Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Jaky HDD 2,5 koupit?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    24

    Mam notebook hp pavilion dv6650 s 120gb....
    Ted si chci koupit vetsi HDD do myho notebooka...nevite jestli to vzladne i 320gb?Jaky typ HDD si mam koupit...?

    Edit by speedsnail: pevný disk se anglicky zkracuje jako HDD - Hard Disk Drive (ne HHD)
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 07-09-2008 v 14:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    na velikosti v tomto pripade nezalezi pokud trefis spravne rozhrani (SATA/PATA) tak poslape. jestli ma ten disk byt systemovy, doporucil bych 7200 otacek, dost to pomuze na sviznosti, ale zase bude mit mensi kapacitu nez 5400...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    na velikosti v tomto pripade nezalezi pokud trefis spravne rozhrani (SATA/PATA) tak poslape. jestli ma ten disk byt systemovy, doporucil bych 7200 otacek, dost to pomuze na sviznosti, ale zase bude mit mensi kapacitu nez 5400...
    a jak mam poznat jesli mam koupit SATA nebo PATA...?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Co se třeba podívat na specifikaci (manuál, fakturu atd..)? Už delší dobu mají všechny notebooky sata disky. Takže pokud je to TENTO model, má podle popisu sata.

    Jinak ten 120Gb disk se kromě prodeje dá využít jako externí disk např pro zálohu nebo přenášení dat. Stačí dokoupit nějakej hezkej rámeček
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    nejjednodusi a nejjistejsi bude disk proste vytahnout, bud bude mit 44pin dlouhy konektor pres celou stranu (=PATA) nebo bude mit konektory uplne stejne jako stolni SATA disky (mobilni a stolni SATA se nelisi)

    //nebo jak pise speed z papiru... vytazeni je ale 100% jistota, teoreticky by mohlo byt vic konfiguraci jednoho modelu... nemelo by ale kdyby nahodou tak to nepotesi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Encore1106
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    430

    U tvého notebooku by to měla být SATA. Ujistit jse můžeš třeba přes program Everest, kde dáš Počítač>Přehled a tam najdeš řádek Disková jednotka. V závorce za jménem disku by si měl mít uvedenou kapacitu, otáčky a rozhraní.


    Edit: Zase mi to trvalo dlouho.
    Edit2: Takhle vypadají konektory u SATA disku (pohled zhora a zdola), takže jestli to máš stejný, kupuj SATA disk...


    Naposledy upraveno uživatelem Encore1106: 07-09-2008 v 14:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od Encore1106 Zobrazit příspěvek
    U tvého notebooku by to měla být SATA. Ujistit jse můžeš třeba přes program Everest, kde dáš Počítač>Přehled a tam najdeš řádek Disková jednotka. V závorce za jménem disku by si měl mít uvedenou kapacitu, otáčky a rozhraní.


    Edit: Zase mi to trvalo dlouho.
    Edit2: Takhle vypadají konektory u SATA disku (pohled zhora a zdola), takže jestli to máš stejný, kupuj SATA disk...


    jeste bych se chtel zeptat...kdybych skopiroval vsechno co je v tom starem HHD vcetne windows..a skopiroval to do noveho HHD ...rozjede mi notebook ten windows?(abych nemusel znova nainstalovat windows avladace atd...)

    EDIT:Jinak muze se neco stat kdyz odpojim od notebooku HHD abych se ujistil jestli to je SATA a pak ho znova zapojiL?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Encore1106
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    430

    Citace Původně odesláno od tuananhcz Zobrazit příspěvek
    jeste bych se chtel zeptat...kdybych skopiroval vsechno co je v tom starem HHD vcetne windows..a skopiroval to do noveho HHD ...rozjede mi notebook ten windows?(abych nemusel znova nainstalovat windows avladace atd...)

    EDIT:Jinak muze se neco stat kdyz odpojim od notebooku HHD abych se ujistil jestli to je SATA a pak ho znova zapojiL?
    K tomu kopírování: Na tohle ti bude muset odpovědět někdo jiný, já se tomuto řešení vyhýbám jak čert kříži, radši mam čistší řešení v podobě nové instalace.

    Jinak disk z notebooku můžeš bez obav odpojit, pokud budeš odpojovat opatrně, nic se nestane. Samozřejmě musí být notebook vypnutý a projistotu jej odpoj od sítě a vyndej baterku.

    BTW: HDD = Hard Disk Drive
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    24

    myslite ze pokud mi tam pojede tenhle HDD???

    http://www.suntech.cz/produkt/62133/...5-8MB-SATA.htm

    jinak pojede ten windows tim kopirovanim?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Encore1106
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    430

    Myslím, že by snad neměl být problém, jenom bych možná taky doporučil nějaký disk s 7200ot/min.

    Sám si nejspíš zítra pojedu pro Samsung Spinpoint MP2 HM251JJ do notebooku. Stávající Toshibu MK1637GSX nacpu do StarBoxu od MSI a bude externí HDD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    24

    Nevite nekdo jestli by mi tam jel ten skopirovanej windows?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    nepojede tak ze oznacis vsechno na Ccku a prekopirujes to na nove disk, ale kdyz to treba ghostem nebo acronisem zazalohujes a natahnes na nove disk tak to povali. ale to uz je na jine tema
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od Encore1106 Zobrazit příspěvek
    Myslím, že by snad neměl být problém, jenom bych možná taky doporučil nějaký disk s 7200ot/min.

    Sám si nejspíš zítra pojedu pro Samsung Spinpoint MP2 HM251JJ do notebooku. Stávající Toshibu MK1637GSX nacpu do StarBoxu od MSI a bude externí HDD.
    Prosim tě jak jsi na tom s teplotou tohoto disku? Samsung Spinpoint MP2 HM251JJ
    Pokud jsi si ho tedy koupil? Já ho mám teprve pár hodin a jeho teplota při formátu vystoupila až na 55°C!
    Běžná teplota je kolem 50°C což se mi oproti původnímu Seagate 80Gb 7200rpm 33°C zdá strašně moc?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jaky koupit SSD?
    Od Georginek v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 15-11-2011, 20:50
  2. Jaký mobil koupit?
    Od kohojo v sekci Volná témata
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-05-2011, 23:44
  3. DDR2: Jaky ram koupit?
    Od martion v sekci Operační paměti
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 30-09-2009, 13:43
  4. 3,5" HDD SATA: Jaky HDD koupit ?
    Od Liqid v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 01-02-2009, 07:21
  5. Jaký NB koupit?
    Od genius1000 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 14-01-2009, 14:50