Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: GIGABYTE 8800GT - napájení - problém?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    13

    Ahoj všem, potřebuju poradit. Koupil jsem si grafiku Gigabyte 8800GT 512 MB a hraju na ní Bioshock a Crysis. První týden pohodička a najednou se mi objevuje ve win hláška, že karta nemá dostatečné napájení, proto systém omezuje maximální výkon aby nedošlo k poškození hardwaru. Zdroj mám značkovej Seasonic 430W, procesor Intel Dual Core 2,13 Gz, 2GB RAM. Předtím jsem vlastnil kartu 7600GT a nikdy jsem neměl problém. I teď se někdy při hraní ta hláška s napájením objeví a někdy ne, nevíte co s tím? Nechce se mi kupovat novej zdroj, tenhle by to měl v pohodě utáhnout, ne? Nemáte někdo podobný problém? Děkuju!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    mas pripojene pridavne napajeni karty ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    13

    Ahoj, přídavný napájení připojený mám, nevím co s tím... Nedá se to nějak vyladit v BIOSU??? Nejsem teda žádnej počítačovej expert...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Ten zdroj má dva 6-pinové konektory, skús ku karte pripojiť ten druhý.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od jo_lobo Zobrazit příspěvek
    Ahoj, přídavný napájení připojený mám, nevím co s tím... Nedá se to nějak vyladit v BIOSU??? Nejsem teda žádnej počítačovej expert...
    no, jedine v BIOSu karty, ale je divny, ze to dela jen tak, ten zdoj by to utahnout mel ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Hele a není to náhodou ta verze s přídavným čipem, co dokáže měnit napětí jádra při zátěži? A není k tomu nějaká utilitka (myslím že se jmenuje Gamer HUD nebo tak nějak), kde by sis moh to napájení aspoň částečně určit, případně ty změny napětí, který jsou stejně dobrý jen pro max. OC, zakázat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Hele a není to náhodou ta verze s přídavným čipem, co dokáže měnit napětí jádra při zátěži? A není k tomu nějaká utilitka (myslím že se jmenuje Gamer HUD nebo tak nějak), kde by sis moh to napájení aspoň částečně určit, případně ty změny napětí, který jsou stejně dobrý jen pro max. OC, zakázat?
    hele, to bude možná ono, gamer hud k tomu mám, ale jak jsem už psal, jelikož nejsem odborník, nechtěl jsem se v tom vrtat. Mám nějaký to Lower RDS(on)MOSFET. Já tam mám standardně zaplou automatickou optimalizaci. Ale pokud jí vypnu, dá se měnit voltáž GPU, sharder a memory. Víš jak na to? Jaký hodnoty nastavit? Teď mám GPU 700Mhz, Sharder 1715Mhz, Memory 920 Mhz. Celkovou pak 1.10 Volt.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od jo_lobo Zobrazit příspěvek
    Víš jak na to? Jaký hodnoty nastavit? Teď mám GPU 700Mhz, Sharder 1715Mhz, Memory 920 Mhz. Celkovou pak 1.10 Volt.
    To nevím, ale těch 1,10 V je imho standard voltáž, takže to tam zkus nechat.... a ty takty jsou taky celkem v pohodě, mám i vyšší a jede mi bez problémů.

    Zkus vypnout tu automatickou změnu napětí, jestli to jde, a uvidíš
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Zkus vypnout tu automatickou změnu napětí, jestli to jde, a uvidíš
    No když tu automatickou optimalizaci vypnu, dá se dát max voltáž na 1.20. Tak to tam dám a uvidim, jinak nevim. Nemůžu to nějak spálit? Píše mi to nějaká upozornění, že když to vypnu, tak se to může poškodit a podobně... Každopádně, kdybys něco zjistil, dej prosím vědět. Děkuju!
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 31-08-2008 v 23:43 Důvod: oprava citace
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Neházel bych to hned na 1,2 V, spíš od 1,1 V nahoru dokud to nebude stabilní. Ona desetina voltu je na grafické jádro hrozně moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od jo_lobo Zobrazit příspěvek
    No když tu automatickou optimalizaci vypnu, dá se dát max voltáž na 1.20.
    1,20 V je docela dost.... nejde to nastavit manuálně na těch 1,10 V?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    13

    manuálně nastavit 1.10 jde. Ok, zkusim to tam nechat. Kdyz tak se opět ozvu, dík.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    13

    Tak pozoruju bohužel další příznaky... Během hraní se mi náhle vypnul monitor (dal se do úsporného režimu, vůbec to nechápu) a taky mi jakoby zmrznul kurzor myši. Šel šoupat hrozně pomalu. Po restartu vše ok, zapnu Bioshock a ejhle - zamrzlej obraz. Po chvíli mě to pustilo, ale s menším rozlišením, než který normálně hraju a ve finále kostičkování obrazu a změna barev (jen tak tak jsem našel odkaz exit to windows). Nějaká rada? Reklamace?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Takhle těžko říct, chtělo by to vidět.... co teda zkusit přidat voltáž na 1.15 V, nepomohlo by to? (když už to ta karta umí)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Myslim ze pokud karta nejede na zakladnich 1,10V a dela tyhle vylomeniny, tak je urcite na reklamaci. Nema smysl se s tim trapit.
    Snad jen vyzkouset jiny zdroj, pokud mas k dispozici. I kdyz tvuj je dobry, muzes mit spatny kus.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Grafické karty: Upgrade z 8800GT - naroky na CPU, napajeni...
    Od Neregistrovaný v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 37
    Poslední příspěvek: 26-04-2011, 12:40
  2. Socket AM3: GIGABYTE GA-MA770T-UD3 : napájení ATX 12V 2X4
    Od Oggy23 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-03-2011, 16:00
  3. GeForce: Gigabyte 8800gt + accelero
    Od betisa v sekci Grafické karty
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 15-09-2008, 17:25
  4. GigaByte Radeon HD3870 nebo GigaByte GeForce 8800GT
    Od Bnds0 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 88
    Poslední příspěvek: 18-12-2007, 14:05
  5. Gigabyte - GA K8NXP + napájení
    Od xdrop v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 20-07-2007, 11:13