Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 37

Téma: XP nebo Vistu?

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    73

    Potřebuju zlegalizovat svoje Win XP Pro a nechce se mi za ně dávat cca 2800,- Je to velkej rozdíl oproti XP Home? Ty jsou totiž jen za cca 1500,- Anebo už rovnou Vistu Home Premium?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Kdyz uz vista tak minimalne HP, respektive vidim jen dve vyuzitelny verze pro home usera a to bud HP nebo U. HB mi prijdou az moc osekany.

    Jinak na tvuj stroj (pokud je to ten v podpisu) bych radsi nechal XPcka.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Na tvou sestavu bych dal XP...

    Mimochodem, nevyplatí se ti spíš koupit to na Aukru než přes MS nebo normálně ve kšeftě ? Řada lidí to tam prodává na doklad za ceny něco přes 1000 Kč, občas i levněji. Akorát ne vždy jsou to české verze.

    ADD// zrovna tam jsou jedny za 999 Kč i s poštou...http://www.aukro.cz/item423307321_wi...cetne_sp2.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Jak bylo řečeno, pokud je to na tento stroj co je v podpisu, tak radši XP, samozřejmě Home...oproti verze Pro nepoznáš rozdíl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    73

    Díky, Aukro mě nenapadlo :-) A co ty Homy, pro domácího uživatele to asi není oproti Pro moc velkej rozdíl ne? Občas hraju, spíš video, hodně fotky (Zoner 10, Photoshop).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    73

    Sorry, mám děsný připojení přes mobil... :-((
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Citace Původně odesláno od honzarejlek Zobrazit příspěvek
    Díky, Aukro mě nenapadlo :-) A co ty Homy, pro domácího uživatele to asi není oproti Pro moc velkej rozdíl ne? Občas hraju, spíš video, hodně fotky (Zoner 10, Photoshop).
    Jak jsem psal, nepoznáš rozdíl. Jestli chceš vědět přesné rozdíly, tak využij GOOGLE!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    73

    Nejsem v tom úplně kovanej, jak je možný znovu aktivovat již použitou verzi XP OEM? Napadá mě jedině možnost že je ten systém sice použitej ale není přihlášenej v Microsoftu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Maximus12
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    768

    Citace Původně odesláno od honzarejlek Zobrazit příspěvek
    Nejsem v tom úplně kovanej, jak je možný znovu aktivovat již použitou verzi XP OEM? Napadá mě jedině možnost že je ten systém sice použitej ale není přihlášenej v Microsoftu...
    Mno jde to tak, že zavoláš na linku Microsoftu, tam se spojíš s operátorem nadiktuješ mu nějaké to ID, on ti udělá nové a pak by to šlo aktivovat. Možná tam bude ještě nějaký mezikrok, už si to nepamatuju přesně. Já jsem to takto dělal několikrát, když byl problém s aktivací, ale šlo o orig.verzy a použitou jen na jednom stroji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Pozor na oem verzi. Podivej se na licencni politiku na microsoft cz. OEM verze muze byt pouzita pouze v jedne desce. Vse ostatni je mozne menit. Jakmile se ti ale pokazi deska a nebo chces novejsi desku, tak podle toho popisu mas smulu a oem verze se neda aktivovat pro novou desku. viz http://www.microsoft.com/cze/licence/oem/default.mspx.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    73

    To by ale pak nebylo možný na tom Aukru koupit už použitý XP a znovu je použít a aktivovat na mým PC...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    A proč bys kupoval použitou licenci ? Neříkal jsem snad, že tam prodávají normální prodejci na doklad ? Takže to asi třeba budou nová, nerozdělaná balení, maximálně s poškozeným obalem, že
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    73

    Protože tam jsou XP za 600 použitý, ale nikdy neaktivovaný a neregistrovaný. TAk se ptám, jestli to není nějaký riziko, jinak samozřejmě vezmu ty nový za litr... Díky :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Nikdy bych si nekoupil SW na Aukru. Určitě je ideální, když to koupíš někde v krámě...dostaneš doklad a Windows budou v kartonové krabici, takže si můžeš být 100% jistý, že nikdo nepoužil tvé aktivační číslo.

    EDIT: Navíc jsem viděl, že někdo na Aukru prodává Windows a dle popisku to vypadalo, že to je jen instalační CD...:-/
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Software: Xp na vistu
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-02-2009, 00:50
  2. Ako instalovat XP na Vistu
    Od Roderic v sekci OS Windows
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 18-09-2008, 21:10
  3. 64 bit firewall pro Vistu
    Od IXOXI v sekci OS Windows
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 15-09-2008, 17:21
  4. Paměti: 4 alebo 8 GB pre Vistu 64 bit???
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 61
    Poslední příspěvek: 08-09-2008, 10:53
  5. Přechod z XP 32 na Vistu 64
    Od drakin v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-03-2008, 09:17