Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: Nový PC

  1. #1
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    U dvou 4850 s jednoslotem bych mel trosku obavu z teplot .. Tuto desku sem mel v rukach v patek a asus mi nevyhovuje v rozmisteni jednotlivych slotu a chladicu (Napriklad u Freezeru 7 jsem musel posunout vetrak protoze narazel do pasivu desky, Jedno accelero zabira oba pci sloty atd.)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Disk ber WD 6400AAKS nebo Samsung F1 640 GB. Oba jsou rychlejší, chladnější a tišší. A nestačil by ti jeden Radeon 4870? Na tak malým rozlišení je crossfire zbytečnost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Nechceš přitlačit na zdroji? Mám na mysli HX520 od Corsairu nebo PRO82+ 525 od Enermaxu. Ten druhý mám a je naprosto neslyšný! Ten Corsair má zase CableManagement.
    www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008O0V41NLDQA
    www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008O0V41NLH3M
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    9

    deeean: Ten stávající zdroj by nestačil, mám limit na 24 000,- včetně Window a LCD
    johny__g: co se týče toho disku (Samsung SpinPoint F1 3.5" 640GB) nemyslím že by byl rychlejší - má stejnou přístupovou dobu a menší cache
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od Chromečka Zobrazit příspěvek
    deeean: Ten stávající zdroj by nestačil, mám limit na 24 000,- včetně Window a LCD
    johny__g: co se týče toho disku (Samsung SpinPoint F1 3.5" 640GB) nemyslím že by byl rychlejší - má stejnou přístupovou dobu a menší cache
    Ono nejde jen o rychlost, ale taky o hlucnost a chladnost. Ja mam F1 320 GB zavrenou v USB ramecku a je absolutne chladna a neslysitelna. A to spim s hlavou 50 cm od toho ramecku. A s rychlosti si myslim, ze ten Seagate i kdyz ma 32MB cache, tak rychlejsi nebude. Snad jen v presouvani mnoho malych souboru, ale pokud jich bude opravdu hodne a cache prestane stihat, tak nastane hw zbrzdeni a F1, nebo WD AAKS budou mit navrch.
    Je to jen muj nazor, kdyz tak me opravte.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Chromečka Zobrazit příspěvek
    deeean: Ten stávající zdroj by nestačil, mám limit na 24 000,- včetně Window a LCD
    Jen jsem chtěl navrhnout dvě top varianty v téhle výkonové úrovni. Fortrony jsou taky dobrý. Spíš mě teď napadá, jestli bude ta 500-ka na tu jednu, eventuelně dvě, žravý grafiky dostatečná.
    Ale od toho jsou tu jiní odborníci...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    1. Vykašli se na crossfire. Jestli potřebuješ ultimátní výkon a nestačí ti jedna HD4870, tak vezmi HD4870x2. Výkon má větší než CF řešení, menší spotřebu i cenu. A nepotřebuješ k ní žádnou extra desku.
    2. CPU+Ram OK, chybí mi tam chladič. Pojedeš na box vrtulce?
    3. Zdroj je na Crossfire nebo 4870X2 slabej (neni 500W jako 500W). K takhle drahé a žravé grafice je Enermax pro82+ 525W nebo HX520W minimum. Možná by se hodil i Corsair TX650. Všechny za podobnou cenu. TX650 toho utáhne nejvíc, Enermax je nejtišší a má nejkvalitnější součástky a nakonec HX520 má cable management. Nicméně myslim že jedna HD4870 bohatě stačí a k ní stačí Enermax pro82 425W nebo Corsair VX450
    4. Ten disk je hroznej, jak bylo řečeno. 640Gb F1 nebo AAKS ho zatlučou do trenek.
    5. Vistu rozhodně 64b! Stojí stejně a využiješ naplno 4Gb ram případné budoucí rozšíření (4Gb je dnes standard pro herní PC, za rok to může být klidně 16Gb a tam si 32b systém ani neškrtne)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    To je fakt super rozklikávat všechny ty odkazy

    ...ale k věci:
    Jsi si jistý, že budeš potřebovat takovou základovku? Nestačila by třeba Gigabyte GA-EP45-DS3? Btw. čipsety P45 měli nějaká počáteční problémy s taktováním... už je to odstraněno? (nějak jsem to teď nesledoval) Budeš vůbec taktovat?

    Co procesor - Intel E7300 by nestačil?

    S tím CF je to imho dost divoké, jednak tvé rozlišení 1680x1050 to zas tak nevyžaduje a druhak pokud to nekoupíš hned tak už to nedělej, až budeš kupovat druhou kartu, tak budou už jiné generace GPU a pak se ti zas vyplatí koupit novou kartu s bezproblémovým chodem ovladačů, nižší spotřebou/hlučností atd. Notabene druhou grafiku ještě dávat do desky, která nemá plnotučné dvě PCI Express x16...

