Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Asus P5B-E - rozdílné informace

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    141

    Dobrý den, uvažuji o upgradu svého pc (přesněji procesoru) a zastavil jsem se u rychlosti sběrnice. Sám nejsem přes PC odborníkem, ale domnívám se, že na desku s podporou sběrnice 1066mhz asi nepůjde procesor na sběrnici 1333 (pokud ano, tak mě opravte). Přesto mám ale problém se zjištěním mé vlastní sběrnice. Informace o mé desce ASUS P5B-E se totiž rozcházejí: na stránkách výrobce sběrnici 1333 uvádějí (http://www.asus.com/products.aspx?l1...47&modelmenu=1) na stránkách Mironetu, kde jsem desku koupil je nejvyšší FSB 1066 (http://asus.mironet.cz/mb-asus-p5be-...rodej+dp85622/) . Nevíte někdo prosím, jak to tedy je?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Řídil bych se údaji výrobce - konkrétně CPU Support Listem (prodejce může mít starší, neaktualizované informace).

    Je to tedy tak, že vaše deska podporuje snad všechny myslitelné CPU a můžete si vybrat dle svého gusta (nebo dle naší rady ) - jaké CPU máte a o jakém uvažujete?.

    A nezapomeňte před změnou procesoru nahrát nejnovější bios.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    141

    Hraji FSX (flight simulator X), což je aplikace, neskutečně závislá na výkonu procesoru a má dobrou podporu Quad core, takže jsem uvažoval o (http://intel.mironet.cz/intel-core-2...--box+dp82647/) - Q9550. Zároveň jsem ale (protože už Quad core mám) přemýšlel i o zlepšení Grafické karty (výsledky mého 3D Marku: http://service.futuremark.com/home.a...774F132104596E) Vím, že mám velmi dobrou sestavu, ale přesto nejsem s výkonem sestavy v FSX ani po čištění registrů a HDD a defragmentaci HDD úplně spokojen. Přetaktování mého Q6600 nepřipadá do úvahy, protože mám velmi vysoké teploty při zátěži. Jednu z těchto dvou věcí bych rád vylepšil, ale protože si moje karta stále ještě v benchmarku proti starším kartám vede docela dobře, nasměrovalo mě to k procesoru... Jinak děkuju za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Nevím jestli bude nárůst výkonu odpovídat vloženým financím. Možná by nebylo od věci koupit lepší chladič (Noctuu, Ninju, atd) a stávající procesor lehce přetaktovat. Např zvýšením fsb na 333Mhz získáte frekvenci 3Ghz a výkon lepší než u Q9550 (8 vs 12Mb cache se těžko projeví). A peníze si nechte na další generaci procesoru i7, kde bude nárust výkonu znatelný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    141

    Jo, nějak takhle jsem taky přemýšlel, asi do chlazení investuju. Potom možná i lepší zdroj (momentálně mám nějaký neznačkový). Děkuju za radu. Peníze se budou hodit do budoucna.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Neznačkový zdroj pro Q6600 a 8800GTX? no tak to bych s výměnou neotálel. Takový enermax pro82+ 525W nebo Corsair HX520W budou ideální.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    141

    Já vim, už mě tady za to peskovali i jiní . Tenhle je zdroj je dobrý, ne?(http://fortron.mironet.cz/fortron-50...20-mm+dp75765/). Jinak mě ještě napadlo: Je normální, že je v 3D Marku Vantage tak obrovský rozdíl mezi skóre procesoru a grafiky? 5960 se mi nezdá tak moc, možná že by mohl být problém spíše v graf. kartě než v procesoru...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od centurion_CZ Zobrazit příspěvek
    Ty, co ti navrhl speedsnail, budou vhodnější.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Citace Původně odesláno od centurion_CZ Zobrazit příspěvek
    Já vim, už mě tady za to peskovali i jiní . Tenhle je zdroj je dobrý, ne?(http://fortron.mironet.cz/fortron-50...20-mm+dp75765/). Jinak mě ještě napadlo: Je normální, že je v 3D Marku Vantage tak obrovský rozdíl mezi skóre procesoru a grafiky? 5960 se mi nezdá tak moc, možná že by mohl být problém spíše v graf. kartě než v procesoru...
    Na 3D Mark se vykašli, bůh ví co a jak to vlastně počíta.. Myslim že to funguje tak, že to bere káždé jádro CPU navíc, takže Quad má 2x větší skóre než Core2Duo i když ve většině her bude výkon stejný. A grafika i když je staršího data, je na tom výkonově pořád dobře (na úrovni dnešní 8800GTS 512Mb).

    A zdroj jak už bylo řečeno. Ten co sis vybral NE..
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Star Trek Online: Informace o hře
    Od NHKG v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 196
    Poslední příspěvek: 07-02-2014, 19:12
  2. Rozdílné podání obrazu na monitoru a TV
    Od mln v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-11-2010, 20:42
  3. Asus A7V8X-X BIOS si neudrží uložené informace
    Od markHoppus v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 17-01-2010, 13:06
  4. GeForce: informace o 6100
    Od lipavk v sekci Grafické karty
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 10-01-2007, 23:04
  5. Socket 754/939/940: Rozdílné teploty na dual core
    Od first.indian v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-12-2006, 16:10