Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Externý USB pevný disk

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    41

    Dostal som externý USB pevný disk LaCie. Pripojil som ho na počítač, no ten ho ani nerozoznal. Potom som ho tým istým káblikom pripojil na notebook a tam bolo všetko v poriadku. Keďže na tom disku je aj vstup na napájanie, skúsil som to znovu na počítači a pripojil som aj napájanie 9V a všetko bolo OK. Chcem sa spýtať či je to problém základnej dosky, alebo pripojenia zdroja, alebo niečoho iného? Ako to zapojiť, aby mi stačil USB káblik?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele Millisx
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    133

    Toto obecně záleží jak na tom disku tak na PC, kam to připojuješ.

    Problém je jednoduše v tom, že některé základní desky neumí dodat do USB deklarovaných 0.5A , nebo některé disky v boxu mají třeba spotřebu nepatrně vyšší. Záleží taky na délce a kvalitě(i tlouštce) USB kabelu.

    Pokud máš kvalitní hrubší kratší USB kabel(většinou dodávaný k disku nebo boxu), na některých systémech není problém. Osobně s tímto nemívám potíže na nových noteboocích a na deskách Intel. Na starších bordech(třeba VIA apod) to nešlo.

    Zde nastupuje řešení, nepřipojovat adaptér(předpokládám, že se bavíme o 2.5" disku), ale použít druhý USB kabel s koncovkou k napájení a disk píchat do dvou USBček. tohle mi fungovalo všude, protože ty USB dohromady dodají víc šťávy. Někdy je třeba to píchnout ob jedno USB, někde totiž bývají dvě sdružené(co se týká napájení.

    A pozor, pokud se bavíme o 2.5" disku, neviděl jsem, že by nějaký měl konektor pro připojení jiný, než na 5V. Takže prosímtě ověř, zda je to napájení skutečně na 9V, aby sis disk nezničil. Když je to totiž na 5V, je v tom ta výhoda, že to můžeš použít na 5V z USB, které je na 5V.

    Pokud se bavíme o velkém 3.5" disku, velmi bych pochyboval, že bys to na notebooku rozjel bez adaptéru, proto předpokládám, že máš 2.5".

    edit: káblík, co používám já:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...b&SearchType=1
    Naposledy upraveno uživatelem Millisx: 31-08-2008 v 13:01
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    41

    Disk je 2,5" a v kábli asi problém nebude, keďže ako som písal po pripojení tým istým káblom na notebook bolo všetko OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Pokud jsi USB disk pripojil do predniho USB, muze to delat problemy. Ruseni s ubytek napeti na kabelech je uz prilis velky. Proto doporucuji zapojovat veskera zarizeni zezadu primo do USB na zakladni desce. Ale i kdyz zapojis zarizeni zezadu, nemusi fungovat. Dela to problemy hlavne u starych zakladnich desek, ktere mely jen 2 USB1.1 porty s nizkym proudovym zatizenim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    41

    Skúsil som pripojiť aj zozadu, no nepomohlo.MB nie je stará, je to Gigabyte P35-DS3R
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Ve spravci zarizeni dej odintsalovat vsechny usb a resni pc .. obcas to pomuze ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    41

    To tiež nepomohlo.Neexistuje náhodou nejaký software ( ako PC Wizard ) ktorý by mi ukázal či tam tých 5V je?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Nejjednodusi je to zmerit multimetrem (aspon teda pro mne).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Citace Původně odesláno od pcmaker Zobrazit příspěvek
    Nejjednodusi je to zmerit multimetrem (aspon teda pro mne).
    V okamžiku, kdy je disk zapojen to je celkem problém, protože není kde a na prázdno na USB portu 5V určitě bude.

    Zkus se podívat, jestli neexistuje USB kabel co bere napájení ze dvou portů, u externího disku jsem to viděl, jestli se prodává samostatně nevím. Konec vypadá stejně jak zde: http://www.softcom.cz/produkt/adapte...elock/?flist=1
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Externý disk na zálohy
    Od zeleny_mungo v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 30-01-2012, 23:45
  2. Aky externy disk?
    Od SpeedFilip v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 06-09-2010, 21:30
  3. Externý disk
    Od pacpo v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-07-2010, 18:05
  4. Periferie: Externy disk
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 12-03-2009, 09:45
  5. Externí HDD: Aky by ste mi doporucili externy pevny disk 3.5" o kapacite 320GB?
    Od Asus v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 06-09-2007, 21:21