Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Jaký mATX zdroj doporučíte?

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Zdar ve spolek, potřeboval bych vybrat mATX zdroj, co byste řekli na následující dva kousky (nebo víte ještě o jiných):
    http://www.fajnveci.cz/Main.aspx?CLS...CODE_EQ=209593
    http://www.netfox.cz/eshop/?cls=stoitem&stiid=14113

    Nejde mi ani tak o výkon, i 250W by mi v pohodě stačilo, spíš jde o cenu, rozměry
    (maximální by měl být 65x110x130 (v x š x d))a pokud se dá u těchto levnějších zdrojů říct tak kvalitu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Z těch dvou bych nedoporučil ani jeden. Kup aspoň nějakýho Fortrona, ty snad na tom budou s kvalitou líp.

    http://www.softcom.cz/kategorie/skri...e/zdroje/matx/

    Edit: Tady ho mají levněji.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Z těch dvou bych nedoporučil ani jeden. Kup aspoň nějakýho Fortrona, ty snad na tom budou s kvalitou líp.

    http://www.softcom.cz/kategorie/skri...e/zdroje/matx/

    Edit: Tady ho mají levněji.
    a to nedoporučení vychází z nějaké osobní zkušenosti? U toho EC to beru, o těch vím že jsou nic moc, spíš jsem rozmýšlel ten Xcomp, od nich sem zdroj nikdy neviděl, tak nevím.
    Ten Fortron vypadá zajímavě, našel jsem od Fortronu jen 270W a ta byla moc široká 80mm :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele gobly
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    154

    ono je to u tech levnejsich prast jako uhod.. kdyz koupis neco horsiho tak je dost mozne ze ti to odpali zbytek. tak je lepsi investovat vic do kvality.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele hruskin
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    44

    Koukni se na czc.cz. Koupil jsem tam 300 W fortrona. Rozmery ted presne nevim, ale co si matne pamatuju, tak by mely odpovidat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele dkas
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    202

    Citace Původně odesláno od scratchy27 Zobrazit příspěvek
    a to nedoporučení vychází z nějaké osobní zkušenosti? U toho EC to beru, o těch vím že jsou nic moc, spíš jsem rozmýšlel ten Xcomp, od nich sem zdroj nikdy neviděl, tak nevím.
    Ten Fortron vypadá zajímavě, našel jsem od Fortronu jen 270W a ta byla moc široká 80mm :-(
    Tak se můžu podělit o osobní zkušenosti s tím Xcompem. Tedy, běží to v počítači, který je téměř každý den ráno zapnutý a každé opoledne pak vypnutý. Běží to už asi rok a půl (už nevim, kdy jsem to měnil) a prozatím žádný problém.

    Na druhou stranu jsem snad nikdy neměl problém se zdroji EuroCase. A pokud mi někdy odešel zdroj, tak jenom zdroj a nikdy si s sebou nic nevzal (když nepočítám historický kousky).

    Prostě když se ti v téhle branži jednou něco nepovede, je to na dlouho. Viz Western Digital Ano, ano, někdy v roce 1996 jsme udělali vadnou sérii disků... Ale dneska je rok 2008

    Not flame
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od scratchy27 Zobrazit příspěvek
    a to nedoporučení vychází z nějaké osobní zkušenosti? U toho EC to beru, o těch vím že jsou nic moc, spíš jsem rozmýšlel ten Xcomp, od nich sem zdroj nikdy neviděl, tak nevím.
    Ten Fortron vypadá zajímavě, našel jsem od Fortronu jen 270W a ta byla moc široká 80mm :-(
    Osobní zkušenost s mATX nemám, jen píšu můj názor. Kdybych kupoval takový zdroj já, než pochybnou značku za 400,- tak raději toho Fortrona za 620,- a mám celkem jistotu že to pojede bez problémů. Rozměry toho 300 W Fortrona myslím skoro odpovídají tomu co jsi napsal?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Já jsem si koupil tento: Seasonic SS-250SFD 250W, OEM a musím říci, že jsem překvapen tichostí. Samozřejmě jsem počítal s tichem, ale bál jsem se 8cm vrtuli. Zdroj mě velmi překvapil a doporučuji. Jedinná nevýhoda je, že má ten 1cm výstupek okolo větráku a to se nemusí vejít do každé mATX skříně.

