Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 42

Téma: Síťová karta není vidět

  1. #16
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Keosan: Astec pise, ze je to notebook. A ty maji BIOSy velmi orezane, nejde v nich nastavit temer nic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Co takhle zkusit ve windows XP (ve Vistách je to podobné) Nastavení/Ovládací panely pak najděte ikonu Nástroje pro správu. Pak Správa počítače... A mrknou se jestli tam není nějaký problém. Nepamatuji si z hlavy co tam všechno je, používám Linux.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Konečně je klid.
    Takže jak jsem psal NEMOHU reinstalovat, v BIOSu není, žádný příkaz nepomohl, žádný spyware nenalezen, Síťovka nelze odinstalovat jen zakázat. Zkusím vyndat disk ( jsou tam moc důležitá data a hlavně jeden program.... Programátoři jsou prasata) a nabootovat... Žádná chyba ani v logách....
    Díky všem, co mi pomáhlali a šli k věci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    192

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    U PCI kariet stacilo napr. mala zmena v napajani, ze karta bola pre PCI2.2 a doska podporovala PCI2.1 a karta raz fungovala, raz sa znovu detekovala.

    Posledne som mal s jednym PC problem a sietovka fungovala vsade pri testoch a nakoniec, co boli problemy aj tak som zistil, ze bola vadna.

    S notebookmi a pocitacmi pripojenymi na internet je vsak aj velmi castym problemom napr. zavirenie a rozny malware dokaze napachat rozne problemy.
    Cize ak siet inac spolahlivo funguje, mal by byt urobeny dokladny sken a preverenie PC na malware /najistejsia by vsak bola cista instalacia/.

    Niekedy moze pomoct napr. z cmd spustit prikaz

    netsh winsock reset catalog

    ked rozna haved sa predradi sieti, aby ju tak mohla transparentne kontrolovat.
    Idealne by mozno bolo najst vsetky pozostatky sietovky v registroch, odstranit ich a odstranit, zmazat aj jej ovladace a skusit to znovu spustit instalovat. Idealne by bolo, keby sa predtym dala vypnut ta sietovka v BIOSe. Je ozaj dost divne, zeby tam vyrobca nemal polozku na zakazanie sietovky, ktoru nemusi kazdy pouzivat.

    Pripadne co aj nahrat novy BIOS ?

