Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

problém s genius ergo 525

NooB_cz (19)|6.9.2008 21:36
mam problem s myší genius ergo 525 blbne mi u ni rolovani kdyz chcu jet dolu tak to bčas sjede až uplne dolu pak to povyjede navrho a nekdy i nekolikrat po sobe chtel bych se zeptat jestli to ma nejake řešeni nbo je to jenom zmetek myš u jinyho PC sem to zatim nezkousel
elpsycho (1602)|6.9.2008 21:55
Měl jsem dva levné Geniusy a jeden takhle začal blbnout postupně a druhý od začátku. Trochu dražší bezdrát Genius už byl vpohodě a je i po cca 2 letech. Nevím co přesně bylo špatně, nerozebíral jsem je, holt rachitická konstrukce některých Geniusů je asi běžná, takže bych myš reklamoval jestli je v záruce.
speedsnail (4876)|7.9.2008 02:33
Kamarádova Geniuska (ta napodobenina MX518tky, nechce se mi hledat přesnej model) dělá to, že při rychlém rolování dolu pro změnu roluje nahoru. A to s železnou pravidelností (naprosto nechápu jak s tim může pracovat).
Takže bych skoro řekl, že to u Geniusu neni uplne nestandartní vlastnost :)

edit: jo a abych odpověděl na otázku: jsem pevně přesvědčen že je to chyba ty myšky. Co by teoreticky mohlo pomoci je zvýšení rychlosti USB portu. Použij program mouseratechecker pro zjištění frekvence komunikace tvojí myši s PC. A program USB Mouse Rate Switcher pro přepínání rychlostí (myslim že jsou nutné restarty, ale na to už přijdeš).

Např můj OEM logitech je schopen komunikovat asi na 600Hz místo standardních 125Hz, takže mám nastaveno 500Hz a odezvě a uskakování myši to pomohlo.
kevin00 (10238)|7.9.2008 15:34
A co rozebrat a vyčistit. Měl jsem podobný problém a řešení bylo opravdu jednoduché - chuchvalce prachu a nějaký ten bordýlek okolo kolečka :D
.::Dirty::. (1)|22.1.2009 14:20
Zdar všeci...
Tak právě jsem mi tato myš pos***
Tíím pádem jsem ji nelítostně rozebral !!! :-D

Postup:
Sundám horní modrej kryt.
Odlepim opatrně ty caplíky po čem se ta myš klouže(ze spoda). A odšroubuju ty šroubky co tam pod tim jsou.
Po té odklpim celý černý kryt.
A je to !!! :)
Kdyby něco napište mi na 311519794. :)

Enjoy IT !!!
Ps: Nezodpovídám za nic kdyby se něco někomu podělalo! Tento návod je pouze informační.