Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 42

Téma: Síťová karta není vidět

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Dostal se mi do rukou notebook, kde záhadně zmizela síťová karta. /Realtek RTL8139 Family/
    Notebook Acer TravelMate 2410, XP Prof, SP3. Ve správci zařízení tato karta není vidět. Naskočí až když zapnu Zobrazit skrytá zařízení. To samé i v nouzovém režimu se sítí. Pokud dám nouzový režim bez práce v síti, tak síťová karta je vidět hned. Nepomohla ani opětovná instalace ovladačů, ani instalace ze SP2 na SP3. Antivir vyzkoušen, spyware taktéž. Byl bych vděčný pouze za rozumné rady.....
    Reinstalce není možná. Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Neni sietovka vypnuta v BIOSe ?

    Nieco podobne sa mi stalo tiez u jednej dosky. Za ziadnu cenu to nechcelo zobrazovat. Doska musela ist na reklamaciu, odisla jej sietovka.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    Neni sietovka vypnuta v BIOSe ?

    Nieco podobne sa mi stalo tiez u jednej dosky. Za ziadnu cenu to nechcelo zobrazovat. Doska musela ist na reklamaciu, odisla jej sietovka.
    V biosu netí tqto volba. Ale kdyby byla vypnuta nebyla by vidět v nouzovém režimu
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    V biosu netí tqto volba. Ale kdyby byla vypnuta nebyla by vidět v nouzovém režimu
    V BIOSe vacsinou tato volba byva. Niektore BIOSe maju vsak velmi nevhodne zvoleny nazov. Sam som sa nedavno tiez mordoval, kym som to pod jednym takym nazvom nasiel. Mozno to vyrobca tiez takto podivne nejak nazval, ze cloveka hned nenapadne, ze je pod tym sietovka.

    Sietove karty maju problem s inicializaciu, pokial by mohol byt problem s napajanim. Ak je v nudzovom rezime karta vidiet, mozno by stacilo preinstalovat na nej ovladace, stiahnut najnovsie z www.realtek.com.tw.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    V BIOSe vacsinou tato volba byva. Niektore BIOSe maju vsak velmi nevhodne zvoleny nazov. Sam som sa nedavno tiez mordoval, kym som to pod jednym takym nazvom nasiel. Mozno to vyrobca tiez takto podivne nejak nazval, ze cloveka hned nenapadne, ze je pod tym sietovka.

    Sietove karty maju problem s inicializaciu, pokial by mohol byt problem s napajanim. Ak je v nudzovom rezime karta vidiet, mozno by stacilo preinstalovat na nej ovladace, stiahnut najnovsie z www.realtek.com.tw.
    Jak jsem psal ovlaače jsm reinstaloval
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    eraser

    Je to jednoduché... v núdzovom režime vidíš i ten HW, ktorý v PC fyzicky nie je, no kedysi bol, môžeš si tak napr. pozrieť koľko jednotlivých monitorov bolo k PC pripojených.

    Tzn. tiež by som sa prikláňal k tvrdeniu, že je sieťovka zakázaná v BIOSe, prípadne odišla.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od eraser Zobrazit příspěvek
    Je to jednoduché... v núdzovom režime vidíš i ten HW, ktorý v PC fyzicky nie je, no kedysi bol, môžeš si tak napr. pozrieť koľko jednotlivých monitorov bolo k PC pripojených.

    Tzn. tiež by som sa prikláňal k tvrdeniu, že je sieťovka zakázaná v BIOSe, prípadne odišla.
    Ale ona je vidět i v normálním režimu, když zapnu mód zobrazit skrytá zařízení....

    V biosu tato volba NENÍ. Spíš udělala pá pá.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    192

    A zkoušel jsi se přihlásit v jiném účtu? Vypadá to spíše na změny v oprávněních a zabezpečení. Jinak síť jako taková je funkční? Řešil jsem to na několika PC, která byla napadena viry nebo SpyWare. Po odstranění škodlivého sw se začaly hw prostředky chovat podobně. Měly přepsány vlastníka v popisovačích zabezpečení. Většinou jsem detekoval stejný problém na PC kde byl instalován Hamachi nebo jiný P2P klient. Vyzkoušej to z jiného účtu a modli se, aby jsi tam nic neměl. Jestli to nemáš 100% čisté, nepomůže to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Tak zkus ještě jednu věc - v nouzovym režimu ji úplně odeber. Pak zkus znova nainstalovat ovladače. Pokud se znova (i třeba v nouzovym režimu) objeví, tak je to určitě SW problém.
    DAlší co můžeš zkusit je "oprava windows" pomocí instalačního CD - to sice nevyřeší vždy všechno, alke HW problémy (způsobený SW) většinou jo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Sry jsem to nenapsal. Zkoušel jsem pod několika různými. účty a typuji to na spyware. ale nic jsem nenašel. Toto je klasika jednoho svinstva, ale už nevím jakého. Nebo mi odešla karta.

