Problém při spoštění PC
Zdravím,
Při spouštění PC se mi občas stane, že se během nabíhání Windows XP počítač sám restartuje. Poté mi naběhne v DOS tabulka výběru jestli chci PC spustit normálně, poslední známou konfiguraci, nebo nouzový režim PC. Když zvolím jakoukoliv možnost, tak se windows bez problému spustí a nebo se opět restartuje. Když pak naběhne do windows vše se zdá v pohodě a je stabilní. Zajímavé je, že tato chyba se neobjevuje pokaždé když spouštím počítač. Několik dnů se nic neděje, počítač je stabilní, můžu bez problémů PC restarovat, vypínat, zapínat a nic. Někdy ovšem se i několikrát za sebou restartuje. Pokoušel jsem se přeinstalovat windows, půjčil jsem si i jiné a pokaždé během několika dnů opět stejný problém. Antivirové programy po detekci nikdy nic nenašli. Vyzkoušel jsem i po přeistalaci nechat odpojený internet a bez efektu. Prosím o rady co s tím?!
Moje kofigurace PC je:
CPU Intel Core 2 Duo E8200 BOX (2.66GHz)
MB Gigabyte EX38-DS5 X38+ICH9R, DualDDR2-1066, SATA2, RAID, GBLAN, FW
RAM Corsair 2x2GB DDR2 PC800 Dominator TWIN2X4096-6400C5DHX
VGA Zotac 8800GT 512MB OC PCIE DDR3 TV-out dualDVI-I HDTV AMP
HDD Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS - 320GB SATA-3G
Zdroj Fortron 500W ATX FSP500-60GLN
DVD-R/+R Asus DRW-2014L1T SATA BLACK/LIGHTSCRIBE OEM
COOLER SCYTHE SCKTN-2000 Katana II CPU Cooler
Díky!!!
Při spouštění PC se mi občas stane, že se během nabíhání Windows XP počítač sám restartuje. Poté mi naběhne v DOS tabulka výběru jestli chci PC spustit normálně, poslední známou konfiguraci, nebo nouzový režim PC. Když zvolím jakoukoliv možnost, tak se windows bez problému spustí a nebo se opět restartuje. Když pak naběhne do windows vše se zdá v pohodě a je stabilní. Zajímavé je, že tato chyba se neobjevuje pokaždé když spouštím počítač. Několik dnů se nic neděje, počítač je stabilní, můžu bez problémů PC restarovat, vypínat, zapínat a nic. Někdy ovšem se i několikrát za sebou restartuje. Pokoušel jsem se přeinstalovat windows, půjčil jsem si i jiné a pokaždé během několika dnů opět stejný problém. Antivirové programy po detekci nikdy nic nenašli. Vyzkoušel jsem i po přeistalaci nechat odpojený internet a bez efektu. Prosím o rady co s tím?!
Moje kofigurace PC je:
CPU Intel Core 2 Duo E8200 BOX (2.66GHz)
MB Gigabyte EX38-DS5 X38+ICH9R, DualDDR2-1066, SATA2, RAID, GBLAN, FW
RAM Corsair 2x2GB DDR2 PC800 Dominator TWIN2X4096-6400C5DHX
VGA Zotac 8800GT 512MB OC PCIE DDR3 TV-out dualDVI-I HDTV AMP
HDD Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS - 320GB SATA-3G
Zdroj Fortron 500W ATX FSP500-60GLN
DVD-R/+R Asus DRW-2014L1T SATA BLACK/LIGHTSCRIBE OEM
COOLER SCYTHE SCKTN-2000 Katana II CPU Cooler
Díky!!!
Zkus spustit Orthos tak na 4-5 hodin (test Blade) a souběžne s tím tak na čvrt hodiny stability test v ATi Tool. Orthos by měl jet bez chyby a pádu, ATi Tool by měl čtvrt hodiny počítat bez jediného artefaktu (pak se počítadlo spustít znovu).
Pak zkus i paměti pomocí GoldMemory, tak tři passy bez chyby by měly stačit.
Pak zkus i paměti pomocí GoldMemory, tak tři passy bez chyby by měly stačit.
A co takhle vypnout automatický restart systému po výskytu chyby nebo tu napsat Stop-ku z BSOD obrazovky?
Nestane sa ti niekedy že sa nedostaneš do výberu štartu operačného systému?
Keď sa ti takto reštartne nepočuješ nejaký zvláštny zvuk?
Keď sa ti takto reštartne nepočuješ nejaký zvláštny zvuk?
Nějaké přetaktování ??
Co HW/SW jsi naposledy měnil v pc ?
Mimo toho co tu již zaznělo,
zkontroluj stav ovladačů ve správci HW
co se píše v event logu po tom restartu ?
Co HW/SW jsi naposledy měnil v pc ?
Mimo toho co tu již zaznělo,
zkontroluj stav ovladačů ve správci HW
co se píše v event logu po tom restartu ?
Citace:
Původně odesláno od Stonett
Nazdar
PC mám půl roku. Do té doby jsem nic neměnil ani netaktoval. Chyba se projeví při nabíhaní windows, kdy se oběví nápis Windows XP mezitím HDD pěkně vrní a najednou RESET! Nabíhá znova a tentokrát mi nabídne 3 možnosti vyberu jenu z nich a windows většinou naběhne bez problémů. Práce v něm je pak v pohodě: Hry, Filmy, Programy i Internet bez závad
1/
Změnil jsi nastavení restart o chybě?
2/
Provedl jsi doporučované testy a s jakým výsledkem?
3/
Výpis event logu ?
4/
Stav ovladačů ve správci hw
S největší pravděpodobností to bude chyba v HW nebo v nastavení HW
V domácích podmínkách se dá laicky odstranit jen postupným nahrazováním komponent.
A jak jste na tom s elektřinou ? Bydlíš v paneláku nebo na vesnici?
nekolísá Vám napájení v síti?
nezlobí to, když si u sousedu pustí nějaký žravý spotřebič?
Nedostal zdroj úraz při bouřce?
Neschořel Vám nějaký spotřebyč v poslední době?
Upozornění:
Pokud je PC v záruce obrať se na dodavatele.
Pokud zjistí, že jsi něco odpálil při amatérském experimentu neuznají ti záruku na celou sestavu.
Původně odesláno od Stonett
Nazdar
PC mám půl roku. Do té doby jsem nic neměnil ani netaktoval. Chyba se projeví při nabíhaní windows, kdy se oběví nápis Windows XP mezitím HDD pěkně vrní a najednou RESET! Nabíhá znova a tentokrát mi nabídne 3 možnosti vyberu jenu z nich a windows většinou naběhne bez problémů. Práce v něm je pak v pohodě: Hry, Filmy, Programy i Internet bez závad
1/
Změnil jsi nastavení restart o chybě?
2/
Provedl jsi doporučované testy a s jakým výsledkem?
3/
Výpis event logu ?
4/
Stav ovladačů ve správci hw
S největší pravděpodobností to bude chyba v HW nebo v nastavení HW
V domácích podmínkách se dá laicky odstranit jen postupným nahrazováním komponent.
A jak jste na tom s elektřinou ? Bydlíš v paneláku nebo na vesnici?
nekolísá Vám napájení v síti?
nezlobí to, když si u sousedu pustí nějaký žravý spotřebič?
Nedostal zdroj úraz při bouřce?
Neschořel Vám nějaký spotřebyč v poslední době?
Upozornění:
Pokud je PC v záruce obrať se na dodavatele.
Pokud zjistí, že jsi něco odpálil při amatérském experimentu neuznají ti záruku na celou sestavu.