Problem s hard diskem
Zdravim.Mam problem s hard diskem.Kdyz jsem zapnul pocitac tak nabehl trochu pomaleji nez drive do systemu.Pak kdyz jsem si chtel precist zpravy v ICQ tak mi uplne zatuhl tak jsem ho restartoval.Po restartu mi pocitac pred nabehem systemu napsal anglicky hlasku ze nemuze nabootovat a ze mam vlozit systemovy disk.Tak jsem ho znovu restartoval a pak mi pri spousteni systemu Windows XP behaly ty modre carky tak jsem ho restartoval znovu a od te doby mi to porad pise ze nemuze nabootovat a ze mam vlozit systemovy disk.Tak jsem si na dalsi disk nainstaloval Windows XP a zkusil jsem ten prvni hard disk pripojit abych ho proveril antivirem.V systemu mi ho to naslo ale nebyl videt v Tomto počítači.Tak jsem jeste zkusil USB hub ale tam se to projevovalo stejne pak jsme to v tom USB hubu zkusily jeste v jinem pocitaci a tam se to take projevovalo stejne.Predem moc diky za radu.
Radu? Tak to tě asi nepotěším, nejspíš je po smrti. Nekecám, jestli na něm nemáš důležité data, ověř ho nástroji vydanými samotným výrobcem disku. To tu nepíšeš, tak ti nemohu říci, který to je.
No v první řadě by se slušelo napsat jaký vůbec disk to je. Mám v tom trochu hokej. Píšeš že na něm byl systém, pak že ste ho připojovali přes nějaký USB hub.. Interni, externi? Vyrobce, model?
Stiahol by som si program napr. Ranish Partition Manager a nahral na bootovaciu disketu a skusil na danej boot partisne zmacknut V ako verify. To je test, ktory preveri HDD neagresivnym sposobom bez zapisovania na HDD. Daju sa tak hladat vadne bloky. Pokial to nenapise na konci "no bad sectors found" a zacne to hlasit nejake cisla, tak tam s vysokou pravdepodobnostou budu vadne bloky. Symptomy by tomu mohli nasvedcovat.
Odporucam najskor urobit zalohu dat. Neda sa vediet, kedy to moze skoncit cele definitivne. Par krat som uz videl napr. zamrz, reset a po nom uz mal HDD napr. problem reinicializovat sa, poskodilo elektroniku, alebo kopec vadnych sektorov. Vacsinou sa nic nestane, ale par krat som to uz videl.
Odporucam najskor urobit zalohu dat. Neda sa vediet, kedy to moze skoncit cele definitivne. Par krat som uz videl napr. zamrz, reset a po nom uz mal HDD napr. problem reinicializovat sa, poskodilo elektroniku, alebo kopec vadnych sektorov. Vacsinou sa nic nestane, ale par krat som to uz videl.