    Jinak co se týče Xcompu, tak musím konstatovat, že je ještě horší šmejd, než EC. Takový papírák, když jej člověk vezme do ruky, tak si myslí, že nic nedrží, páč ten zdroj je absolutně lehký. Mám s nimi velmi špatné zkušenosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Mam osobne skusenosti s tym 300W mATX zdrojom Fortron. Vo firme ho pouzivame v trochu tazsich podmienkach, kde nema idealne podmienky na odvetravanie, prietok vzduchu a nasledne na to ma vyssie prevadzkove teploty ale ziaden extrem. Prekvapila ma jeho poruchovost, cakal som nizsiu alebo skor ziadnu poruchovost(poruchovost je asi 10%). Predtym sme pouzivali neznamy cinsky zdroj ale ten neskor nepresiel testom v statnej skusobni (Fortron ano) a ten mal nizsiu poruchovost ale zase lepsie chladenie (2x ventilator a vyssie otacky). Fortrony pouzivame asi rok, asi 3/4 roka neodisiel ani jeden ale teraz pravidelne nejaky odide. Pouzivame ho s mini-ITX doskou s 533MHz VIA procesorom, cele spolu s 11" monitorom(je napajany zo zdroja) to neodobera zo siete viacej ako 50W. Po tychto skusenostiach by som skusil asi ten Seasonic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Citace Původně odesláno od Withman Zobrazit příspěvek
    Já jsem si koupil tento: Seasonic SS-250SFD 250W, OEM a musím říci, že jsem překvapen tichostí. Samozřejmě jsem počítal s tichem, ale bál jsem se 8cm vrtuli. Zdroj mě velmi překvapil a doporučuji. Jedinná nevýhoda je, že má ten 1cm výstupek okolo větráku a to se nemusí vejít do každé mATX skříně.
    ... tak bohužel právě díky tomu výstupku bych ho do té skříně nedal - 76mm :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    No, nakonec (vím, že mě spousta z vás bude kamenovat) jsem objednal ten Xcomp 300W. Opravdu jsem u tohoto kompu musel brát velký důraz na finance a rozdíl tří stovek na zdroji je už znát. Navíc se jedná o sestavu, která bude ze zdroje (podle propočtů)odebírat max. 80W, takže zdroj nebude moc zatížený což mu prospěje. Také jsem se (nejen na tomto fóru) dočetl, že i Fortron do svých low-endových zdrojů zrovna moc kvalitní komponenty nedává, takže uvidíme ;-)
    No každopádně díky za vaše názory...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Tak jsem zpět s "veselou historkou z natáčení". Zdroj jsem obědnával z jednoho "nejmenovaného" (http://www.levnyshop.cz/) internetového obchodu, kde ho měli skladem. Balík dorazil asi za 3-4 dny a tak natěšenej běžím na poštu. Doma ho začnu rozbalovat a ........ a vypadne na mě cosi co bylo potlučené (a opravdu za to tentokrát nemohla pošta páč krabice byla v pohodě), něco v tom chrastilo a byla dokonce i přetržená záruční pečeť !!!
    Docela dlouhou dobu jsem na to zíral a nevěřil svým očím. No pro jistotu jsem ještě jednou zkouknul objednávku jestli jsem neobjednal něco co by se tomuhle mohlo podobat (nějaký repair nebo bazar) a jal se volat na číslo uvedené na faktuře s dotazem jestli ze mě někdo dělá, s prominutím debila. V telefonu se ozval postarší pán, který si mě sice vyslechl, ale odkázal mě s tím, že už s tím nemá nic společného, na svého syna.
    Takže další telefon a..... nic, nikdo ho nebere.... má nasranost v této fázi opravdu dosáhla vrcholu a opravdu moc dobře pro tyto prodejce, že jsem je měl tak daleko od sebe.
    No nakonec jsem si řekl, ráno moudřejší večera a odložil jsem to na druhý den s tím, že jsem měl jet na služebku na Slovensko a kdyžtak bych si do Chropyně udělal zajížďku a dořešil to na místě.
    Naštěstí pro prodejce se mi ozval, když jsem byl na cestě do práce. Samozřejmě nechtěl ani slyšet o tom, že by mohlo zboží přijít s porušenou plombou a asi 2x to zkoušel hodit na mě, ale nedal jsem se a když jsem mu řekl, že za dva dny shodou okolností pojedu okolo jeho "sídla" a určitě se u něj zastavím a dořešíme to na místě, otočil a nabídl mi objednání nového zdroje a jeho zaslání.
    Určitě pochopíte, že jsem se na nový zdroj od tohoto prodejce vykašlal, tenhle jsem mu odvezl a skásnul ho o moje peníze (kde ještě dělal problémy s poštovným, které mi nechtěl vrátit, ale nakonec vrátil i to

    Poučení pro mě je, že to byl poslední nákup přes internet z neověřených obchodů a nakonec jsem si dnes objednal z Alfy toho 300W Fortrona
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Jaký zdroj
    Od nonevim v sekci Zdroje
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 19-01-2010, 18:18
  2. Jaký router doporučíte?
    Od Mraky_ v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-07-2009, 15:50
  3. Jaký mi doporučíte notebook?
    Od devil 666 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 03-01-2009, 19:44
  4. jaký zdroj?
    Od vorryy v sekci Zdroje
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 08-11-2008, 14:22
  5. Jaký zdroj?
    Od billy_86 v sekci Zdroje
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 13-12-2006, 01:28