Chyby na disku - záhada
Nevím jestli to sem patří, spíš mě to zarazilo jako jedna z nepochopitelných záhad Win...
- Kopíruju soubory z HDD D: na CF kartu, vyhodí chybu při čtení disku D: :eek:
- samozřejmě se lekám, zkouším soubor otevřít "F3", zdá se OK :notsure
- pro jistotu nechávám spočítat MD5 + následná kontrola, vše OK, blesková odezva
- zkouším opakovat kopírování, stejný výsledek, chyba při čtení disku D: :thumbdown
- hmm, tak jinak. Kopíruju soubory z D: na C:, OK
- zkusím zkopírovat soubory z C: na E: (CF karta) - chyba při čtení disku C: :stupid
- ať mám klid, kontrola disku C:, D:, všechno OK
- formát karty E: + kontrola sektorů, OK
- kopíruju soubory D: na USB flash, OK
- kopie z flash na E:, (co by jste řekli...) - chyba při čtení disku F: :runaway
O to zajímavější je, že příslušné chyby se objevují i u všech zařízení v syslogu, prostě opravdu jako by byly skutečné :mistake
Je mi jasný, že je problém v CF kartě, ale nejde mi do hlavy, proč hlásí přesný opak :angry
- Kopíruju soubory z HDD D: na CF kartu, vyhodí chybu při čtení disku D: :eek:
- samozřejmě se lekám, zkouším soubor otevřít "F3", zdá se OK :notsure
- pro jistotu nechávám spočítat MD5 + následná kontrola, vše OK, blesková odezva
- zkouším opakovat kopírování, stejný výsledek, chyba při čtení disku D: :thumbdown
- hmm, tak jinak. Kopíruju soubory z D: na C:, OK
- zkusím zkopírovat soubory z C: na E: (CF karta) - chyba při čtení disku C: :stupid
- ať mám klid, kontrola disku C:, D:, všechno OK
- formát karty E: + kontrola sektorů, OK
- kopíruju soubory D: na USB flash, OK
- kopie z flash na E:, (co by jste řekli...) - chyba při čtení disku F: :runaway
O to zajímavější je, že příslušné chyby se objevují i u všech zařízení v syslogu, prostě opravdu jako by byly skutečné :mistake
Je mi jasný, že je problém v CF kartě, ale nejde mi do hlavy, proč hlásí přesný opak :angry
Chyba nemusi byt v karte, ale treba v tlaku vzduchu, nebo v cemkoli jinem. Mel jsem problem podobneho razeni. Kdyz jsem kopiroval z jednoho NB na druhy pres sit tak to asi po 500MB zarvalo na to zdrojovem ze nastala chyba pri zapisu. Mezi zadnymi jinymy to nedelalo. Tzn NB1 -> PC nebo mezi PC ->NB2 dokonce i jine NB sly bez problemu. A to jsem zkousel nejen Sit (normalni) ale i pres FireWire, vsude stejny vysledek. Tak jsem to nakonec pretahnoul pres to PC. A ted Rada. Zkus se podivat jestli mas aktualizovane ovladace pro ctecku.
Kopíruju "normálně" TotalCmd, restart zatím ne - je to sehrávací stanice, když vypadne několik služeb, okamžitě by mě zavalily telefonáty, že něco nefunguje.
Čtečka žádný ovladače, nemá - resp. normální PnP zařízení. Jen mě znervózňuje, že mám zahlcený syslog 2 stránkami hlášení o vadách na HDD, když to IMHO evidentně není pravda.
Jediné čemu bych ochotně věřil, že zdechává ta CF karta, je to už historickej 128MB kousek kterej zažil ledacos. Co nechápu je ta obrácená logika hlášení chyb a na druhou stranu bezchybný formát i kontrola CF karty.
Čtečka žádný ovladače, nemá - resp. normální PnP zařízení. Jen mě znervózňuje, že mám zahlcený syslog 2 stránkami hlášení o vadách na HDD, když to IMHO evidentně není pravda.
Jediné čemu bych ochotně věřil, že zdechává ta CF karta, je to už historickej 128MB kousek kterej zažil ledacos. Co nechápu je ta obrácená logika hlášení chyb a na druhou stranu bezchybný formát i kontrola CF karty.
[QUOTE=Aigor;158544]
Čtečka žádný ovladače, nemá - resp. normální PnP zařízení. J[/QUOTE]
Samozrejme ze ma. Staci te podivat do device manager. Pouze je pravdepodobne ze driver pro tuhle ctecku jsou primo ve Windows. Jina karta ti to nedela? Objevuju se ty chyby v logu uz dlouho? Pokud je radic na desce. Podival bych se po aktualizaci u vyrobce desky.
Čtečka žádný ovladače, nemá - resp. normální PnP zařízení. J[/QUOTE]
Samozrejme ze ma. Staci te podivat do device manager. Pouze je pravdepodobne ze driver pro tuhle ctecku jsou primo ve Windows. Jina karta ti to nedela? Objevuju se ty chyby v logu uz dlouho? Pokud je radic na desce. Podival bych se po aktualizaci u vyrobce desky.
OK, samozrejme - myslel jsem, ze nema zadne extra instalovane (aktualizovane, stahovane). Jinou kartu po ruce nemam, tak to nevyzkousim. Je to nejaka OEM ctecka z roku 123 (je mozne ze blbne ona).
S timto jsem se setkal dnes poprve, ono taky pouziju CF jednou za pul roku.
S timto jsem se setkal dnes poprve, ono taky pouziju CF jednou za pul roku.
A zkusit aspoň odpojit, zapojit čtečku (i pokud je interní (předpokládám USB, jiný se snad nedělaj), tak jde odpojit kabel z MB a zase zapojit)?
Čtečka je USB, ale ještě mě napadlo ji přehodit k jinému PC a tam se chová naprosto stejně (chyba při čtení disku C: )
V tom případě je blbá karta, nebo čtečka, nebo jsou nekompatibilní
Mam doma kombinaci karta/čtečka, kdy čtečka náhodně poškozuje
sektory na kartě (při testu HDTune jsou badsectory a rozpadá se
filesystém). Jak karta tak čtečka nakombinovaná s jinou kartou/čtečkou
funguje v pohodě.
Takže to chce ještě nějakou další kartu/čtečku na test...
Mam doma kombinaci karta/čtečka, kdy čtečka náhodně poškozuje
sektory na kartě (při testu HDTune jsou badsectory a rozpadá se
filesystém). Jak karta tak čtečka nakombinovaná s jinou kartou/čtečkou
funguje v pohodě.
Takže to chce ještě nějakou další kartu/čtečku na test...