Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 42 z 42

Téma: Síťová karta není vidět

  1. #31
    eraser

    Tu by som to videl na tzv. krátky proces... najkôr sprevádzkovať daný program na inom PC - hold, treba sa pustiť do reverzného inžinierstva, no a po úspešnom procese si s daným PC poradiť čistou reinštaláciou.

    Inak ma udivuje, ako niekto vyhodí peniaze do vzduchu, nezálohuje a ešte nebodaj je dané PC bez ochrany napojené na Internet a pod admin účtom.

    Ako, tu by som danej dáme navrhoval, ak sa problém vyrieši, aby sa robila pravidelná záloha disku, tzn. image celej partície s OS a daným programom. Možno na to po tejto udalosti pristúpi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Obavam sa, ze pokial ma program na HDD kontrolu na akom je zapisanom sektore, tak aj kopia image nemusi byt funkcna. Videl som nieco take, ze takto to mali chranene niektore specialne aplikacie pouzivane napr. pri navrhu elektronickych obvodov.
    Naposledy upraveno uživatelem KEOSAN: 01-09-2008 v 22:42
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    tak karta PCMCIA nepomohla
    skenování disku v druhém PC nepomohlo
    rootkity nic
    práva na větve v registrech nastavena - nic
    NIKDE jsem nepsal že ten PC byl na Internetu a ani jako administrátor (je v podnikové síti)
    vše co zde bylo uvedeno a mnohem další jsem provedl (mimo extrahování registrů)

    výsledek nic

    reverzní inženýrství .........

    Takže mi to může ........... du na pivo

    Jinak stoprocentně to má provázené na sektory disku...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    tak karta PCMCIA nepomohla
    skenování disku v druhém PC nepomohlo
    rootkity nic
    práva na větve v registrech nastavena - nic
    NIKDE jsem nepsal že ten PC byl na Internetu a ani jako administrátor (je v podnikové síti)
    vše co zde bylo uvedeno a mnohem další jsem provedl (mimo extrahování registrů)

    výsledek nic

    reverzní inženýrství .........

    Takže mi to může ........... du na pivo

    Jinak stoprocentně to má provázené na sektory disku...
    No i kdyz to ma provazane na sektory disku, tak snad mate jako firma licenci, ne? A taky moznost reinstalace v ramci urciteho PC. Ne snad, ze nekdo vytvori "program" a kdyz musis preinstalovat system, tak znova za ten program zaplatis.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Citace Původně odesláno od HiLow Zobrazit příspěvek
    No i kdyz to ma provazane na sektory disku, tak snad mate jako firma licenci, ne? A taky moznost reinstalace v ramci urciteho PC. Ne snad, ze nekdo vytvori "program" a kdyz musis preinstalovat system, tak znova za ten program zaplatis.
    Nie, program maju zdarma v ramci licencie. Ale to, ze instaluju system a ZNOVU ten program musia nakonfigurovat, tam si zapytaju za pracu znovu /za opatovne instalovanie, hodiny/. Vsetko je to vacsinou otazka zmluvy. Ak niektore firmy jednoducho nemaju korektne jednanie a cicaju zakaznikov...

    Pytat si za pracu, je bezny postup. Ale uz bezne neni zviazat to tak, zeby to nemohol zakaznik obnovit napr. zo zalohy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Tak to mas pravdu.
    Nicmene solidni firma by mela "program" po opetovne instalaci sama uvest do provozu.
    Nicmene, kdyz Astec psal, ze si program bere checksum HDD, tak by to nemel byt problem na tom stejnem PC.
    Ale v praxi to muze byt jinak, muze mit i neco v registrech atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    eraser

    Môže to mať zapísané čokoľvek a kdekoľvek, ale pokiaľ sú to len lamerské checky, ktoré nezostavujú nejaký kľúč na dešifrovanie, tak jednoducho stačí dané checky odstrániť a je po probléme a program je spustiteľný na každom PC.

    A ako som uviedol vyššie, pokiaľ mám takýto program a divnú licenciu, tak robím pravideľne image disku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Citace Původně odesláno od eraser Zobrazit příspěvek
    Môže to mať zapísané čokoľvek a kdekoľvek, ale pokiaľ sú to len lamerské checky, ktoré nezostavujú nejaký kľúč na dešifrovanie, tak jednoducho stačí dané checky odstrániť a je po probléme a program je spustiteľný na každom PC.

