Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: vypnutej/zapnutej počítač

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    0

    hele jak dlouho maximálně necháváte zapnutej počítač bez činnosti, je lepší ho vypnout, nebo dát do nějakýho úspornýho režimu? Nebo snad je nejlepší bejt pořád na drátě...?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Já auto před barákem nastartovaný nenechávám..

    Jinak PC vypinam, kdyz vim ze ho nebudu potrebovat cca 30minut a více a to proto, že si platim elektřinu sám

    edit: monitor 5 min (LCD)
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 05-09-2008 v 01:09
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Monitor 10min, počítač hodinu až dvě, používám zásadně spánek v XP a hibridní spánkohibernaci ve Vistách. Při riziku bouřky pak vypínám vypínačem na zdroji (a nedávno jsem se poučil, že je dobré odpojit i ADSL modem od tf. linky, za bouřky odešla přes noc integrovaná síťovka)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele Magnatt
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    146

    Monitor až po 25 minutách, screensaver najede po 10 minutách (sehnal jsem na webu supr šetřič Matrixe, takže odpustit si ho nemohu). Počítač mi jede přes celý aktivní den, jen v případě, že jsem doma. Jinak ho vypínám včetně monitoru a modemu. Až mi dojde nové PC, budu mít i odpojitelnou zásuvku jakožto přepěťovou ocharnu a i tu budu vypínat (teda ale neznám výdrž baterky pro BIOS...). Hybernace apod mi přijde vhodná především pro NTB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Hibernace je dobra i pro mediacentra. Nabeh z hibernace je mnohem rychlejsi nez start systemu. Ja vypinam system pouze v pripade, ze nejaka aktualizace chce restartovat. Jinak hibernuju.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Hibernace je dobra i pro mediacentra. Nabeh z hibernace je mnohem rychlejsi nez start systemu. Ja vypinam system pouze v pripade, ze nejaka aktualizace chce restartovat. Jinak hibernuju.
    Otazka co pod hibernaci myslis. Pokud S4 tak bych ani nerek. Pokud myslis S3 tak urcite.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    No pokud muzu posoudit tak S4 je stale rychlejsi nez start systemu. A hlavne, pokracuju tam kde jsem skoncil. Jinak na NB, jenom zaklapnu viko a sem v S3. To ze to trochu zere baterky mi nevadi. A v PC pouzivam S4 a porad je to rychlejsi. U NB to mam dokonce nastaveno tak ze kdyz napajeni jede ze site tak zustava v S3 a kdyz ho vytahnu z elektriky tak po pul hodine prejde do S4.
    PS: Pridal jsem ty fotky sveho pc do threadu o RV770. (Kvuli tomu chlazeni).
    Naposledy upraveno uživatelem mstejska: 05-09-2008 v 11:56 Důvod: Doplneni
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    PC vypínám jen když vypadne proud a dojde šťáva v UPS, nebo ho rozebírám.

    Můj standardní profil napájení je (na Windows XP): 15 min (monitor) - nikdy (HDD) - 30 min (úsporný režim) - 3 hod (režim spánku).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Ntb vypinam jenom do usporneho rezimu (kdyz jdu do prace), screensaver nepouzivam. Usporny rezim mam nastaveny na tlacitko napajeni. Pri zavreni vika zadnou akci, protoze hodne koukam na filmy, nebo inet TV a to mam viko temer vzdy zaklapnute. Restartuji jenom po aktualizacich, nebo pokud si to vyzada instalace noveho programu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. blikajúca klávesnica pri vypnutom PC (vypnutej zásuvke)
    Od Mikkes v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 04-12-2012, 10:26
  2. počítač
    Od veenca v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 17-09-2010, 07:57
  3. Počítač do 25.000 Kč
    Od mantisa v sekci PC - archiv
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 29-10-2008, 14:05