Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Jak na bootovat a nainstalovat windows XP

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    15

    Dobrý den , potřeboval bych poradit jak bootovat a nainstalovat windows XP , hlavně to bootování kde co nastavit v Biosu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od michql Zobrazit příspěvek
    Dobrý den , potřeboval bych poradit jak bootovat a nainstalovat windows XP , hlavně to bootování kde co nastavit v Biosu.
    primary (first) boot cosi nastavit jako CD-ROM, případně někdy bývá možnost zmáčknout nějakou Fx klávesu, kde si to jednoduše nastavíš (zobrazuje se během postu).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    eraser

    Ako najskôr by si mohol uviesť, aký HW vlastníš, resp. na aké PC sa WinXP budú inštalovať, pretože jednoduchá odpoveď by mohla byť, že v BIOSe najdí tzv. boot sekvenciu a nastav ju na CD-ROM.

    A čo sa týka inštalácie, tak jednoducho sa riadiš inštrukciami na obrazovke, pokiaľ teda nemáš SATA radič. No a ešte je tu vytvorenie partície, resp. diskových partícií, to až potom, ak ti inštalátor úspešne detekuje disk.

    Inak by som skúsil google...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    15

    celeron 1 GHz , RAM 196 MB , HDD 40 GB
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    192

    Máš málo paměti na XPéčka. SP2 vyžadovaly minimum 256 MB, SP3 také, ale spíše 512MB. Nedáš to tam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Blbost, XP i XP+SP2 maj minimum 128mb ram.

    //krom toho se to dá obejít třeba přes nLite, sám sem měl XP na Celeronu 266Mhz a 160Mb ram (chvíli dokonce na 32Mb ram) a věřte že to bylo podstatně stabilnější než W98 a přibližně stejně rychlé
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    192

    No jistě, na jak dlouho? Že si to MS poníží na minimum možné je jedna věc, praktické hledisko ale mluví jinak. A co aplikace? Ty snad pojedou jen s VM nebo jim systém zázračně přidělí tolik fyziké paměti, kolik skutečně potřebují? A i kdyby je z části odswapovat, některé programové rutiny si steně žádají umístnění ve fyzické RAM, jinak to nespustí a ukaž mi dnes program, který by nebyl žravý. Jo, tak na koukání na to jak vypadaj XPéčka je to dobrý, ale ne na práci s čímkoli.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Na takovou sestavu by byly vhodnější Windows 2000. Né, že by XP nešly nainstalovat, ale pocit z přijatelně komfortní práce bude ten tam.

    Citace Původně odesláno od michql Zobrazit příspěvek
    celeron 1 GHz , RAM 196 MB , HDD 40 GB
    To podstatné pro konkrétní radu tam chybí - přesný typ základní desky. Obvykle se zobrazuje během POSTu (těsně po zapnutí PC), případě bývá vytištěn přímo na desce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele Millisx
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    133

    IMHO na 1GHz to bude běhat úplně v pohodě, pro klid duše a komfort při přáci bych přikoupil nějakou RAM. Ale běhat XP budou, jak je psáno výše.

    I když neznám typ MB, myslím, že vzhledem ke stáří tam boot menu ještě nebude, takže bude nutné nastavit boot sequence v BIOSu. Takže ihned po startu klávesou Del vlezeš do BIOSu, v některém menu nalezneš něco jako Boot sequence nebo podobne, a na prvním místě zvolíš CD-ROM, uložíš a po restartu a vložení instalačního CD si na něj PC hrábne a načte se z něj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    15

    Deska je MS-6368 ver:5 , to MS je myslím Micro Star.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    15

    Díky všem už jsem to uspěšně na bootoval a nainstaloval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele )aguar
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    238

    Citace Původně odesláno od Challenger_ii Zobrazit příspěvek
    Máš málo paměti na XPéčka. SP2 vyžadovaly minimum 256 MB, SP3 také, ale spíše 512MB. Nedáš to tam.
    lol
    neda to tam? Ja sem narval XP se sp2 na PC s 64 MB. A jelo to.
    Pravda potom sem dokoupil jeste hodne ramek.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Software: Jaký Windows 7 mám nainstalovat
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-03-2012, 15:30
  2. Nejde nainstalovat windows 7
    Od Zdenal333 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 05-09-2011, 13:45
  3. Nejde mi nainstalovat windows xp sp3
    Od pikina24 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 12-11-2010, 12:40
  4. Nejde nainstalovat cely OS Windows XP!!!
    Od carrotjack v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 01-08-2009, 18:54
  5. Windows Vista: Nejde nainstalovat Windows Vista
    Od GUGA74 v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-05-2009, 18:46