Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: problem se siti v jednom smeru - (**vyriešené**)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    17

    Zdravím,

    mám problém se sítí na jednom PC (XP) když ukládám na server (XP) tak to trvá strašně dlouho 100MB 45min. ale na druhou stranu, když stahuji 100MB tak to je za 15s.

    na desce jsou integrovaný dvě síťovky + jsem tam dal na test novou, která dělá to samé.
    vymenil jsem i kabel a dal do jiného portu na switchi...
    ostatní PC co jedou na switchi, tak není problém.

    byl by nějaký návrh na opravu???
    budu rád za každou radu! Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    OMG...jakou máš rychlost připojení ? Většina providerů, hlavně telekom a spol., mají poměr download:upload nějakou mizernou věc, 4:1 až třeba 20:1.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    17

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    OMG...jakou máš rychlost připojení ? Většina providerů, hlavně telekom a spol., mají poměr download:upload nějakou mizernou věc, 4:1 až třeba 20:1.
    Jo, ale píšu na síti, takže sem nepleť rychlost internetu... krom toho píšu 100MB za 15s :-) to bych musel být na 100Mbit lajně ;-)

    Krom toho FW a antivir to není, jedinej, kterej byl na tom os. PC byl základní ve WIN_XP_SP2
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Máš pravdu Nečetl jsem to komplet...omlouvám se...

    Co dělá FTP ? Máš možnost PC spojit napřímo ?

    Není to částečně např. diskem, že na serveru pomalu zapisuje...ale zase aby to bylo 3x pomalejší

    Nicméně podobné chování mi jedno staré PC vykazuje také. IMHO to bude kombinace HW (hlavně ten disk), neřešil jsem to moc nikdy...částečně je to i Windows, Linux má prostě na FTP úplně jinoupropustnost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Chcelo by to skusit krizenym kablom a vylucit tak switch. Ake kable idu do switcha, original kupovane, alebo robene ?

    Tiez by na to mohla vplyvat TCP segmentacia.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    17

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Máš pravdu Nečetl jsem to komplet...omlouvám se...

    Co dělá FTP ? Máš možnost PC spojit napřímo ?

    Není to částečně např. diskem, že na serveru pomalu zapisuje...ale zase aby to bylo 3x pomalejší

    Nicméně podobné chování mi jedno staré PC vykazuje také. IMHO to bude kombinace HW (hlavně ten disk), neřešil jsem to moc nikdy...částečně je to i Windows, Linux má prostě na FTP úplně jinoupropustnost.
    je to sit, kde je 5x PC a server vše je na win XP ... server sdíli data s kterými pracují všechny PC.
    Všechny PC jsou v pohodě až na to jedno, kde se uklada 15MB 14-20min
    Proto ne 3x pomaleji, ale min. 50x :-/

    2KEOSAN: kabel tam byl nejprve dělanej, teď je tam patch kabel kupovanej...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Neni na zapnute nejake QoS ?

    Aka je to sietovka aka bola nahradna, aky switch ?

    Bolo skusane aj prenos medzi inymi masinami, ci len medzi serverom a PC ?
    Neni ta sietovka gigabitovy realtek ?
    Naposledy upraveno uživatelem KEOSAN: 26-08-2008 v 18:02
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Je na tom PC správně nastavena MTU, rychlost a duplexování ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Zkusil bych obnovit protokol sítě Internet (TCP/IP) do výchozího stavu, popř. opravu WinSocku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    17

    diky vsem za pomoc, uspech, upload uz tak nejak jede - uz to nehazi 17 minut ale jen 2 minuty a viditelne se kopiruje... Stejne tam budu muset udelat nejaky zaopatreni, aby to jelo jeste rychleji. ono par mega aby jelo dve minuty, i to je dost...
    Vyreseno!
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Předtim, než se budeš hrabat do TCP/I/ si stáhni si netio
    http://www.nwlab.net/art/netio/netio.html
    a změř si propustnost sítě - uvidíš, jestli je problém na úrovni TCP/IP, nebo na úrovni FTP/Samby. Pokud Ti netio dá rozumný výsledky
    (na gigabitu mi dává přes switch u velkejch packetů cca 113MB/s, akže 100Mbit by moh mít tak kolem 11MB), tak je oprava TCP
    Winsocku apod zbytečná.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    17

    ještě abych doplnil čím to bylo, bylo to switchem (zn. planet) je zvláštní, že i když se to dalo do jiného portu na switchi, tak to také nefungovalo a ostaní PC jeli bez problémů a to na tom PC byli 2x LAN port...každé od jiné značky a pak jsem dodal ještě jednu a stejně si to nerozumělo, každopádně po výměně vše funguje jak má...
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 15-05-2014, 09:58
  2. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-12-2008, 08:58
  3. Více skupin sití v jednom PC
    Od boban1 v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 26-11-2008, 21:42
  4. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-06-2008, 17:20
  5. Problém s internetem - (**vyriešené**)
    Od MarekVys v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-06-2008, 16:11