Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 27

Téma: Problémy s PC (HW/SW): Problém se zobrazením po sestavení a spuštění PC

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: Duff

    Znění dotazu:
    Zdravím, měl bych na Vás malý dotaz pokud mi někdo prosím můžete poradit.... Před pár dny jsem si koupil nový počítač, doma ho sestavil (jako už pár počítačů předtím) vše jsem dal dohromady, několikrát překontroloval zapojení (mělo by být vše dobře) a spustil - bohužel monitor neukázal vůbec nic - jen černá obrazovka - grafika je Asus 8800 GTS 512 - zkusil jsem oba výstupy, dva monitory a prostě nic...nevím jestli je problém při zapojení nebo někde jinde.. :-( Zkoušel jsem i zapojit co nejméně věcí (pouze HDD) paměti jsem zkoušel do různých slotů,měnil je a výsledek pořád stejný.. .... fakt si už nevím rady..tak pokud někdo ví čím by to mohlo být prosím prosím poradtě..díky moc...

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    Vše by měly být značkové komponenty... Gigabyte deska P35 chipset, Intel Quad core 6600, 2x2GB 1066 OEZ reaper, Seagate barracuda 7200, 640MB, a ten Asus 8800 GTS 512 PCI-E,grafika..software zatím není :-))

  2. #2
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Jakej zdroj to táhne? Máš zapojeno přídavné napajení do grafiky ?



  3. #3
    Neregistrovaný

    Je tam Fortron blue storm II 500W - grafika má kabel rozdvojenej na dva zdroje - píchnul jsem to do obou..

  4. #4
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Rozjede se aspon(spustí se ventilátory) ? Nebo vubec nefunguje zapnutí. Viděl bych to na špatně zaojeny power,reset atd. kabelů.

  5. #5
    Neregistrovaný

    JJ rozjede se...na ty kablíky sem taky koukal...pro jistotu sem tam pak nechal už jen power switch a reset switch audio a diody jsem vypojil....všechno hučí,všechno se točí,větrák na procesoru,větrák na grafice, kontrolky na desce svítěj,HDD chroupe...a monitor černej :-) :-(((

  6. #6
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Takže cbyha je u grafiky. Rozjede se ventilátor na grafice. Nebo jen okolní ventilátory.

  7. #7
    Neregistrovaný

    právě že jsem koukal že se točí i na grafice....tu jsem kontroloval,měla by bejt docvaklá jak má být...zobáček zapadlej...do napájení zapojený oba kabely - doufám že to tak má být?



  8. #8
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Ten zdroj má svoje PCIe 6pin. Tak zapoj ten do grafiky. A ne přez redukce. Nemohl bys posstnout fotku at jde vidět jak je to zapojeny.

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Zkoušels monitor v obou výstupech na grafice?

    Monitor máš DVI nebo jedeš přes redukci DVI -> D-SUB?

  10. #10
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od grapherX Zobrazit příspěvek
    Ten zdroj má svoje PCIe 6pin. Tak zapoj ten do grafiky. A ne přez redukce. Nemohl bys posstnout fotku at jde vidět jak je to zapojeny.
    aha...no já to měl zapojený jen přes ty redukce...jinak jsem to zatim nezkoušel..to mě nenapadlo se přiznám....zase takovej odborník nejsem i když počítačům ,myslim,docela rozumim...

  11. #11
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Zkoušels monitor v obou výstupech na grafice?

    Monitor máš DVI nebo jedeš přes redukci DVI -> D-SUB?
    zkoušel jsem oba výstupy a oba i přes redukci - jak na LCD tak na CRT...a nic :-(

  12. #12
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    aha...no já to měl zapojený jen přes ty redukce...jinak jsem to zatim nezkoušel..to mě nenapadlo se přiznám....zase takovej odborník nejsem i když počítačům ,myslim,docela rozumim...
    jinak bohužel jsem ted v práci takže fotku budu moct poslat až tak ve dvě :-(



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Je tam Fortron blue storm II 500W - grafika má kabel rozdvojenej na dva zdroje - píchnul jsem to do obou..
    Každej z těch dvou MOLEXů by měl být z jiný napájecí větve zdroje.... ale lepší bude použít přímo 6pin PCIe ze zdroje, jak psal grapherX. Vyzkoušej a dej vědět

  14. #14
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Každej z těch dvou MOLEXů by měl být z jiný napájecí větve zdroje.... ale lepší bude použít přímo 6pin PCIe ze zdroje, jak psal grapherX. Vyzkoušej a dej vědět
    díky moc - možná to bude tim :-) je fakt že jsem to píchnul na jednu větev....skusim to dát přímo na ten 6ti pin a dám Vám vědět..v každym případě díky moc!! už abych byl doma :-)

  15. #15
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Co máš přesně za desku ? Není možné, že má dva PCIe x16 sloty a dal jsi to do špatného ?

    Větve bych neřešil, i kdybys to měl nakrásně jen na jedné tak 216 W ti to při zapnutí nevezme, navíc kdybys ji přetížil, tak se ti zdroj vypne, ne že to nebude POPSTovat, tady bych problém neviděl. Určitě ale zapoj do VGA PCIe konektory přímo ze zdroje...

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problémy s PC (HW/SW): problém při spuštění PC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-05-2012, 19:36
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-10-2011, 21:45
  3. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-12-2010, 08:37
  4. GeForce: Problém se zobrazením GK GeForce FX 5200
    Od Weluxis v sekci Grafické karty
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-10-2009, 14:07
  5. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 01-07-2006, 19:45