    Pripadne odstranenie malware robia napr. analyzou logov na fore
    http://www.viry.cz/forum/
    To je vše hezké, ale když samotnou síťovku nelze odebrat ani v nouzáku, ajk chceš aby systém provedl korektní instalaci a přiřazení nových ovládačů, když má odňata oprávnění? Je na úrovni "user-a" a ani admin s tím nic nenadělá. De-facto, to co jí teď vlasní, má práva na úrovni domény nebo clusteru. A s tím si má poradit instaler winů? Asi těžko, musel by jej o to požádat vlastník a ten tam už asi není, jestli se mu podařilo mršky vyhnat. Souhlasím s Alliens-em - čistá instalace je nerychlejší a nejefektivnější. Nikdy nevíš, co v systému z portů zůstalo otevřeno a kdy se to to vrátí zpět jako bumerang.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Tak hoši to jsem nezažil. Sehnal jsem si PCMCIA net kartu a ono je to stejné. VYtvořil jsem nového uživatele - admin práva, na še co jsem našel, registry a pod jsem dal práva fuli i pro starou Blažkovou a NIC. Kurňa co je to za sviňu v systému..... Teď dělám clon disku a zkusím opravu instalace a tak vůbec. Takže to bude v systému. Ach jo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    Tak hoši to jsem nezažil. Sehnal jsem si PCMCIA net kartu a ono je to stejné. VYtvořil jsem nového uživatele - admin práva, na še co jsem našel, registry a pod jsem dal práva fuli i pro starou Blažkovou a NIC. Kurňa co je to za sviňu v systému..... Teď dělám clon disku a zkusím opravu instalace a tak vůbec. Takže to bude v systému. Ach jo.
    Tak v tom pripade tam mas na 90% nejakou breberku. Vim, ze jsi psal, ze neni mozna cista instalace, ale co tak zaloha dat a potom instalace? Nebo je problem s instalacnimi medii na specificke problemy?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od HiLow Zobrazit příspěvek
    Tak v tom pripade tam mas na 90% nejakou breberku. Vim, ze jsi psal, ze neni mozna cista instalace, ale co tak zaloha dat a potom instalace? Nebo je problem s instalacnimi medii na specificke problemy?
    Ona ta slavná sračka kvůli které jsem v ..... si totiž někam něco zapíše, bere to ID disku, volume disku po formátu, a asi nějaké check sum a ještě sektory.... No ošetřil si to chlapec dobře... a instalačky nenechal díky smluvě....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    Ona ta slavná sračka kvůli které jsem v ..... si totiž někam něco zapíše, bere to ID disku, volume disku po formátu, a asi nějaké check sum a ještě sektory.... No ošetřil si to chlapec dobře... a instalačky nenechal díky smluvě....
    A neda se snim nejak domluvit? Nebo je to pase?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od HiLow Zobrazit příspěvek
    A neda se snim nejak domluvit? Nebo je to pase?
    Madam mu podepsala smlouvu na 25 za reinstalaci + cestovné + hodinovku 2,5........ Loni je to stálo 34 a nějaké drobné.... Myslím tím tisíce...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    No tak "madam" je pekne hloupa a ted to odnasis ty.
    Nicmene jsme trosku OT, takze se zeptam. Jde se pripojit na net s tou pridavnou LAN kartou?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Citace Původně odesláno od Challenger_ii Zobrazit příspěvek
    To je vše hezké, ale když samotnou síťovku nelze odebrat ani v nouzáku, ajk chceš aby systém provedl korektní instalaci a přiřazení nových ovládačů, když má odňata oprávnění? Je na úrovni "user-a" a ani admin s tím nic nenadělá. De-facto, to co jí teď vlasní, má práva na úrovni domény nebo clusteru. A s tím si má poradit instaler winů? Asi těžko, musel by jej o to požádat vlastník a ten tam už asi není, jestli se mu podařilo mršky vyhnat. Souhlasím s Alliens-em - čistá instalace je nerychlejší a nejefektivnější. Nikdy nevíš, co v systému z portů zůstalo otevřeno a kdy se to to vrátí zpět jako bumerang.
    Pomocou regedt32 /vo WinXP uz to ide aj cez regedit priamo/ sa daju pridelit pristupove prava na konkretne vetve v registroch. Potom by som si vyhladal dany sietovy adapter /napr. hladat IP adresu/ a zmazal by som cely jeho zaznam. Najskor by som si nasiel ake vsetky ovladace vyuziva adapter a potom by som ich nasiel v registroch a odmazal. Ak by tomu nieco branilo, pridal by som si opravnenia, aby som ich mohol modifikovat. Potom by sa vymazali dane subory z HDD. Tou odinstalaciou som myslel taketo manualne zlikvidovanie adaptera z registrov, ak bezne odinstalacia zlyha.

    Pohladal by som aj novy BIOS. Niekedy s novym BIOSom /ale iba niekedy/, zmodifikuju aj firmware pre sietovku, ci sa zmeni vymenou dokonca aj MAC adresa. Vtedy by sa to mohlo reinicializovat ako nova sietovka. Ale ak tam daval PCMCIA sietovku, tak nejaka potvora je na HDD. Mozno aj rootkit.

    Odporucal by som teda, na urobit image HDD. Ten preniest na iny pocitac a tam z neho vyextrahovat data. Potom prejst antivirakmi a antispyware. V takejto offline kontrole by pripadne rootkity mali byt viditelne.

