Potřebuju zlegalizovat svoje Win XP Pro a nechce se mi za ně dávat cca 2800,- Je to velkej rozdíl oproti XP Home? Ty jsou totiž jen za cca 1500,- Anebo už rovnou Vistu Home Premium?
Potřebuju zlegalizovat svoje Win XP Pro a nechce se mi za ně dávat cca 2800,- Je to velkej rozdíl oproti XP Home? Ty jsou totiž jen za cca 1500,- Anebo už rovnou Vistu Home Premium?
Kdyz uz vista tak minimalne HP, respektive vidim jen dve vyuzitelny verze pro home usera a to bud HP nebo U. HB mi prijdou az moc osekany.
Jinak na tvuj stroj (pokud je to ten v podpisu) bych radsi nechal XPcka.
Na tvou sestavu bych dal XP...
Mimochodem, nevyplatí se ti spíš koupit to na Aukru než přes MS nebo normálně ve kšeftě ? Řada lidí to tam prodává na doklad za ceny něco přes 1000 Kč, občas i levněji. Akorát ne vždy jsou to české verze.
ADD// zrovna tam jsou jedny za 999 Kč i s poštou...http://www.aukro.cz/item423307321_wi...cetne_sp2.html
Jak bylo řečeno, pokud je to na tento stroj co je v podpisu, tak radši XP, samozřejmě Home...oproti verze Pro nepoznáš rozdíl.![]()
Díky, Aukro mě nenapadlo :-) A co ty Homy, pro domácího uživatele to asi není oproti Pro moc velkej rozdíl ne? Občas hraju, spíš video, hodně fotky (Zoner 10, Photoshop).
Sorry, mám děsný připojení přes mobil... :-((
Jak jsem psal, nepoznáš rozdíl. Jestli chceš vědět přesné rozdíly, tak využij GOOGLE!
Tady jsou rozdíly pro Visty
http://www.microsoft.com/cze/windows.../n/choose.mspx
Nejsem v tom úplně kovanej, jak je možný znovu aktivovat již použitou verzi XP OEM? Napadá mě jedině možnost že je ten systém sice použitej ale není přihlášenej v Microsoftu...
Mno jde to tak, že zavoláš na linku Microsoftu, tam se spojíš s operátorem nadiktuješ mu nějaké to ID, on ti udělá nové a pak by to šlo aktivovat. Možná tam bude ještě nějaký mezikrok, už si to nepamatuju přesně. Já jsem to takto dělal několikrát, když byl problém s aktivací, ale šlo o orig.verzy a použitou jen na jednom stroji.
Pozor na oem verzi. Podivej se na licencni politiku na microsoft cz. OEM verze muze byt pouzita pouze v jedne desce. Vse ostatni je mozne menit. Jakmile se ti ale pokazi deska a nebo chces novejsi desku, tak podle toho popisu mas smulu a oem verze se neda aktivovat pro novou desku. viz http://www.microsoft.com/cze/licence/oem/default.mspx.
To by ale pak nebylo možný na tom Aukru koupit už použitý XP a znovu je použít a aktivovat na mým PC...
A proč bys kupoval použitou licenci ? Neříkal jsem snad, že tam prodávají normální prodejci na doklad ? Takže to asi třeba budou nová, nerozdělaná balení, maximálně s poškozeným obalem, že![]()
Protože tam jsou XP za 600 použitý, ale nikdy neaktivovaný a neregistrovaný. TAk se ptám, jestli to není nějaký riziko, jinak samozřejmě vezmu ty nový za litr... Díky :-)
Nikdy bych si nekoupil SW na Aukru. Určitě je ideální, když to koupíš někde v krámě...dostaneš doklad a Windows budou v kartonové krabici, takže si můžeš být 100% jistý, že nikdo nepoužil tvé aktivační číslo.
EDIT: Navíc jsem viděl, že někdo na Aukru prodává Windows a dle popisku to vypadalo, že to je jen instalační CD...:-/