Nestandardni chovani PC
postavil jsem si nove PC,
MB Asus P5E Deluxe
CPU Q9300
HDD ST3250410AS SATAII (system)
Seagate UltraATA 350G (archiv) - nevim typ z hlavy
RAM 1 GB Kingston HyperX 1GB 1066MHz
zdroj Fortron FSP500-GLN 500W Blue Storm II
grafika ATI HD3450
Windows Pro SP3
mam asi tak cca tri problemy ktere se mi moc nelibi a rad bych vedel jestli nekdo nema podobne zkusenosti.
Prvni vec je kterou jsem zjistil je ta ze stava se mi nekdy kdyz mam pusteno vice apliakci tak proste PC jako by zamrzne, neco to srotuje snad, nejde spustit ani task manager nic. Takhle je to treba minutku, dve snad i pet a pak se to zase rozbehne samozrejmne se vsemi taskmanagery ci my computer a aplikacemi ktere jsem naklikal a to se pusti ve vterine a hned to zase jede. Domnival jsem se ze to muze delat ten stary ATA disk ze proste to nekde na sbernici ceka na data z neho a proto je to takoveto "zamrznute". Teploty CPU jsou cca 38 sutpnu a na MB je 37. CPU nevytizim nad 25%
Dale jsem dnes zjistil kdyz jsem pustil mp3 ve WinAmpu ze je to katastrofa. 5 vterin jede hudba na dve vtreiny se zasekne a pak zase rozjede trhane, neciste no hruza. To jsem nejak v SoundMaxu vypnul digitalni vystup ci co a vypada to ze to jede jen ten zvuk je katastrofalni. Skrceni, sumeny, absolutne zkresleny zvuk, ze se to neda poslouchat. Jedna se o onu zvukovou kartu SupremeFX II. Npared kasika chybely HD pohledal na forech a nainstalil kb od MS, ovladace cz CD a zvuk jede jen ta kvalita je desna.
Treti vec je ze predtim jsem to sem chapal mel v hardware zarizeni Audio HD on high definition audio bus. S tim jsem laboroval vyz vyse zvuk jede jen se mi ted uz v hardware neobjevuje nejake zarizeni ale konkretne uplne NEZNAME zarizeni s kterym si proste nevim rady. Kdyz dam vlsatnosti je tam cosi o Audio HD. Takze jak to vypada zvukovka porad nekde hapruje ale pritom hraje. Jen ten zvuk z ni je desny.
Ovladace jsem instaloval z prilozeneho CD a verzemi jsou stejne jako na webu Asusu.
Vim ze je to trosku delsi elaborat ale chtel bych se poptat po zkusenostech a ci se s tim nekdo jiz nesetkal.
Diky za vse predem.
MB Asus P5E Deluxe
CPU Q9300
HDD ST3250410AS SATAII (system)
Seagate UltraATA 350G (archiv) - nevim typ z hlavy
RAM 1 GB Kingston HyperX 1GB 1066MHz
zdroj Fortron FSP500-GLN 500W Blue Storm II
grafika ATI HD3450
Windows Pro SP3
mam asi tak cca tri problemy ktere se mi moc nelibi a rad bych vedel jestli nekdo nema podobne zkusenosti.
Prvni vec je kterou jsem zjistil je ta ze stava se mi nekdy kdyz mam pusteno vice apliakci tak proste PC jako by zamrzne, neco to srotuje snad, nejde spustit ani task manager nic. Takhle je to treba minutku, dve snad i pet a pak se to zase rozbehne samozrejmne se vsemi taskmanagery ci my computer a aplikacemi ktere jsem naklikal a to se pusti ve vterine a hned to zase jede. Domnival jsem se ze to muze delat ten stary ATA disk ze proste to nekde na sbernici ceka na data z neho a proto je to takoveto "zamrznute". Teploty CPU jsou cca 38 sutpnu a na MB je 37. CPU nevytizim nad 25%
Dale jsem dnes zjistil kdyz jsem pustil mp3 ve WinAmpu ze je to katastrofa. 5 vterin jede hudba na dve vtreiny se zasekne a pak zase rozjede trhane, neciste no hruza. To jsem nejak v SoundMaxu vypnul digitalni vystup ci co a vypada to ze to jede jen ten zvuk je katastrofalni. Skrceni, sumeny, absolutne zkresleny zvuk, ze se to neda poslouchat. Jedna se o onu zvukovou kartu SupremeFX II. Npared kasika chybely HD pohledal na forech a nainstalil kb od MS, ovladace cz CD a zvuk jede jen ta kvalita je desna.
Treti vec je ze predtim jsem to sem chapal mel v hardware zarizeni Audio HD on high definition audio bus. S tim jsem laboroval vyz vyse zvuk jede jen se mi ted uz v hardware neobjevuje nejake zarizeni ale konkretne uplne NEZNAME zarizeni s kterym si proste nevim rady. Kdyz dam vlsatnosti je tam cosi o Audio HD. Takze jak to vypada zvukovka porad nekde hapruje ale pritom hraje. Jen ten zvuk z ni je desny.