    Disk určitě nějaký s 320GB plotnou - tzn. Samsung F1 640GB nebo WD 6400AAKS 640GB

    Na zdroji se nešetří!!! - na HD4850 minimálně Corsair VX450 450W, případně Enermax PRO82+ 425W či Seasonic. Na HD4870 minimálně Corsair HX520 no a s CF se to logicky zvyšuje... Takže pokud plánuješ CF (což je pořád imho hloupost), tak si raději připlať za zdroj teď, jelikož pak ho budeš muset znovu koupit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    9

    S Vistou 64-bitouvou mám starosti, někde jsem četl, je to sice zastaralejší, ale je to sázka na jistotu, kdežto 64 bitová verze je rychlejší, ale nejedou na ni některé programy.

    Co se týče těch GK, zapojeni GK do CF jsem zamýšlel ale až nebude grafická karta stíhat, ještě sem četl, že do CF se můžou zapojit GK různého typu a do SLI jen grafické karty stejného, takže sem to zamýšlel tak koupit teďkom ATI HD 4850 a až nebude dostačovat tak tam vrazit ATI HD 4870, nebo popřípadně lepší(co bude v na trhu)

    Píšu to sice už po druhé ale můj rozpočet je omezen 24 000,- (i s WIN a LCD) takže si teď moc vyskakovat nemohu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    S tou vistou je to blbost. 64b verze má v sobě i 32b jádro a ovladače už jsou na všechno (kromě stařičkých periferií, které ale většinou nemají ovladače ani na vistu).

    A 24k je dostatečný rozpočet. Nevěřim že se tam HD4870 a slušnej 22" LCD nevleze.. jdu si udělat kalkulaci sestavy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Chromečka Zobrazit příspěvek
    Co se týče těch GK, zapojeni GK do CF jsem zamýšlel ale až nebude grafická karta stíhat, ještě sem četl, že do CF se můžou zapojit GK různého typu a do SLI jen grafické karty stejného, takže sem to zamýšlel tak koupit teďkom ATI HD 4850 a až nebude dostačovat tak tam vrazit ATI HD 4870, nebo popřípadně lepší(co bude v na trhu)
    Uvažovat dneska, že v budoucnu pořídíš druhou VGA do CF/SLI je imho úplně špatně.... na 22" LCD ti dneska bude stačit ta HD 4850 (nebo líp přitlač pár stovek na 4870 - pořiď třeba levnější desku) a až jednou přestane stíhat, koupíš aktuální model. Věř mi, že nebudeš kupovat další do CF.... koupil bys dneska druhou x1950 do CF nebo radši jednu výkonnější HD 4870?

    A ještě obecně: multiGPU řešení není zrovna ideální a jeho přínos je kolem 30% max., někde taky 0 nic.... navíc přináší řadu problémů s ovladači, který s jednou kartou prostě řešit nemusíš
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    9

    Dobrá mohl by se tady prosím někdo pokusit o poskládání ?? a aby bylo možné to všechno obědnat z www.alfacomp.cz
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Mam to!

    S HD4870 bychom se vešli, ale hodně by se šetřilo jinde, takže sem zvolil radši HD4850 (která bude v tom rozlišení stačit naprosto na vše) a radši vzal silnější zdroj kdybys chtěl v budoucnu koupit silnější grafiku nebo 4jádrové CPU.

    Máš to komplet včetně chladičů. Case si vyber podle vkusu, já tam hodil co se líbí mě. Jo a neni tam teda myš a klávesnice.

    A tady sou linky at se vam to lip hleda:
    A-DATA 4Gb: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000FNH
    Chladič na grafiku AC S1: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000DOV
    Chladič na procák: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400040000008N0
    Základní deska ASUS: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000GXC nebo
    Gigabyte http://www.alfacomp.cz/php/product.p...5&SearchType=1
    zdroj Enermax 525: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000H3M
    CPU E8400: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000G6K
    OS Vista 64b: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000IB7
    Větrák na grafiku a do case Nexus: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000EI1
    Grafika HD4850: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000IVW
    LCD 22" s DVI Samsung: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000JA7 nebo
    LG : http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007X23B23CHEA
    Disk WD6400AAKS: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000GRU

    A case a mechanika, to už si najdeš.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: sestava24k.PNG 
Zobrazení: 130 
Velikost: 120.4 KB 
ID: 6701  
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 01-09-2008 v 21:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    9

    case se mi líbí, ale co s tím chladičem GK vždyť tam je aktivní chladič od výrobce ne??
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Novy HDD
    Od Queedo v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-09-2012, 19:07
  2. Nový PC
    Od Roman008 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 14-08-2009, 23:10
  3. Nový Hdd
    Od hydrovany v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 02-06-2009, 21:46
  4. Nový PC
    Od robotic v sekci PC - archiv
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 24-08-2008, 12:11