    A ako som uviedol vyššie, pokiaľ mám takýto program a divnú licenciu, tak robím pravideľne image disku.
    Obycajny image disku by nepomohol, pretoze tam to zapisuje optimalizovane data a informacia, ze je to na tom a tom sektore by uz pri obnoveni nebola pravdiva.

    Jedine by musel robit zalohu do image, ale komplet sektor po sektore. Co by bol uz dost velky image suboru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    No neřekl bych že tam jsou lamerské checky.... Dost dobrých lidí se to snažilo obejít a vyřešit. Image disku nic neřeší, prostě je to nefunkční.... No nic díky všem co se snažili pomoci a ne předvádět. Prostě holt se musí předatlovat data do komerčního programu, nejlépe na sql databázích. Vyjde je to sice s programem dráž, ale bude to ponaučení pro široké okolí, že tam kde ekonomka rozhoduje je vždy nějaký průser....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    No neřekl bych že tam jsou lamerské checky.... Dost dobrých lidí se to snažilo obejít a vyřešit. Image disku nic neřeší, prostě je to nefunkční.... No nic díky všem co se snažili pomoci a ne předvádět. Prostě holt se musí předatlovat data do komerčního programu, nejlépe na sql databázích. Vyjde je to sice s programem dráž, ale bude to ponaučení pro široké okolí, že tam kde ekonomka rozhoduje je vždy nějaký průser....
    Skusal sa aj ten postup s image disku so zapnutim funkcii sektor po sektore ? To by teoreticky mohlo riesit. Vacsina programov tento sposob pouziva iba u neznameho file systemu. Bezne u FAT32,NTFS atd nebyva zapnuty, pretoze je efektivnejsie, ked kopiruje iba data a urobi maly image. A nie vsetko komplet aj fragmentaciu, rozhadzanie sektorov a kopirovanie aj prazdneho miesta - ako to robi kopia so zapnutim kopirovania sektor po sektore.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    1

    Sice uz tu ubehl pekny kus diskuze, ale zkusil jsi nabootovat z nejakeho linuxoveho livecd jak drive v diskuzi psal KEOSAN? Pokud to pod linuxem bude fungovat, tak je jiste, ze je HW OK a lze se zamerit na reseni SW problemu, ale pokud to nepojede ani pod linuxem, tak je nanejvys pravdepodobne, ze je to HW chyba.
    Naposledy upraveno uživatelem xzombie: 02-09-2008 v 17:18
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Je to SW problem, psal jsem v prispevku 33 že vše, tedy i bootování z linuxu jsem zkoušel.
    Dal jsem nový disk insatace a funkce OK. Hitjack nic.

    Největší sranda je, že ten disk nemohu dát jako slave a boot z jiného, protože on čeká a testuje asi nějakou knihovnu, nebo se nějak jinak inicializuje jen když je to botované z tohoto "vadného" disku. Odpoledne jsem tam do firmy zajel a vlastně se pídil po tom PROČ je tam ten program a co z toho leze. Tak se zjistilo že vlastě tento program obsahuje - zadávají se do něj ručně data získané z jiných (13) programů. Proste taková managerská nadstavba..... No a během hodiny jsem se domluvil s výrobci těchto programů na úpravě výstupu do csv, které načtu do excelu, pár vzorců a je to..... Majitel jen koukal, ekono´mka také ( šla na hodinu huráááááááááááá) a je to hotové.

    Takže problém se vyřešil variantou 4 - problém vyhnil a vyřešil se sám.


    Pánové dobrou
    Odpovídat lze po přihlášení



Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. Velkokapacitni disk 1TB neni videt v pocitaci
    Od Tmac10 v sekci Flash disky, pam. karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-03-2014, 14:16
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-12-2010, 10:43
  3. Není vidět druhý disk?...
    Od Kvetos v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 28-05-2010, 15:25
  4. NTB s Win 7 není vidět v síti
    Od matata v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-03-2010, 00:04
  5. LCD: Problém - při 1920x1200 není vidět kurzor myši
    Od chipiik v sekci Monitory
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 29-01-2009, 23:25