Ovladace jsem instaloval z prilozeneho CD a verzemi jsou stejne jako na webu Asusu.
Vim ze je to trosku delsi elaborat ale chtel bych se poptat po zkusenostech a ci se s tim nekdo jiz nesetkal.
Diky za vse predem.
CHybí ti ATI HDMI Audio driver - http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=xp/hdmiaudio-xp vyber jazyk Česky a stahuj
Zkus ty pameti soupnout na chvili na 800MHz, jestli se neco zmeni. Podobne prodlevy jsem taky zaregistroval u sveho noveho PC. Po vymene HDD Seagate 250GB za Western Digital 320GB AAJS byl problem beze zbytku odstranen. Ale ja mam uplne jiny stroj s chipsetem nVidia. To jen tak pro info. Muzes zkusit vymenit datove kabely k HDD. Nekdy staci kabel trosku zmacknout a je problem. Nedoporucuji je moc deformovat, ostre ohybat a stlacovat. Mrkni na radice disku, jestli jedou na DMA (nesmi byt PIO). Podivej se, jestli sedi dobre chladic na chipsetu a CPU (teplota muze byt ok, protoze v miste, kde je cidlo, chladic doseda, ale na druhe strane muze byt zvednuty). Ten druhy disk odpoj. Vse durazne, ale s citem dotlac (pameti, napajeci konektory atd.).
Pameti jsem dal na AUTO kdy se identifikuji jako 800MHz a vypada to ze je to hmm "stabilnejsi". Zvuk jsem komplet v nouzovem rezimu oddelala nainstaloval nove a zatim vypada ze to jede a dokonce i ciste. BIOS jsem re-flashnul na novy 0205.
Udelal jsem i test v 3DMark 06, vysledky :
Your system
3DMark Score 1821
SM 2.0 Score 580
SM 3.0 Score 693
CPU Score 4025
jsou ty vysledky odpovidajici systemu nebo je nekde jeste zadrhel?
Udelal jsem i test v 3DMark 06, vysledky :
Your system
3DMark Score 1821
SM 2.0 Score 580
SM 3.0 Score 693
CPU Score 4025
jsou ty vysledky odpovidajici systemu nebo je nekde jeste zadrhel?
Vsázel bych na ten Audio driver na VGA. Nainstaloval bych na to drivery, pak ten kodek na kartě zakázal a eventuelně přeinstaloval ovladače integrované ZK. Měl jsem podobný problém, natahá to špatné ovladače a bum, HW přerušení sežerou veškerý čas procesoru.
Tak ted muzes zkusit zvednout kmitocet pameti RAM na 1066MHz a casovani nastav na 5-5-5-15. Soucasne musis zvednout i jejich napajeci napeti na 2.2V. Jinak to bude zase haprovat.
Ano, vysledek odpovida presne vykonu grafiky. To je opravdu velmi slaby clanek tohoto jinak dobreho PC.
Takze RAM je na 1066MHz a casovani nastaveno na 5-5-5-15 a napeti na 2.2V. Musim se priznat ze zatim se mi zda PC "staabilnejsi" nez bylo predtim. Takze dekuju moc vsem za pomoc.Graf. kartu mam zatim jako docanou, pocitam s jejim nahrazenim asi HD3870 taakze predpokladam ze pote uz bude PC vyvazene.
Ak pozriem parametre Kingston HyperX /mimochodom znacka je to dobra, ale konkretne tieto mavaju casto problemy s kompatibilitou kvoli napajaniu/.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Tak vyzaduju 2.2V. Pozor aj na casovanie a ostatne parametre. Nastavil by som ich mozno menej agresivne. Nie vzdy je zaruka, ze ta pamat pobezi na tej doske s tymi parametrami. Dobre je si to otestovat napr. pomocou Goldmemory a vo Windowse s Prime95.
Standardne DDR2 mavaju 1.8V. Menej standardne uz 2.0-2.2-2.3V...
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Tak vyzaduju 2.2V. Pozor aj na casovanie a ostatne parametre. Nastavil by som ich mozno menej agresivne. Nie vzdy je zaruka, ze ta pamat pobezi na tej doske s tymi parametrami. Dobre je si to otestovat napr. pomocou Goldmemory a vo Windowse s Prime95.
Standardne DDR2 mavaju 1.8V. Menej standardne uz 2.0-2.2-2.3V...
Jo, jo to sou presne ony. Uz jsem cetl i na jinych forech ze jsou trosku "haklivejsi". No zatim to vypada dobre a PC beha. Jen sem chtel dneska zkusit pres tu jejich Asus utilitu zvednout takt (symbol raketa) a to mi teda napoprve hodilo hned modrou (takove to ze apliakce byla prerusena, pc by mohlo byt poskozeno) a podruhe restart. Tak to asi radsi zkouset nebudu :-) holt to nebeha, no co se da delat.