    Odporucal by som stiahnut antivirak MWAV
    ftp://ftp.microworldsystems.com/download/tools/mwav.exe

    Je to utilita, ktora sa aktualizuje s najnovsimi databazami Kasperskeho + ma este vlastne databazy a rozsirenia. Ma to velmi podrobne databazy malware. Neinstaluje sa to. Staci po spusteni potvrdit este update, nech si stiahne posledne databazy a spustit scan. Nevymaze sice nic, ale aspon najde nieco. Bude to dlhsie trvat. Bolo by dobre to spustit ako na infikovanom systeme, kde to prezrie registry aj sluzby, tak ako aj na vyhladavani suborov pri offline kontrole na systeme, kde sa nakopirovala a extrahovala zaloha.

    Tu je navod pre MWAV
    http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?t=4097
    -----------------------
    Ak by aj napriek vsetkemu boli registry nejak blokovane proti modifikacii, tak po vycistenom systeme by sa dalo urobit.

    Extrahovat registry zo zalohy a pouzit na ne DOSovsky Registry Viewer.
    http://paullee.ru/regstry.html

    Ten dokaze nacitat offline registry a napr. exportovat z nich zaznam, ci zmazat zaznam. Cize ak si poznacim prvy krat, kde su zapisane hodnoty a parametre sietovej karty, mozem ju zmazat. Potom tento opraveny registre by slo nahodit. Tusim je tam este nejaky adresar, kde je zaloha registrov, tu by bolo asi dobre prepisat tiez, nech neobnovi starsie, chybne...
    --------------------------------
    Inac je mozne, ze ak niekto upravoval zakazkovo program, nechal tam SCHVALNE nejaky backdoor, alebo naplanoval nejaku sabotaz. Znamej sa takto pri kavicke priznal jeden chlapik, ze robil programovanie a servis na uctovny program a schvalne toto robil. Do programu dal casovu chybu, ci podla poctu spusteni. Niektore skusenosti s firmami mi to potvrdzuju tiez. Napr. ak je tam dialkovy pristup, ci ak si chcu vynutit platbu. Pripadne je mozne zneuzitie, ak tam mal backdoor a je to na internete. Kludne to nemusia pouzit ani hned, staci, ked to naprogramuju do aktualizacie. Ci tam mohol nieco naplanovat a zabezpecil si tak dalsiu robotu.

    Dobre by bolo prehodnotit zmluvu a priamo sa opytat na prenositelnost pri poskodeni - nech napr. pouziva HW kluc. Inac, mohli by ste totiz tvrdit, ze vam znemoznuje pouzivanie programu /ci reklamovat to unho/ a vymahat to sudnou cestou. On by musel nejak dokazovat, ze to tak neni.
    Eventualne, niektore firmy robia este tak, ze pri podobnej situacii si zaplatia studentov z vysokej skoly, co im to preprogramuju na novo a bez nejakeho blokovania, ked uz vedia, co to ma robit.
    Naposledy upraveno uživatelem KEOSAN: 01-09-2008 v 21:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    192

    Původně odesláno od Keosan -
    Ano, souhlasím. Jen nemáme daný HW k dispozici a těžko takhle zjistíme rozsah škod a změn, když do toho nevidíme, že? Jinak je to jen akademická diskuse. Vycházím ze zkušenosti pravděpodobně se stejnou havětí, ale tady se nehraje na předpoklady.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Citace Původně odesláno od Challenger_ii Zobrazit příspěvek
    Původně odesláno od Keosan -
    Ano, souhlasím. Jen nemáme daný HW k dispozici a těžko takhle zjistíme rozsah škod a změn, když do toho nevidíme, že? Jinak je to jen akademická diskuse. Vycházím ze zkušenosti pravděpodobně se stejnou havětí, ale tady se nehraje na předpoklady.
    Napisal som postup, ako detekovat, ci je to vadna sietovka, alebo nie.
    Ak sa to tak urobi tak:
    a/ je vadna sietovka a moze sa to reklamovat. To vsak skor vychadza, ze ak siet funguje, tak je to:
    b/ malware, alebo sabotaz v systeme.

