Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Teplota jadra

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Nefro
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    223

    Zdravím profíkov. Mám malý dotaz. Trošku som pretaktoval procesor. (zostava v popise) z 3GHz som to potiahol na 3419MHz. Spustil som v Evereste test stability a po 3 min. sa mi zvýšila teplota 1.jadra na 70°C, 2.jadro 57°C a teplota CPU nevystúpila nad 55°C. Nie je to vysoká teplota na jadro? Neviem či to trošku znížiť alebo tá teplota nevadí.

    Dík za radu. Budem o niečo múdrejší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Teploty jsou ještě v normě. Ale sníží to životnost procesoru.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Nefro
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    223

    Citace Původně odesláno od grapherX Zobrazit příspěvek
    Teploty jsou ještě v normě. Ale sníží to životnost procesoru.
    Na akú teplotu by si mi to odporučil stiahnuť? poprípade na akú frekvenciu. FSB mám momentálne 380
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Jen se zeptám, tobě výkon C2D na 3GHz nestačí.???
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Nefro
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    223

    Citace Původně odesláno od Withman Zobrazit příspěvek
    Jen se zeptám, tobě výkon C2D na 3GHz nestačí.???
    Čo by nie. Ale nikdy ťa zvedavosť neposunula ďalej? Ak by som to nechcel taktovať nekupoval by som druhý chladič na CPU ale nechal tam originál. A vieš niekto sa riadi motom "Nikdy nie je dosť". Preto chcem vedieť čo je to dosť a aké má hranice.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    70°C na jádře v zátěži se považuje za "bezpečné" maximum. Ovšem 3 minutový test je krátký. Projeď to standardním testem v OCCT (trvá 1 hodinu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Dlouhodobě by teplota něměla přesáhnout cca 72°C. (dle datasheetu Intelu)
    Zkus misto everestu použít prime95 nebo intel TAT. Rozdíl 13°C by skoro napovídal že ti Everest zatížil jen jedno jádro.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Nefro
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    223

    OK otestujem a dám vedieť ako to dopadlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Nebo zkusit CoreTemp.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Nefro
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    223

    Po chvíľke testovania som dospel k tomuto: teploty sú dosť vysoké aj v nepretaktovanom stave, čo som dosť prekvapený. Základňa chladiča je pri teste na omak letná či to bolo pred alebo po prepastovaní, tiež pred aj po nastavení Ucpu na 1,25V. OCCT aj Everest ukazovali 1.22V. Pri Automatickom nastavení OCCT aj Everest ukazovali 1,18V.

    Takže otázka znie: Sú tieto teploty ozajstné alebo len fiktívne?

    Kto odpovie správne pošlem mu cukrík. xixixixi

    Premeranie teploty v kľude: Everest: core1: 48°C core2:47°C
    OCCT: core1: 48°C core2: 47°C
    Core Temp: core1: 43°C core2: 42°C
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 3,37GHz-CPU1.png 
Zobrazení: 82 
Velikost: 17.4 KB 
ID: 6493   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 3,37GHz-CPU2.png 
Zobrazení: 99 
Velikost: 17.3 KB 
ID: 6494   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 3GHz-CPU1.png 
Zobrazení: 85 
Velikost: 19.4 KB 
ID: 6495   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 3GHz-CPU2.png 
Zobrazení: 89 
Velikost: 19.7 KB 
ID: 6496   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 3GHz prepastovaný-CPU1.png 
Zobrazení: 81 
Velikost: 17.4 KB 
ID: 6497   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 3GHz prepastovaný-CPU2.png 
Zobrazení: 91 
Velikost: 18.3 KB 
ID: 6498   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 3GHz prepastovaný Ucpu 1,25V-CPU1.png 
Zobrazení: 73 
Velikost: 17.5 KB 
ID: 6499   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 3GHz prepastovaný Ucpu 1,25V-CPU2.png 
Zobrazení: 80 
Velikost: 17.6 KB 
ID: 6500  
    Naposledy upraveno uživatelem Nefro: 26-08-2008 v 12:52
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Špatně nasazený chladič.? Mrkni se na styčnou plochu Katany, zda je plně rovná či vypouklá.

    EDIT: Stačí přiložit nůž či něco rovného. Pár chladičů od Scythe s tím mělo problémy.
    Naposledy upraveno uživatelem Withman: 26-08-2008 v 12:48
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Nefro Zobrazit příspěvek
    Po chvíľke testovania som dospel k tomuto: teploty sú dosť vysoké aj v nepretaktovanom stave, čo som dosť prekvapený. Základňa chladiča je pri teste na omak letná či to bolo pred alebo po prepastovaní, tiež pred aj po nastavení Ucpu na 1,25V.
    Z mých zkušeností vyplývá, že program na novějších jádrech špatně odečítá teploty (snad vyjde opravená verze). Porovnej měřené hodnoty s údaji z Real Temp. Pokud se budou lišit, tak interní monitorování v OCCT vypni, a teploty hlídej sám. RealTemp automaticky zaznamenává nejvyšší dosaženou teplotu v době jeho běhu. Lze nastavit i logování hodnot, popř. alarm při dosažení nastavené hraniční teploty.
    Naposledy upraveno uživatelem r34ktor: 26-08-2008 v 13:46 Důvod: Opraven překlep v názvu programu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Nefro
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    223

    Citace Původně odesláno od Withman Zobrazit příspěvek
    Špatně nasazený chladič.? Mrkni se na styčnou plochu Katany, zda je plně rovná či vypouklá.

    EDIT: Stačí přiložit nůž či něco rovného. Pár chladičů od Scythe s tím mělo problémy.
    Chladič je dobre nasadený, funkčný, pasta rovnomerne roztlačená.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Nefro
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    223

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Porovnej měřené hodnoty s údaji z RealTemp.
    Ten Real Temp je vlastne Core Temp.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Nefro Zobrazit příspěvek
    Ten Real Temp je vlastne Core Temp.
    V zásadě ano. Ovšem mě z hlediska nastavení a prezentace naměřených hodnot více vyhovuje Real Temp.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Ze 2 jadra na 4 jadro
    Od Georginek v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 04-01-2011, 15:57
  2. ve win 7 64 bit mam jen dve jadra
    Od ferry6 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 28-02-2010, 12:46
  3. Dvě jádra
    Od lukyss v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 30-04-2009, 22:01
  4. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-10-2007, 10:32
  5. 4 jádra
    Od B.Gen.Jack.O.Neill v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 01-09-2007, 10:15