Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 70

Téma: Intel core duo CPU E8400.. přehřívání

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    27

    Hraju L2 a znenadání růžová obrazovka. Pc samozdřejmě nereagoval na nic jiného než tvrý restart. Po 10ti minutách následovala zelená obrazovka a ten samý případ co před tím. Napadlo mě, že se asi přehřívá.
    Stáhnul jsem si program "speedfan", ve kterem mě znepokojila teplota "core". Dosahovala přes 50 stupňů a byl u ní plamínek. Při zapnutí L2 nám teplota "core" vyšplhala přes 70 stupňů. Odmontoval jsem tedy chladič a otočil o jednu dírku. Nechal jsem odmontovaný kryt celého pc kvůli lepšímu proudění vzduchu. Teď se mi při hraní L2 teplota "core" vyšplhá z 45 na 55 stupňů, ale teplota CPU vzroste z 32 až na 70 stupňů.
    Co s tím? Je to zcela normální?

    Děkuji předem za všechny rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    "Core" je teplota GPU. Napiš jakou máš grafárnu.
    BTW 70°C není zas až tak hrozných.
    Naposledy upraveno uživatelem Deee-aN: 01-09-2008 v 20:57 Důvod: edit
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,921

    Stáhni si prográmek core_temp z našich stránek. SpeedFan nemusí ukazovat přesně. Pak pomocí ORTHOSu můžeš procesor pořádně zatížit.

    A k chladiči: nemám zrovna po ruce věšteckou kouli abych zjistil jaký že to chladič vlastně máš. To samé skříň a v ní vyřešené chlazení.
    Tak to sem dopiš a my zkusíme vymyslet jestli je to OK nebo ne
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,810

    Na te 8400 si nechal box chladic ? Jak vysoky je ten hlinikovy chladic? pokud to ma neco pres centimetr tak tyto box chladice jsou dost nevhodne .. Nedavno se mi jedno htpc samovolne vypinalo pri prac v biosu .. na chladici nesla udrzet ruka ... vyhrabal sem nejaky starsi box z e4500 kterej je trikrat takovy a vse jelo ok ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    27

    NVIDIA GeForce GTX 260 = má grafarna
    chladič je v boxu s procakem

    hlinik na chadiči má opravdu 1 cm na výšku
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 01-09-2008 v 20:41 Důvod: sloučeno, příště použij tlačítko "EDIT" thx.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    27

    zde screen z ORTHOSE a teploty k tomu... radši jsem to po 39s vypnul
    Připojené soubory Připojené soubory
    • Typ souboru: doc kak.doc (241.5 KB, 262 zobrazení)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,810

    Ty chladice co ted intel dava k 8400 jsou naprosto k nicemu .. Podstatne se zmensila i krabice Kup toto v pohode to ten proc uchladi .. je to osvedcena a pomerne levna jistota Arctic-Cooling Freezer 7 Pro

    Nebo nebo trosku drazsi a robustnejsi reseni Arctic-Cooling Freezer Xtreme
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    27

    co se týče a vyřešeného chlazení.. na boku má 2 mřížky a u jedne co je ve stejné výšce jako chladič procaku je takova rourka, ktera ale nesedi na celý větrák.. momentálně mám pc odkryté
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Podle tohohle: www.svethardware.cz/prehled-desktopovych-procesoru/22566-14 je u E8400 max. teplota 72°C.
    Je to zvláštní, tenhle procák by měl v základu box uchladit bez problémů.
    Říkáš, žes' odmontoval chladič. Předpokládám, že jsi ho očistil a nanesl novou pastu... Ptám se jen pro jistotu.
    BTW, teď jsem zkusil měřit teploty SpeedFanem a je to opravdu nanic. Lepší je Everest nebo CPUID HW Monitor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,810

    Vyresis to vymenou chladice. Nejaky starsi intel box chladic mozna nekde jeste najdu .. kdybys mel zajem ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele decried
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    61

    Nechce sa mi verit ze je problem E8400 uchladit. Chladic je na 99% zle nasadeny.
    Ruzova a zelena obrazovka - to nevyzera na problem s CPU ale s GPU. Prehriaty procesor zacina "throttlovat" co sa prejavi sekanim a celkovo spomalenymi reakciami. Na fest prehriaty sposobi vypnutie PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,810

    Udelej jednoduchy test .. zapni orthos nech to pul minuty bezet a sahni na ten chladic (ale pozor spalis se) Kdyby byl chladic spatne nasazeny nebyl by vrelej..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od decried Zobrazit příspěvek
    Nechce sa mi verit ze je problem E8400 uchladit. Chladic je na 99% zle nasadeny.
    Ruzova a zelena obrazovka - to nevyzera na problem s CPU ale s GPU. Prehriaty procesor zacina "throttlovat" co sa prejavi sekanim a celkovo spomalenymi reakciami. Na fest prehriaty sposobi vypnutie PC.
    Souhlas. Jak jsem psal, "Core" ve SpeedFanu je teplota GPU.
    Na druhou stranu, ten CoreTemp ukazuje hodně vysoký teploty na CPU. Tedˇjsem ho taky projel v součinnosti s Orthosem (připomínám, že mám taky E8400) a teploty byly po stejném čase cca poloviční. Samozřejmě, chladím něčím jiným. Spíš mě zaujal rozdíl v kolonce VID tazatel má 1,2500V, já 1,2250V. Může to mít takový vliv?
    Podle http://www.svethardware.cz/prehled-d...esoru/22566-14 je maximum na 1,363V
    Naposledy upraveno uživatelem Deee-aN: 01-09-2008 v 21:21 Důvod: edit
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    27

    čeho se mám přesně dotknout u chladiče?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,810

    Toho chladice Proste prstem sahni na tu hlinikovou konstrukci
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední