Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Nastavení routeru

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    12

    Zdravím, potřeboval bych poradit s nastavním routeru. Internet mám připojen k desktopu klasickým kabelovým modeme. Zakoupil jsem si starší router Asus wl-500g deluxe. Kabely jsem přepojil tak, že z modemu jde do routeru a z routeru jde jeden do desktopu, jelikož v něm nemám wi-fi anténu. Vše fungovalo dobře, jenomže jsem nevěděl síťové heslo po předchozím majitli. Router jsem restartoval. Nyní mi notebook nalezne síť "deault" do které se připojí, ale jen k místní síti. Proč? To netuším...
    Našel jsem pár článků o nastaveních routeru. Ve všech zmiňují adresu http://192.168.1.1 jako místo, kde lze deafultně nastavené routery nastavit. Mi prohlížeč stránku nezobrazí, jen "server existuje, ale prohlížeč jej nemohl zobrazit" --> přesně v tomto znění. Prosím, našel by se zde někdo ochotný, kdo by poradil, jak nastavit router tak, aby byla bezdrátová síť zabezpečená a na notebook jsem se připojil i k internetu a ne jen k "místní síti" ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Spusť
    cmd,
    v zobrazenym okně spusť
    ipconfig /all
    a výsledek sem zkopíruj. Podle toho poradíme dál.

    edit: taky ho mam :-)
    editedit: ale s jiným firmwarem dd-wrt. Doporučuju :-)
    Naposledy upraveno uživatelem Logout: 02-09-2008 v 16:29
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    44

    192.168.1.1 obvykle byva adresa routeru. Ale ty tam mas asi neco jineho, nebo FW ktery to blokuje. Tenhle router mam, takze jsem schopny poradit. Ale potrebuju vedet totez co pise Logout.

    Jinak Start --> Spustit --> cmd a v okne napsat ipcofig /all

    PS: jinak heslo pro spravu byva obvykle admin/admin
    Naposledy upraveno uživatelem Jackal007: 02-09-2008 v 15:18 Důvod: změna
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    eraser

    Ďalej zisti, čo je to za provider, či nevyžaduje MAC klonovanie a aký je to ten káblový modem, či je to čisto bridge alebo modem/router. No a samozrejme všetky IP adresy sieťových zariadení.

    Fyzické prepojenie by malo byť správne, prípadne si ešte môžeš pozrieť niečo v tejto téme.

    Důležité téma: DSL/Cable pripojenie a zdieľanie (+wifi)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    12

    takže, příkazový řádek vypíše tohle:
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Aby ses tam dostal, chce to mít svůj počítač na stejným segmentu LAN jako je adresa toho routeru (tj. např. nastavit si IP adresu jako 192.168.1.10 [poslední číslo je libovolný kromě 1, 254, 255] a masku 255.255.255.0). Nebo si zapni na síťovce DHCP, router bude mít po resetu nejspíš povolenej DHCP server.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Jo, problém je, že nemáš ve vlastnostech sítě v protokolu TCP/IP povolený DHCP. Dostaneš se tam
    START - nastavení - síťová připojení - připojení k místní síti - vlastnosti, označit TCP/IP a dát vlastnosti - získat IP adresu automaticky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    12

    když dám "získat IP adresu automaticky" internet mi přestane fungovatl, stejně tak...jako když jakoliv pozměmín IP adresu. Asi jsem se o tom nezmínil, ale internet mám zřízený přes kabelovou televizi
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Tak sem dej znova výpis toho ipconfigu.
    Navíc v něm najdi řádek default gateway a tu adresu, která v něm bude zkus napsat do browseru a připojit se k routeru.
    Pokud to nepujde, tak zkus místo získat adresu automaticky tam napsat vlastní IP adresu:
    ip adresa: 192.168.1.153
    maska: 255.255.255.0
    default gateway: 192.168.1.1
    DHCP Server : 192.168.1.1

    a zkus se na 192.168.1.1 připojit prohlížečem
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    12

    já už si připadám fakt trapně...
    tady je obrázek mého jediného funkčního nastavení0 TCP/IP

    a ještě jednou dávám ten výpic ipconfig
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No tak zkus na druhym PC totéž, akorát IP adresa bude končit na 40.
    A když dáš do browseru (na tom funkčnim PC) 10.1.0.1, tak se nezobrazí
    administrace routeru?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Citace Původně odesláno od Ragnar Zobrazit příspěvek
    já už si připadám fakt trapně...
    tady je obrázek mého jediného funkčního nastavení0 TCP/IP
    Funkčního jak? Že ho máš připojenej k routeru, z routeru do modemu a jde internet? To je v tomhle případě až divný, jestli má router skutečně adresu 192.168.1.1. Nebo to myslíš tak, že zatim máš ten pc s tímhle nastavením připojenej přímo na kabelovej modem a tak to jde? (mmch co je to za kabel? já mám UPC a ten DHCP umí)

    Nicméně pokud se chceš dostat na router, tak teď neřeš internet, na něm v tuhle chvíli nezáleží, ale router. Až vyřešíš přístup na router, pak teprv řeš internet. Tj. zatrhni si v nastavení na prvním obrázku oboje na DHCP, a pak to připoj do routeru (nebo odpoj a připoj, nebo restartuj počítač, pokud by mu nešlo získat IP - ale většinou stačí dát přinejhorším "opravit"). Měl by ti přidělit adresu 192.168.1.XX (kde XX je nějaký číslo). Může to bejt i něco jinýho pokud má router jako výchozí jinou síť. Pak zadej znova ipconfig /all a koukni se na položku "Výchozí brána". Tohle číslo zadej do prohlížeče a řekni nám, co se stalo, jestli ses dostal na webový rozhraní routeru. Pokud jo, můžeš si v něm nastavovat, pokud ne, je možný, že to třeba blokuje firewall pokud nějakej používáš, takže ho případně zkusmo vypni (můžeš router předtím odpojit od kabelovýho modemu, pokud se bojíš nežádoucího přístupu z internetu).
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    12

    takže, k nastavení routeru jsem se dostal. Bohužel, moje neznalost pokračuje a znovu si nevím rady. Při výběru typu připojení volím "connection with static IP" a do dalších kolonek (IP, deafult geteway apod.) píšu údaje, které najdete na obrázku "http://i33.tinypic.com/2dvkkjr.jpg". Ale ani téhdy se notebook nepříhlásí k internetu, ale JEN k místní síti.......
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Notebook nemůže mít stejnou ip adresu jako desktop. (Ale musí být ze stejný podsítě).
    Musíš mu dát adresu třeba 10.1.1.40.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    eraser

    Hmm, nejako sa to zvrháva, tak sa do toho musím pustiť, i keď mám kopu inej práce, no aby sa to ešte viacej nezamotalo...

    1. modem - s touto krabičkou netraba robiť nič, len ju prepojiť s routerom a nechaj su samozrejme zapnutú

    2. router - musí obsahovať WAN port, ku ktorému je pripojený modem, ďalej je nutné zistiť jeho defaultnú IP adresu, ktorú mu pridelil výrobca

    3. počítač - aktuálne IP nastavenia prevezme router, tzn. dané IPčky 10.xx... budú pridelené WAN portu routera a počítač prijme nové IP adresy, ktoré budú v rámci lokálnej siete routera

    Poďme na príklady, aby to bolo pochopiteľnejšie.

    Predpokladajme, že router má IP adresu, ktorá je taktiež i adresou pre web manažment s hodnotou 192.168.1.1 a masku 255.255.255.0. Počítač nastavíme napr. na 192.168.1.2, masku 255.255.255.0, potom bránu a DNS na 192.168.1.1. Pre nastavenie stačí zatiaľ vyplniť IP a masku. Samozrejme je router prepojený s PC pomocou UTP kábla - priamy/krížený, to je dnes jedno, tieto krabičky sú MDI/MDI-X.

    Je možné, že router má zapnutý DHCP, potom netreba na PC v TCP/IP nič ručne nastavovať, len zapnúť zisk IP adries cez DHCP.

    Ďalej treba nakonfigurovať router, čiže web prehliadač a adresa 192.168.1.1, no a pozrieť sa do manuála na východzie meno/heslo.

    WAN port sa nastaví na statické adresy, čiže to sú tie, ktoré momentálne vlastní počítač, čiže 10.1.22.39, atď. Ako je uvedené na obrázku.

    Možno je nutné naklonovať MAC adresu sieťovky, takže z obrázka vidím 00-50-DA-79-DA-FA, pretože plno providerov sú žebráci a myslia si, že im to zaručí mieru bezpečnosti a nedovolí napichnúť ďalší počítač.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nastavení sítě, routeru
    Od Grander v sekci Sítě
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-05-2013, 15:43
  2. domácí síť- nastavení routeru
    Od nettopejr v sekci Sítě
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 13-02-2013, 20:31
  3. Nastavení druhého routeru
    Od Sc@rY v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-06-2012, 10:01
  4. Nejde spustit nastavení routeru
    Od DavKl v sekci Sítě
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 13-08-2011, 22:28
  5. Nastavení routeru za Ubiquiti Nano M5
    Od Capaj v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-08-2010, 09:10