Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Zdroj s 20+4 pin

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    56

    Přidal jsem si do PC paměť 512 MB k dřívějším 256 a 256 MB. Nějak se to začalo sekat a tak jsem myslel, že ty paměti spolu nejedou. Nakonec jsem zjistil po vypojení mechanik, že to už neutáhne zdroj. A tak mám zájem pořídit si nový zdroj. Mám starou desku MSI 7030. Na základce je napájení 20 pin. Můžu koupit 20+4 pin a zapojit jen 20 pin?

    Na netu jsem našel zapojení 24 pin a porovnal jej s 20 pin. Zapojení 1-20 se ne těchto neshodovalo !!! (asi v jedné barvě)

    Jak je to možné, neodpálím si desku? Dík za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Samozřejmě můžeš koupit zdroj i s 24pin. Ty poslední 4piny jsou oddělitelné a budou ti pasovat přímo do desky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    56

    Myslím, že to tak nejde! V zapojení je rozdíl, a to polarizaci jednoho napětí. Na 20 pin je na pozici 18 +5V a na odpovídající pozici u 24 pin je -5 V. Možná se pletu, ale toto jsem našel na netu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    ja mám na doske 20 pin a na zdroji je 20+4pin, zapojil som len 20pin a všetko ide v pohode, nemáš sa čoho báť
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Maximus12
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    768

    Ano můžeš, bude to fungovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    jeste ty pameti ale stejne projed napred memtestem a sniz jejich casovani, pripadne i frekvenci. se mi nechce zdat, ze by tech par wattu navic destabilizovalo sestavu... i kdyz mozne to samozrejme je.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    56

    Odpojil jsem vše nepotřebné a nechal všechny paměti. Jede to OK. Memtest jsem ještě nepoužil. Zkoušel jsem i jiné kombinace zapojení, vždy když jsem něco vypojil, tak to jelo dobře. Stáří zdroje neznám, ten jsem dostal před 2 roky při reklamaci toho starého. Pro zasmání - dali mi ho z ventilátorem bez jedné lopatky. Ventilátor jsem si už potom koupil nový sám a vyměnil.

    Mám:

    NoName zdroj - 350 W,+3,3V -28A, +5V - 35A, +12V - 16A, -12V - 0,8A

    Athlon 2800+, 3x SDRAM = 1GB, NVidia FX 5500, DVD RW, CD RW, FDD, HDD 120GB, PCI TV WinFast PVR2

    Ještě poznámka: vždy když byly problémy se zamrzáním nebo z restartem, tak PC hrozně dlouho startoval a dlouho se vypínal.
    Naposledy upraveno uživatelem Pettr335: 24-08-2008 v 23:34
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Prubni určitě jetště ten memtest

    Ještě by stálo za úvahu nahrát nejnovější BIOS, třeba je jen problém v podpoře pamětí

    U těch ATX konektorů 20+4pin u zdroje si to raději zkontroluj/ověř. Imho ty levnější zdroje je mají rozdělené (např. 400W Fortron GLN), ale např. Corsair HX520 (vím, už je to cenově a kvalitou jinde) už má jeden ATX 24pin nerozdělitelný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    56

    Memtest bez problému. Teď zkouším jen 1x 512 MB paměť a zdá se to být v pořádku. Vypadá to, že ty tři paměti co mám společně nejedou. Hry nehraju a na vše ostatní mi stačí 512 MB. Takže jak se zdá, mám po problému. Díky za snahu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    37

    20+4 ti do desky v pohode pujde.

    Jen me zarazi, ze by nestihal zdroj. Ja mam sestavu Athlon64 3000+, 1GB RAM, 3xHDD, 1xDVD RW, 2xzvukovka, 1xTV tuner, grafika nv6200 a zvlada to 300W EC zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Zdroj Fortron Blue Storm II 500W
    Od puke v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 10-05-2013, 08:34
  2. Zdroj pre pc 24/7
    Od niqueo v sekci Zdroje
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-04-2013, 14:23
  3. Zdroj pro GTX 460 SLI?
    Od kilianek v sekci Zdroje
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-12-2011, 12:17
  4. ITX zdroj
    Od tonda.neumann v sekci Zdroje
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-11-2010, 22:07
  5. Co je to za zdroj?
    Od a8nr v sekci Zdroje
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-09-2007, 14:49