Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: prosím o radu - 1066MHz RAM v MSI P35 desce?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    25

    Mam zakl.desku MSI P35 Neo2-FIR a potřeboval bych poradit jestli by někdo nevěděl jestli by do ty desky šli dát paměti DDR2 1066MHz PC8500 ,ted tam mam PC6400 800MHz na stránkách vyrobce jsem se dočetl že by tam i šli ale maji tu frekvenci označeně červeně,všude jinde sem se dočet že ta deska podporuje frekvence jen DDR2 667/800 dokonce ani v manualu jsem se nedočet že by 1066 bylo podporováno,ale program Everest vypisuje toto Podporované typy pamětí DDR2-667 SDRAM, DDR2-800 SDRAM, DDR3-800 SDRAM, DDR3-1066 SDRAM, DDR3-1333 SDRAM tak se vtom teda moc nevyznám byl bych rád za nějakou radu moc diky Sl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    1066 pameti tam samozdrejme dat muzes, jen v nejhorsim pojedou na 800MHz.

    mozna deska takovou frekvenci nepodporuje oficialne a na vychozi frekvenci pameti je bude potreba "dotaktovat"

    co tak priste zkusit trochu uzitecnejsi nazev tematu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    25

    Omlovám se za ten název tématu vážně / ale jinak moc díky za radu ) no něco tam právě o OC u ty frekvence psali na těch stránkách vyrobce asi možna se vážně budou muset dotaktovat,ja jen sem měl strach aby ty ramky tam běželi,ale sem se dival na ty co tam ted mam PC6400 800MHz a jdou mi jen na 400MHz a nevim proč /
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    rychlejsi ram muze jet vzdycky jako pomalejsi. nemas ted spatne nastavenou delicku? nebo netaktoval jsi, nesnizil delicku RAM a nekdy se ti resetnul bios kvuli nestabilnimu OC a nezustala nizka delicka?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    25

    no bios sem resetoval to jo ale vubec nemam ponětí co je to dělička / a taky jsem v tom biosu nenašel vubec nikde kde by se dalo pamětím přidávat nebo nějak nastavovat,ani u cpu nic nejde jen fsb přidávat,měl jsem tam program od zakl.desky na taktování a hlídání otáček větráku, kvuli tomu jsem to pak resetoval ten bios a ten program uplně odinstaloval ale jak těm pamětím přidat v biosu vubec netuším :O/
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Jakej (přesně) máš procesor a základní desku. Když to sem dáš, tak Ti poradíme, co v biosu nastavit, aby paměti šly na 800Mhz, respektive 1066Mhz.
    Zkus si ale taky něco přečíst o taktování, sice to co budeš dělat by nemělo bejt nijak nebezpečný, ale přecijenom do BIOSU by měl šahat člověk, kterej aspoň trochu ví co dělá...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    25

    Deska je MSI P35 Neo2-FR / FIR , CPU Intel Core 2 Duo E6420 - 2.13 GHz/4MB/1066MHz - box
    já si to přečtu opravdu moc díky ) no vtom biosu na to taktování radši moc nešaham právě tak ještě fsb přidat jinak nic právě tomu moc nerozumím ( ja se ale díval třeba na to cpu v tom biosu tam se vážně nijak ničemu přidat neda ani nastavit jen to fsb u toho přetaktováni v ty položce to na boku v pravo píše něco červeně ale dělat se stim vážně nedá nikde nic /
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    25

    já jako sem nechtěl ani nijak tomu přidavat nebo tak něco ,mám to pc chvili měl jsem jiny tak jsem si to jen tak spíš prohlížel,pc jsem koupil stim že tam jsou paměti 8500 1066MHz ,no a právě v cpu-z mě to hlasí že tam jsou 6400 800MHz no ajdou na 400MHz tak právě nevim jak to vubec je no (
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No, frekvenci paměti nastavíš v Cell Menu FSB/Memory ratio. Měla by se ti tam ke konkrétní děličce (poměru FSB a taktu paměti) ukazovat rovnou i výsledná frekvence paměti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    25

    Dobře jdu to teda vyzkoušet zatím moc díky pak teda napíšu co a jak
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    25

    Tak jsem to našel ,ale byla tam na auto 800 frekvence tech pamětí dal jsem to na manual 1:1 5 myslim to bylo už nevim přesně ale ta frekvence je ted v biosu 800 na jiny nastaveni je bud vic nebo min ,restart jsem a v systemu to pořad hlasi 400MHz v cpu-z i v everestu,a vubec nefungoval antivirovy program nějaká změna asi nevim šel jsem znovu do toho biosu podivat jestli je to spravně a bylo,ale při restartu naskočila modra obrazovka aby nedošlo k poškoz. pc po znovu nastartovani to hlasilo že je to kvuli antivirovýmu programu. Tak vážně nevim proč to jde na 400 když v biosu je 800 /
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    mensi technicka - vis co je u DDR skutecna a efektivni frekvence?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    25

    to nevim právě jako tady v tom se pravě moc neorientuju (
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    CPU-Z ti ukazuje skutecnou frekvenci pameti, tedy 400MHz, jenze je to proste slozitejsi tak se misto toho casto uvadi efektivni frekvence 800MHz. jestli chces vic tak zde: http://en.wikipedia.org/wiki/DDR2_SDRAM
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    25

    Tak ted už tomu tak trochu rozumím opravdu moc diky .. tak je to teda v pořadku ja sem to nevěděl za to se opravdu omlouvám ,jinak ještě jednou opravdu moc díky za pomoc a info )
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Chyba v zapojení k desce, prosím o radu
    Od Steron v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-04-2012, 22:00
  2. prosim o radu
    Od pikina24 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-09-2011, 12:17
  3. Prosím o radu
    Od milees v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 39
    Poslední příspěvek: 03-11-2008, 19:30
  4. Prosím o radu k základní desce MSI KT4V
    Od nevimjaknato v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 12-08-2008, 20:56
  5. Prosim o radu.
    Od maverick60 v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-12-2007, 16:38