Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Výběr monitoru

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    30

    Dobrý den. Včera večer mi vyhořelo moje samsungovské CRT a jelikož už je po záruce chtěl bych už si pořídit LCD. Jenže je tady problém. Když jsem se začal dívat co můžu pořídit max do 4500Kč(nescháním žádnou špičku. Vždycky jsem pro nej poměr cena/výkon) začala mě zavalovat neskutečná spousta LCD monitorů v této cenové relaci. Tzn. od těch nejlevnějších za 3000 až po ty za 4000 a trochu víc. Každá značka jich má několik a tak ani nevím, na které modely se třeba zaměřit a vyhledat nějaké recenze a testy. Nových megatestů moc není. Aspoň jsem tedy žádný na nové modely nenašel.

    Nemám moc specifické nároky. Bude využíván tak v 60% na internet, 40% na hry. Filmy jen v opravdu malém měřítku...na to mám TV . Šířku mám omezenou do 52cm jelikož větší se mi na stůl prostě nevejde Jinak dobu odezvy nijak neřeším. Na CRT jsem měl snad 6ms...nebo mi aspoň bylo řečeno, že tolik má a dneska většina LCD má 5ms. Ergonimii také moc né, takže nejdůležitější bude asi pro mne podání barev a přechody mezi barvami. Jinak může mít repra i nemusí...není to pro mě nijak rozhodující...Cena může být lehce nad 4000, ale max strop je 4500.

    Díky za všechny podněty
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Tak na hry by mohl být fajn Eurocase 2204 (s nastavitelným overdrive, dostal ocenění v testu zde na svethardware) jenže je za 5000,-
    Ze stejného (čínského) základu vycházejí výrobky CODEGEN, a 22" LCD 2208 s DVI je už za 3700,-!!!. Objednejt z e-shopu.. mate 14 dni na vraceni bez udani duvodu kdyby vam nevyhovoval, měl vadný bod atd. Podle mě to stojí za vyzkoušení.
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 29-08-2008 v 22:49
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    30

    To jako fakt?? Eurocase je pro mě vyrobce celkem levných ovšem né moc kvalitních case-u o jeho monitorech slyšim prvně. A codegen ... to mi připomíná značku LCD TV(teď pár dní zpátky mi vyhořela stejným způsobem i TV ) ale myslím že to bylá jiná značka. Každopádně pro mě dost neznámé značky. resp. slyším o obou prvně v životě...To v té cenové relaci porazí tyto LCD firmy jako Sam, LG, BenQ?

    Jo mimochodem se klidně spokojím i monitorém o uhlopříčce 19''. Doteď jsem měl snad 16'' nebo nějakou divně malou 17'' ...sedím od monitora asi 40cm daleko...to by se slušelo taky dodat

    A ještě jeden edit:
    Sestava by taky mohla hrát roli takže :
    Intel E2180
    2Gb A-DATA Ram
    ATI X1950GT http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45330
    Naposledy upraveno uživatelem MaxSand: 29-08-2008 v 23:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    31

    Já bych měl docela strach kupovat si lcd od Eurocase... i když ho můžeš vrátit... myslím že Samsungem nebo LG nic nezkazíš...
    Tady sem našel nějaké 20 palcové... a je to na Alze takže když se po nich poohlédneš na netu tak určitě najdeš i nižší ceny...
    http://www.alza.cz/20-palcove-lcd-sa...ssy-d80113.htm
    http://www.alza.cz/20-lcd-samsung-2043bw-d88623.htm
    http://www.alza.cz/20-lcd-lg-flatron-d90667.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    30

    No zrovna tyhle Samy mě hodně zaujaly...Je nějaký rozdíl mezi 32 a 43? Nebo jen ve vzhledu?
    Naposledy upraveno uživatelem MaxSand: 30-08-2008 v 13:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Si přečti specifikace, než se zeptáš :-). 32 má o něco větší kontrast a prej je rychlejší (2ms oproti 5ms).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    V teto cenove relaci bych bral tento:
    http://www.alza.cz/lcd-panel-lg-flat...usb-d89481.htm
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    30

    No ono jelikož jsem ted posledni tyden, dva vybíral novou TV, tak jsem tak zjistil, že Kontrast je vždy jiný a záleží jen na podmínkách, ve kterých se to měří (možná, že jedna firma má jednotné podmínky měření kontrastu. To by potom rozdíl v kontrastu smysl) Kromě toho zas odezva se zase měří prý takovým způsobem, že těch 2ms je dost těžke dosáhnout za normálního užívání. Takže zase odezvu bych nebral příliš v potaz.

