Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus EAH4870-Problém

Wicek (4)|6.9.2008 18:24
Ahoj,postavil sem si PC s touto graf.kartou.Zprvu jsem si myslel, že vše pracuje tak jak má, ale sotva sem začal hrát první hry(Grid,Mass effect,assassin's creed)začalo sekání.Tak jsem se kouknul do PC Wizard a zjistil sem, že rychlost grafických pamětí je jen 900MHz místo 3600MHz(viz. obrázek).Zkoušel sem tedy s pomocí AMD GPU Clock Tool nataktovat na 3600MHz,ale nejde to.Dál ukazuje PC Wizard jen Pixel Shader Version 3.0, přitom udávají 4.1.Karta je na MB Asus P5Q Deluxe.Utilita ASUS SmartDoctor chybu při nastavení na 3600MHz(viz.obrázek).Catalyst sem stahnul nejnovější 8.8.Jo a občas vypadává zvuk ve hře,nevím jestli to s tím něco společného.
Děkuji předem za odpověďi.
Forum.JPG
elpsycho (1602)|6.9.2008 19:24
Předpokládm že ta utilita ukazuje skutečnou frekvenci, takže je to je vpořádku - karta má DDR5 paměti, které zvládnou 2x víc operací za cyklus než DDR/DDR2/DDR3/DDR4, proto se u nich efektivní frekvence počítá jako čtyřnásobek nominální (4x900=3600), jsou to spíše QDR než DDR paměti. Stáhni si GPU-z (někde v sekci download ho tu najdeš), a jestli i tam bude 900, je to OK.
pcmaker (354)|6.9.2008 19:43
Tyhle grafiky dost extremne zhavi. Jenom pro jistotu pripominam, ze bys mel mit vpredu i vzadu ve skrini ventilatory. Pocitac v zadnem pripade neumistuj do nejakeho uzavreneho tunelu (stul s velmi stisnenym prostorem , do ktereho se zasunuje kejs pocitace), kvuli proudeni vzduchu. Vpredu, vzadu a z leveho boku nechej aspon 15cm mista. Po sestaveni PC doporucuji "vzdy" stahnout a vypalit nejnovejsi BIOS do zakladni desky. V BIOSu muzes taky povypinat zarizeni, ktera nebudes pouzivat (seriovy COM, paralelni LPT, radic J-Micron pripadne Marvell pro PATA zarizeni - pokud je nemas). Pro max. vykon doporucuji vypnout v nastaveni procesoru funkci EIST. Jsou s tim obcas problemy, ale spis u TV karet. Dulezita vec, jake mas pameti?
Wicek (4)|7.9.2008 09:14
Aha,to sem nevěděl těch 4x900,PC je hodně větranej teplota karty je obvykle 50stupňů,ramky-GEIL 2x2GB Black Dragon
Millisx (131)|8.9.2008 12:09
Jak myslíš to sekání? Jako zamrznutí hry? Zamrznutí PC Nebo propad FPS?
Sikil79 (429)|8.9.2008 12:15
Mě kdysi na Radeonu 9600XT občas dělal problémy ten ASUS Smart Doctor. Hlavně ve 3DMark. Taky se to projevovalo sekáním, tak nevím.:notsure
husky14 (4214)|8.9.2008 12:57
Se Smart Doctorem mám podobný zkušenosti, připadá mi jak takovej soukromej spywarek v hezkým grafickým rozhraní....

Co drivery pro MB, jsou aktuální? A co pro VGA, jaký tam máš?