task manageru jsem neviděl podstatně víc jak 1GB...jediný evidentní problém s pamětí jsem měl při renderování náročné scény na velké rozlišení v 3dsmax, což není tenhle případ
"Navic ukazte mi nekoho, kdo by rad na neco pockal
Ja kdyz uz neco chci, tak to chchi hned... Hned... HNEEEED!!!!!"
Myslím že se v tom nejeden člověk shlédne:)
"Navic ukazte mi nekoho, kdo by rad na neco pockal
Ja kdyz uz neco chci, tak to chchi hned... Hned... HNEEEED!!!!!"
Myslím že se v tom nejeden člověk shlédne:)