    Jinak
    32 má DK 3000:1 a 2ms
    43 má DK 8000:1 a 5ms

    Ale jak říkám tak o tom Dynamickém kontrastu pochybuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    30

    Tak jsem nakonec podlehl LG W2042T. Potom co jsem četl pár příspěvků, že se Samem 32 někteří měli problémy, tak jsem nechtěl riskovat a koupil LG. A zatím plná spokojenost, akorát jedu na rozlišení 1440x900 coz se mi z hlediska velikosti ikon a všeho zdá nejlepší, ale trochu nezvládá písmo tady na foru. Těžko to popsat, ale některé křivky jsou třeba s 2 řad pixelů a některé třeba jen z jedné řady. Působí to dost zvláštně, ale je to způsobeno tím že monitor má max rozlišení 1680x1050. Ale je to jen malé vada na kráse a dá se to lehce vyřešit menším rozlišením. Ale jinak krásné barvy, bez jediného vadného pixelu, širokoúhlý(ve hrách to vypadá vážně parádně). Takže zatím spokojenost
    Naposledy upraveno uživatelem MaxSand: 02-09-2008 v 18:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No, vim že takovýdle rady jsou někdy na přes pusu, ale nedá mi to.... Proč prosimtě nepoužíváš nativní rozlišení?
    Ikony i písmo si ve winech můžeš zvětšit a když je nezvětšíš moc, tak to není žádnej problém...
    (pak se někdy rozpadá design, ale o těch 20% 1050:900 je to opravdu bezproblémový)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    30

    Teď tomu nějak nerozumím. Ohledně rozlišení a wide-u nemám moc zkušeností. Až doteď jsem jel na klasickém 4:3 na rozlišení 1024x768. Ale tady nevím jak by se to dalo ještě nastavit, ale 1050x900 se mi zdá hodně málo a ty ikony budou hodně velký.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od MaxSand Zobrazit příspěvek
    Teď tomu nějak nerozumím. Ohledně rozlišení a wide-u nemám moc zkušeností. Až doteď jsem jel na klasickém 4:3 na rozlišení 1024x768. Ale tady nevím jak by se to dalo ještě nastavit...
    Ovládací panely? Zobrazení? Nastavení?
    Co máš za systém? Máš nějaké aspoň novější ovladače GPU?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    30

    No teď už mám nejnovější catalysty. Předtím jsem měl starší. Jinak Win XP. A zas tak nezkušenej nejsem, abych neuměl nastavit rozlišení ve windows
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Nastav to takhle:
    Pravou myší na plochu, vlastnosti, záložka nastavení, nastav 1680x1050, a stiskni použít.
    Pak na vedlejší záložce vzhled můžeš nastavit velikost fontu.
    Pokud bys chtěl i větší ikonky, tak zmáčkni tlačítko advanced (česky asi rozšířené), a
    tam můžeš měnit velikost ikon a dalších věcí.

    Tím 1050:900 jsem myslel poměr, o kterej to musíš zvětšit, by všechno bylo stejně velký,
    pokud změníš rozlišení monitoru na nativní (teď máš na vejšku 900px a monitor nativně
    umí jen 1050px). V podstatě jde o to, aby jeden zobrazovanej logickej pixel odpovídal
    jednomu pixelu na obrazovce. Jinak totiž obraz vypadá hrozně (protože LCD narozdíl od
    CRT nezobrazuje spojitě, ale diskrétně (bod po bodu) - a tak když má zobrazit jiný rozlišení,
    tak to stejně přepočítává do svýho nativního. Takže je lepší, aby to přepočítal OS, kterej
    má o tom dostatek informací (jinak se zvětšuje písmo, jednobodový čáry je lepší nehcat
    jednobodový, by nebyly rozmazaný apod.), než monitor, kterej nic než hloupý roztažení, který
    zmrší obraz, neumí (a ani z principu moc umět nemůže).
    Naposledy upraveno uživatelem Logout: 08-09-2008 v 14:55
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Výběr monitoru.
    Od vtx v sekci Monitory
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-06-2013, 19:14
  2. Výběr monitoru
    Od Kodl1 v sekci Monitory
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 01-06-2013, 21:42
  3. Výběr monitoru
    Od souteh v sekci Monitory
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 21-07-2011, 23:40
  4. Výběr Monitoru
    Od jack696 v sekci Monitory
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 09-06-2009, 09:01
  5. LCD: Výběr Lcd monitoru
    Od kacany v sekci Monitory
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 08-06-2008, 22:53