Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Gigabyte EP45-DS4 max fsb?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    32

    Nedávno jsem si pořídil tento zajímavý kousek značky gigabyte...patří spíše do střední třídy, ale s poměrně rozšířeným BIOSem se vyrovnává i high-endu...chtěl bych se tu s vámi podělit o zkušenosti s přetaktováním a uvítal bych i některé dobré triky pro stabilitu a max fsb...díky. Zatím max stabilní dosáhnuté fsb 533MHz 1:1...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Pěkný výsledek, ty paměti máš 2*2 Gb nebo 4*1? Jsou to tyhle nebo jiné a při jakém časování a voltáži zvládaj těch 1066Mhz?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    32

    Mám 2x2GB a tyhle moduly http://www.alza.cz/pametovy-kit-cors...4gb-d88635.htm na 1066Mhz časování 5-5-5-15 a voltáži 2,1
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    5

    Mám stejnou desku i procesor. FSB mám stabilní na 420 (3,8 GHz). S tvým FSB 533 mi vychází frekvence skoro 5GHz nebo používáš nižší násobič?
    Mám dotaz na nastavení napětí v biosu. Já mám vše na auto mimo napětí procesoru 1,4V (v programech 1,36V). Pokud jsem měnil různá napětí, na vyšší stabilní frekvence jsem se nedostal. Můžeš mi poslat zprávu, která napětí jsi nastavil a na kolik?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    32

    Napiš mi jakej máš model procesoru a pamětí...jinak základem k takové vysoké FSB je snížení hodnoty "strap" na chipsetu...to uděláš tak že nastavíš děličku FSB/RAM na hodnotu 2.00D...otázkou je, jakou maximální frekvenci tvé paměti zvládnou, časování pamětí nech na auto...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    5

    Konečně jsem se vrátil. Procesor mám C2D8400, paměti 2* 2GB Kingston KVR 800 D2N5K2/4G, CL5.
    Při auto nastavení pracují na 1008 MHz. Ručně jsem nastavil časování na 5,5,5,18 a ostatní parametry na auto. V tomto nastavení je systém stabilní.
    Když jsem nastavil děličku pamětí na 2.00 a vše na auto, tak při FSB 430 mi OCCT do minuty nahlásí chybu.
    Můžeš mi napsat zda jsi upravoval některá napětí v biosu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    32

    no ono už přes 1000Mhz je při takovém časování na paměti dost...ale nechápu co tam máš za deličku 2x430 mi přes tisíc nedává raději nech časování na auto a děličku fakt nech na 2.00D na FSB 500 by ses měl dostat bez větších zvýšení voltáží na chipsetu atd...doporučuju auto...akorát do DDR bych dal alespoň 2,1 - 2,2V
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    5

    Těch 1000 MHz mám samozřejmě při auto nastavení při funkčních 420 FSB. Při děličce 2 mám 860 MHz. Na FSB 500 mi nenajede ani systém. Pokud ale ty máš napětí na auto, tak se já tak vysoko nedostanu.
    Díky za informace
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    32

    Tak nedávej AUTO, ale fakt nech děličku na 2.00D to je velkmi důležité aby ses vůbec na frekvenci fsb 500 dostal...pamětem zvyš voltáž a na chipsetu kdyžtak taky, nic na tom nezkazíš, ale max o 0,2V od základu. Ty paměti prostě 1000 zvládnou a chipset 500 taky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    5

    tak můj procesor E8400 na 4,5 GHz nepracuje.
    Pokud máš nastavena všechna napětí mimo CPU a RAM na auto, mám poslední dotaz.
    Jaké máš nastaveno napětí u CPU a jestli používáš referenční chladič?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No a funguje ti požadované FSB při sníženém násobiči? (6x)
    Koneckonců, kdyby ti v těhle amatérských podmínkách a znalostech fungoval na 4,5Ghz tak by to byl zázrak..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    32

    tak E8400 bez většího navýšení voltáže zvládne 3,5 až 3,6GHz...jinak pokud chceš opravdu zjistit nejvyšší FSB své desky musíš vypnout EIST a dát nejmenší násobíš tvého procesoru, tudíž 6X....až zjistíš stabilní FSB pak můžeš navyšovat násobič i po 0,5X krocích...jinak kolem 4GHz je pro E8... asi normální hranice, kterou stejně běžný uživatel nevyužije...pozor na max. voltáž na CPU, u 45nm je bezpečná hranice na 1,4V, přes ní se dlouhodobě nedoporučuje jít, bez kvalitního chlazení bych ani 4GHz hranici nepokoušel...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Ba, ba Kostinek112. OC E8400 není ani tak o maximálním FSB desky (450MHz FSB pro 4050MHz CPU dá snad každá součstná deska), nebo max. frekvenci pamětí (900MHz je brnkačka), ale o tom, na jekej kousek CPU dotyčný kápnul a jaký má chlazení, tudíž jaké napětí je ochoten do CPU pustit, aby ho neuvařil. Na ty 4,05GHz stačí cca 1,36V (Intel doporučuje Umax.=1,375V). Jinak řečeno...... záleží na tom, jestli je člověk ochoten odpálit CPU jen proto, aby zjistil, kam až může jít a kolik z něj vymáčkne. Nad 4GHz je tenhle kousek pěkně nenažranej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    5

    Mám ještě jeden dotaz.
    Nevíte jak se na této desce jmenuje napětí GTL?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Gigabyte EP45 Extreme obrázky
    Od trodas v sekci Aktuality
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 09-11-2009, 23:57
  2. Socket 775: Gigabyte EP45 DQ6
    Od DarkKiller v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 21-05-2009, 08:45
  3. Gigabyte GA-EP45-DS3L vs Gigabyte GA-EP45-DS3
    Od neotek v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 24-08-2008, 13:23
  4. Nová Gigabyte GA-EP45-DS3P
    Od johny__g v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 14-04-2008, 15:50