    Pre detekciu malware a rootkitov to skusit moze, nic tym nepokazi.
    Navod na zmazanie a reinicializaciu sietovky moze skusit tiez.

    Su len dve varianty
    a/ odstranit to
    b/ neodstrani to a budu to musiet preinstalovat. V tom pripade uz je to jednoduche. Cista reinstalacia + budu musiet zaplatit za znovu instalaciu programu.

    Vela moznosti mu jednoducho neostava...
    Ako som hovoril, podrobnejsie analyzy logov kvoli malware robia na
    http://www.viry.cz/forum

    kde by mu mohli pomoct s rootkitmi, malware, ci mozno tam bude niekto kto si spomenie na podobne symptomy so skrytim sietoveho adaptera. Takto sa da len spekulovat, pokial sa nenapise, co sa z odporucanych rad urobilo a co fungovalo, nefungovalo.

    ASTEC:
    ten

    netsh winsock reset - si skusal ? Casto pri poruche LSP v systeme, za ktore je nabalene TCP/IP, potom nemusia fungovat ziadne sietovky.

    Pripadne potom este skusit tuto utilitku opravujucu winsock, ktora moze mat podobne ucinky. Ako som pisal, je bezny jav, ze malware sa usidli v systeme tak, aby mal pod kontrolou prenos na sietovej vrstve. Robia to tak aj casto antiviraky.
    Mohlo by to zabrat
    http://www.snapfiles.com/get/winsockxpfix.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    192

    Původně odesláno od Keosan
    Ano, to by šlo určit, pokud by jme věděli zda mu síť funguje, ale myslím, že v prvním příspěvku se vyjádřil, že je funkční, ale není vidět. Pak by to bylo tak jak jsi to výše popsal. Winsy i LSP opravil, ale nepomohlo mu to kartu zviditelnit. Jinak dělal skeny na všechno i na Rootkity. Napadlo mě, že jsem se s tím setkal, jednoduchým skriptem (už nevím, co to bylo za zrůdu, co v tom kompu byla, protože to bylo šlehlý až po půdu - našlo to tehdy 19 trojanů kolem 45 Malware-Spyware s nejvyšší rizikovostí - těžko říct, který to přepsal, ale dal jsem to dohromady, jen v IE to nebylo OK) přepsal nastavení v registry a bylo vymalováno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Pokial nic nenasiel - ze robil skeny na systeme /sikovne rootkity sa dokazu dobre maskovat a je tazko ich odhalit/, je mozne ze urobi tu offline kontrolu na inom PC, ked extrahuje data zo zalohy. Tam nebude branit ziadny malware nejakemu blokovaniu, takze vsetky subory musia byt pre detekcne programy viditelne.

    Uz dalej je to len spekulacia, mali by sme si pockat na ASTECove vyjadrenie.

    Pripadne ak si niekto nespomenie, co to bolo za malware s podobnymi dosledkami a skript ktory to napraval.

    Existovala by aj moznost, pozriet napr. zo zaloh, alebo z ineho funkcneho PC, ake boli hodnoty, parametre pre sietovu kartu nastavene, urobit export do REG suboru, pripadne ho upravit podla ID sietovky a importovat na poskodeny pocitac.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Velkokapacitni disk 1TB neni videt v pocitaci
    Od Tmac10 v sekci Flash disky, pam. karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-03-2014, 14:16
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-12-2010, 10:43
  3. Není vidět druhý disk?...
    Od Kvetos v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 28-05-2010, 15:25
  4. NTB s Win 7 není vidět v síti
    Od matata v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-03-2010, 00:04
  5. LCD: Problém - při 1920x1200 není vidět kurzor myši
    Od chipiik v sekci Monitory
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 29-01-2009, 23:25