Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

nova sestava - pocitac porad restartuje / nenabehne

tony789 (15)|24.8.2008 17:40
zdravim,
delam upgrade na svem starem pc, nechal jsem jen case a HDD. Kdyz jsem vse zapojil, tak mi PC stejne nenabehlo. Vetraky se roztoci, chvili jedou a pak se pc vypne a zase samo zapne a zase vypne a zase zapne... na monitoru se nic neobjevi, speaker ani nepipne. Ledka indikujici zapnuti pc take nesviti. (konektory jsem ale zapinal podle navodu a pocitac pres tlacikto start zapnu)

mb: Asus P5KC
zdroj: 420W
cpu: e6750
ram: ocz 2x2gb
gpu: nvidia GEFORCE 7200GS 128MB PCI-E

predem diky za rady
speedsnail (4876)|24.8.2008 17:44
Tak jeste nám do seznamu chybí Základní deska.
Nicméně zkus následující:
1.Možná je v biosu něco špatně nastaveno -> CLEAR CMOS - dle manuálu.
2 Vyndat jednu paměť (střídavě), odpoj HDD a mechaniku.
tony789 (15)|24.8.2008 18:10
CMOSku jsem resetoval podle navodu ale porad nic.
HDD i mechaniky jsem mel odpojene uz pred tim. Pameti jsem uz take testoval zvlast.

Nejake dalsi napady, co jsem mohl udelat spatne, nebo co by mohlo byt v neporadku?
speedsnail (4876)|24.8.2008 18:20
No konektory máš do desky asi zapojené všechny. Ještě mě napadlo.. když tam nedáš žádnou pamět, začne speaker řvát?
husky14 (4214)|24.8.2008 18:21
Když nepomoh reset CMOS, možná bys moh zkusit vyndat baterku a úplně odpojit zdroj od sítě (šňůru, ne jen vypínač)....
Nefro (222)|24.8.2008 18:25
Keď si dával dol case novú MB skontroloval si či sú vymedzovacie kolíky na správnom mieste a nemáš tam nejaký navyše, ktorý sa ti dotíka MB od spodu?

Máš procesor správne osadený? Keď si ho zakladal poistku si povolil a až tak si zakladal procesor?
astec (1823)|24.8.2008 18:40
Pípne mašina při zapnutí? Pokud ano kolikrát?
tony789 (15)|24.8.2008 18:53
[QUOTE]Pípne mašina při zapnutí?[/QUOTE]
ne, vubec nepipa

[QUOTE]Když nepomoh reset CMOS, možná bys moh zkusit vyndat baterku a úplně odpojit zdroj od sítě (šňůru, ne jen vypínač)....[/QUOTE]
s vytazenou snurou jsem to resetoval

[QUOTE]když tam nedáš žádnou pamět, začne speaker řvát?[/QUOTE]
prave ze rvat nezacne, jeste se ani neozval

[QUOTE]Keď si dával dol case novú MB skontroloval si či sú vymedzovacie kolíky na správnom mieste a nemáš tam nejaký navyše, ktorý sa ti dotíka MB od spodu?
Máš procesor správne osadený? Keď si ho zakladal poistku si povolil a až tak si zakladal procesor?[/QUOTE]
procesor jsem kontroloval, ale myslim ze se na 775 ani spatne nasadit neda.
desku jsem zkousel rozjet i mimo case, takze vymezovaci koliky problem delat nemohly.
astec (1823)|24.8.2008 19:04
1) PC speeaker je špatně zapojen - kouni na to
2) vyzkratovani +5VSB v PS/2
3) překontrololovat dratky..
4) odpojit vše, nech jen procesor, pokud ano to ne tak mas desku v haji
tony789 (15)|24.8.2008 20:42
co myslis tim odpojit vse nechat jen procesor? To jako i grafiku a ram?
speedsnail (4876)|24.8.2008 20:48
Pokud deska nepíská když nemá RAM, tak je to krajně podezřelý.. asi bude v hajzlu :( (co speaker vlastně, je zapojenej z case nebo ho má deska na sobě?, at tu neresime ze nepiska a ona treba ani nema jak :))
pancoo (125)|24.8.2008 20:49
Ja bych skusil zapojit jen zdroj na desku s procesorem. Ty větráky se ti asi roztočí jen kvuli tomu že je máš zapojený do molexu u zdroje ne ? Pokud se ti ani takhel nic nezobrazí tak si myslim že máš špatnou desku.

Ještě si zkontroluj zapojení těch konektoru, přez který ovládáš strart restart a na kterých jsou zapojeny i speaker a ledky na HDD. Tam asi taky bude chyba. Už několikrat sem se rozčiloval že něco nešlo a nakonec to bylo na týhle volovince (tam jak jsou ty malý piny tak se lehce přehmátneš a zapojíš to na špatný).

Jiank po tom zapojení by ti měl pípat speaker. Pokud jo dej tam Ramku zati mjen jednu (nevim kolik jich máš) a zkus připojit i disk a pokud to pak nepujde tak jsou prostě v háji nějaký porty na MB.
Nefro (222)|24.8.2008 21:23
Táto doska integrovaný speaker nemá takže je vôbec funkčný? A je správne zapojený?

Aby si vylúčil nesprávne zapojenie predného panelu case skús ho rozbehnúť len prepojením power SW nejakým drôtom alebo premosťovacím pinom. Nie na tvrdo (na trvalo ale len krátkodobo. 1-2 sekundy). Ak ani to prikláňam sa na stranu vadnej dosky.
robky (3195)|24.8.2008 22:44
Problém by mohol byť aj vo verzii biosu - tvoj procesor je podporovaný až verziou 0701, pokiaľ tam máš pôvodný - je potrebný update. Na ten však budeš musieť zohnať staršiu revíziu cpu.

Máš zapojené do dosky aj prídavné 4-pin napájanie?
tony789 (15)|25.8.2008 14:47
vsechny konektory mam zapojene jak maji byt, tim jsem si jisty a kontroloval jsem to aspon 2x. Pridavne napajeni take zaple mam. Speaker jsem zkousel i jiny a take je to potichu.

I kdyz zapnu napajeni jak ma byt a mam jen procesor, ram a grafiku, tak se stejne vetraky roztoci jen na chvili a pak to spadne. Monitor se ani neprobudi. Zkusim tedy starsi procesor abych se presvedcil jestli to neni starym biosem.

Opet dekuji vsem za rady.
pancoo (125)|25.8.2008 20:11
[QUOTE=tony789;155265]vsechny konektory mam zapojene jak maji byt, tim jsem si jisty a kontroloval jsem to aspon 2x. Pridavne napajeni take zaple mam. Speaker jsem zkousel i jiny a take je to potichu.

I kdyz zapnu napajeni jak ma byt a mam jen procesor, ram a grafiku, tak se stejne vetraky roztoci jen na chvili a pak to spadne. Monitor se ani neprobudi. Zkusim tedy starsi procesor abych se presvedcil jestli to neni starym biosem.

Opet dekuji vsem za rady.[/QUOTE]

Hm, nejsme si jistej jestli to bude tim processorem. Spíš se víc a víc utvrzuju v tom, že bude pryč deska.
tony789 (15)|29.8.2008 17:22
takze se nakonec ukazalo, ze to byla preci jen ta deska. Potvrdil to test s jinymi komponenty.