Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Pískání zdroje Corsair VX450 450W

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    33

    ahoj, mám zdroj Corsair VX450 450W a píská mi a "cvrliká". hlavně v nečinnosti PC. mám disk Seagate Barracuda 7200.10 (ST3400620AS - 400GB SATA II) a už jsem ho zkoušel zapojit do jiného konektoru a nic. když disk ale vyměním za starší Barracudu VII tak pískání téměř přestane.(je slyšet je s uchem u zdroje). ten zdroj mám nový, mám ho asi měsíc a půl a začal pískat před měsícem. předtím jsem měl zdroj EC a rozhodl jsem se ho vyměnit za Corsair. (EC totiž pískal...)
    myslíte, že to neřešitelný problém nesnášenlivosti disku - zdroje, který by se dal vyřešit pouze koupí jiného disku?
    dík za reakce, už se to nedá snášet...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Jakou máš desku ? Některé ASUSy to dělají, jestli spíš není chyba tady. Každopádně jestli máš potvrzené podezření na disk, zazálohuj si data a reklamace.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    33

    deska Asus P5LD2 Deluxe. mno disk mám podezření kvůli té výměně co jsem popisoval... a co mám ale reklamovat? disk nebo zdroj?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Niekde som cital, ze kombinacia diskov Seagate s niektorymi zdrojmi - dochadza k piskaniu.

    Vyrobcovia zdrojov casto pridavaju take lepidlo podobne, ci rovnake ako tuhe lepidlo z tavnej pistole na kondiky v zdroji. Jednym z dovodov je fixacia, aby to nerezonovalo, nepiskalo.

    Ak sa da otvorit bez straty zaruky, mozno by to bolo riesenie. Alebo vymena HDD za iny. Ci zdroja. Ved ak je bez poruchy /novy/ a slusnemu predajcovi by nemuselo vadit ho vymenit. Zalezi vsak na predajcovi, narokovatelne odstranenie takejto vady neni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    33

    o tom pískání Seagate - zdroj jsem právě četl taky. zdroj bez ztráty záruky odevřít nejde, akorát jsem zkoušel zastavit ventilátor tužkou a (zdroj) pískal stejně. právě ted nevím, co vyměnovat... zdroj, HDD, a ted jsem ještě dostal tip na desku... vím že se takhle radí špatně, ale já nevím co dělat. beru každý nápad!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    Vyrobcovia zdrojov casto pridavaju take lepidlo podobne, ci rovnake ako tuhe lepidlo z tavnej pistole na kondiky v zdroji. Jednym z dovodov je fixacia, aby to nerezonovalo, nepiskalo..
    Tak to jsem v životě neslyšel, že by rezonovaly kondíky. Na kondenzátory se dává fixační tmel, ale těžko proti pískání, když pískají cívky Proč myslíš, že jsou dneska slušné cívky zalité ?

    Vyreklamoval bych disk, dělal to se dvěma zdroji. Na druhou stranu pískají i levnější desky ASUS s horším osazením, to by také mohlo být ono. Ale to by spíš pískala deska a ne zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    33

    píská zdroj, zkoušel jsem to poslechem (ucho k pc...) a opravdu to vychází ze zdroje.

    levnější deska to není, její kupní cena a v názvu "deluxe" tomu opravdu neodpovídá.

    disk už jsem jednou reklamoval, kvůli hlučnému seeku a vibracím. vyreklamovaný kousek měl stejné projevy. později jsem se dozvěděl že je to vlastnost. co si pomatuji, pískaly oba. ale tenkrát jsem měl ještě EC zdroj... já si spíš myslím, že to je kombinací Seagate a zdroje. že Seagate "prostě píská". podle diskuzí by to nebylo poprvé. ale s touhle teoriíí si nejsem jistý... a taky vůbec nevím co s tím
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Příště chtěj výměnu za WD...nevím kolik tě stál, ale doplatil bych si na WD6400AAKS (pokud je třeba doplatit ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    33

    dneska bych chtěl spíš 320 nebo 500 GB verzi Samsung F1 :-) ale tenkrát...
    odhaduju že se můj problém už nějak řešit nedá, že?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    IMHO ne. Jak jsem říkal, chtěj WD, eventuelně Samsung. Určitě novější verze s 320 GB/plotna, ale 320GB disk asi nechceš, takže 640GB
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    33

    jasně že 320 GB plotna. :-) máš pravdu, potom je to tedy 320 / 640 GB.

    děkuji všem za pomoc!
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Corsair VX450 450W a HD5850
    Od zaja6689 v sekci Zdroje
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-04-2010, 17:03
  2. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 24-03-2009, 15:57
  3. Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 04-12-2008, 18:43
  4. Bude stacit 450W zdroj CORSAIR??
    Od georgetm v sekci Zdroje
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 22-11-2007, 08:54