Původně odesláno od
Ferin
Díky všem za rady a názory.
Proti 21" nic nemám (kromě ceny), ale vzhledem k tomu, že mám obavy, aby to hardware utáhl, i u té 19" a 20", tak to asi nebude to pravý ořechový. Navíc nemám extra velkej odstup od monitoru, tak taky proto.
Oproti té 20" bych si 21" nijak nepomohl, rozlišení je stejný, takže bych řešil stejnej problém jako 19" x 20", akorát ve vyšší cenové kategorii (ohledně "hrubosti" pixelů).
O tom NECu jsem už četl hodně dobrýho, na druhé straně ale i opakující se výtky ohledně přílišné lesklosti. Na fotky by to asi nebylo ideální. Monitor mám navíc "proti" oknu v obýváku (kde nemůžu zabarikádovat), takže by to asi zlobilo.
Ohledně rozměru se kloním spíš k 4:3/5:4 a to hned z několika důvodů. Při obdobných úhlopříčkách by na 16:9/16:10 byla z fotky na výšku nudle, navíc na filmy mám televizi (z 99 %) a na hry a dokumenty (o těch fotkách teď nemluvím) je přece jen lepčí klasika. Aspoň podle mě.
Asi bych už teda chtěl vybírat pouze z těch 3 monitorů, co sem uvedl (i když ten NEC mi trochu vrtá hlavou), případně eště v krajním případě to Fujitsu-Siemens a Belineu.
Oba počítače mají bohužel jen VGA (pokud se to DVI přede mnou někde šikovně neschovává ;-) ).