    No ono mi to totiž nejde odebrat v nouzovém režimu. je to nějaký divný. dsu spát, zítra budu pokračovat. Také vyzkouším opravnou instalaci. Zatím díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    192

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    Sry jsem to nenapsal. Zkoušel jsem pod několika různými. účty a typuji to na spyware. ale nic jsem nenašel. Toto je klasika jednoho svinstva, ale už nevím jakého. Nebo mi odešla karta.

    No ono mi to totiž nejde odebrat v nouzovém režimu. je to nějaký divný. dsu spát, zítra budu pokračovat. Také vyzkouším opravnou instalaci. Zatím díky
    Tak to ti nepůjde. Systém totiž už k tomuto prostředku nevlasní žádná oprávnění. Převzalo si je to "svinstvo" a pokud bude v systému či nikoli, oprávnění systému vlastnit tento prostředek pozbyvá navždy, pokud se ti nechce obnovovat v zabezpečení původní hodnoty. Nic ve zlým, ale sám bych se tomu vyhnul už jen z důvodu časové náročnosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Niektore BIOSe napr. u NFORCE cipsetov mali polozku na zakazanie sietovky pod dost zvlastnym nazvom, ako som uz pisal. Vacsinou to je niekde u menu Integrated peripethials. Neviem ci tam neboli aj nazvy disable MAC, alebo PHY co pri prezerani BIOSu cloveka hned nenapadlo, zeby to mohla byt sietovka. BIOS bez moznosti zakazania sietovky by bol ozaj raritou.

    Funguje siet aj mimo windowsu ?

    Skusil by som nejake linuxove bootovacie livecd, alebo DOSovske www.netbootdisk.com

    Tie tu sietovku zdetekuju a uvidis, pokial tam nastavis IP adresy, ci bude po sieti fungovat. Ak nebude, tak je vadna sietovka.
    Naposledy upraveno uživatelem KEOSAN: 01-09-2008 v 07:57
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    192

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    Niektore BIOSe napr. u NFORCE cipsetov mali polozku na zakazanie sietovky pod dost zvlastnym nazvom, ako som uz pisal. Vacsinou to je niekde u menu Integrated peripethials. Neviem ci tam neboli aj nazvy disable MAC, alebo PHY co pri prezerani BIOSu cloveka hned nenapadlo, zeby to mohla byt sietovka. BIOS bez moznosti zakazania sietovky by bol ozaj raritou.

    Funguje siet aj mimo windowsu ?

    Skusil by som nejake linuxove bootovacie livecd, alebo DOSovske www.netbootdisk.com

    Tie tu sietovku zdetekuju a uvidis, pokial tam nastavis IP adresy, ci bude po sieti fungovat. Ak nebude, tak je vadna sietovka.
    On nepíše o ní, že by mu nefungovala, jen že není vidět a že je správně přiřazená. Není vadná, je to v zabezpečení OS. To je ten viník, ten mu jinechce ukázat, ale příčinou je to, co jsem popsal výše. Jistě by bylo nejsnažší mít to přímo před očima....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    217

    Pokud nepomůže přeinstalování,doporučuji čistou instalaci systému,někdy je to rychlejší,než hledání chyby v systému,případně v ovladačích.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    U PCI kariet stacilo napr. mala zmena v napajani, ze karta bola pre PCI2.2 a doska podporovala PCI2.1 a karta raz fungovala, raz sa znovu detekovala.

    Posledne som mal s jednym PC problem a sietovka fungovala vsade pri testoch a nakoniec, co boli problemy aj tak som zistil, ze bola vadna.

    S notebookmi a pocitacmi pripojenymi na internet je vsak aj velmi castym problemom napr. zavirenie a rozny malware dokaze napachat rozne problemy.
    Cize ak siet inac spolahlivo funguje, mal by byt urobeny dokladny sken a preverenie PC na malware /najistejsia by vsak bola cista instalacia/.

    Niekedy moze pomoct napr. z cmd spustit prikaz

    netsh winsock reset catalog

    ked rozna haved sa predradi sieti, aby ju tak mohla transparentne kontrolovat.
    Idealne by mozno bolo najst vsetky pozostatky sietovky v registroch, odstranit ich a odstranit, zmazat aj jej ovladace a skusit to znovu spustit instalovat. Idealne by bolo, keby sa predtym dala vypnut ta sietovka v BIOSe. Je ozaj dost divne, zeby tam vyrobca nemal polozku na zakazanie sietovky, ktoru nemusi kazdy pouzivat.

    Pripadne co aj nahrat novy BIOS ?

    Pripadne odstranenie malware robia napr. analyzou logov na fore
    http://www.viry.cz/forum/
    Naposledy upraveno uživatelem KEOSAN: 01-09-2008 v 16:01
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Velkokapacitni disk 1TB neni videt v pocitaci
    Od Tmac10 v sekci Flash disky, pam. karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-03-2014, 13:16
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-12-2010, 09:43
  3. Není vidět druhý disk?...
    Od Kvetos v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 28-05-2010, 14:25
  4. NTB s Win 7 není vidět v síti
    Od matata v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-03-2010, 23:04
  5. LCD: Problém - při 1920x1200 není vidět kurzor myši
    Od chipiik v sekci Monitory
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 29-01-2009, 22:25