Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Divny problem s pametama

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    164

    Dnes som menil chladic. Tym padom som daval von MB a vsetky komponenty. Ked som ale nakopol PC, uz v biose mi zobrazilo iba 2GB pamete, pritom mam 4GB (2 x http://www.alza.cz/2gb-kit-2x1gb-ddr...nel-d69200.htm ).

    Po dlhsom testovani som zistil, ze pamete mi zobere iba DIMM slot B1/B2 a v A1/A2 ako keby tam nic nebolo.

    Pamete sami o sebe su dobre, kazda jedna ide samostatne v B slote. Taktiez mi nejde dualchannel

    Skusal som upgradovat bios, skusal som hadam kazdu mozno kombinaciu - nic. Vychadza mi z toho, ze problem bude niekde v MB. Vedel by mi niekto pomoct/poradit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Tak ty paměti vyndej a dej je tam ještě jednou. Asi si je nedocvak....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    164

    Skusal som to aspon 20x, ver mi. Proste tie sloty su prazdne.

    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No, ještě bych moh mít blbej dotaz, jestlis je tam nenarval obráceně.... :-D No dobře, už sem hodnej...

    Tak zkus vyndat ty dva moduly co choděj a naject, popř. pak různě třeba prohazovat sloty a tak a napiš sem nejmenší konfiguraci, kdy to nechodí. Např. nepůjde to se dvěma modulama, tak zkus ještě každej zvlášť, popř. v jinejch slotech, pokud to v jinejch slotech půjde, tak zkus jiný paměti v tom blbym slotu a tak....
    Neumazal jsi třeba ty paměti od teplovodivý pasty?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    164

    Kazda pamet funguje, ked dam len 1. Ale iba v tych istych 2 slotoch. Inu pamet ako tuto nemam doma, takze neviem, ale som si isty, ze to je skor doskou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Tzn. když dáš libovolnou paměť do jednoho z těch dvou druhejch slotů, tak to nenajede? Tak to se Ti asi podařilo při montáži chladiče něco zrušit.... :-( Zkus koupit 2x2GB a tydle paměti prodat, nic jinýho s tim IMHO neuděláš.

    Ještě bys moh zkontrlovat, jestli se Ti třeba nepodařilo někde z desky urvat kondenzátor, nebo nějakou takovoudle závadu - to jde připájet (přinejhorším by Ti s tim tady někdo s fóra pomoh, pájet desku neni úplně triviální, já bych si na to se svoji vrozenou šikovností asi netrouf, rozhodně ne cizí desku :-)).
    No a pak můžeš zkusit ty sloty vyčistit - ale jestli nejedou najednou dva sloty, tak problém bude asi
    někde dál než ve slotu....

    Namontoval jsi tam ten chladič správně? Nevyzkratoval si např. pomocí backplate na tý desce něco nebo tak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    164

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Zkus koupit 2x2GB a tydle paměti prodat, nic jinýho s tim IMHO neuděláš.
    Nerad by som to riesil takto

    Je normalne pri tychto ramkach, ze su strasne horuce (ze sa ani nedaju poriadne chytit) ?




    P.S.: ked uz kit, tak http://www.alza.cz/ocz-8gb-kit-ddr2-...ade-d97491.htm , co ty na to? :P
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    192

    Citace Původně odesláno od sheira Zobrazit příspěvek
    Nerad by som to riesil takto

    Je normalne pri tychto ramkach, ze su strasne horuce (ze sa ani nedaju poriadne chytit) ?




    P.S.: ked uz kit, tak http://www.alza.cz/ocz-8gb-kit-ddr2-...ade-d97491.htm , co ty na to? :P
    Není to normální. Na DDR2 na 800MHz je to trošku moc a navíc jsou vybaveny pasívem. Ověř napětí, které ti nastavil BIOS pro paměti. Buď v BIOSu nebo taky, pokud ti to najede do systému např. pomocí CPU-Z. Někde máš něco špatně a trpí tím stabilita RAM a pokud nejsou ještě poškozené, alespoň zabráníš jejich zničení.
    Výrobce uvádí:


    240-pin unbuffered DIMM
    Maximum 6.4GB/s bandwidth
    JEDEC standard 1.8 +/- 0.1V power supply
    64M x 8 component configuration

    PS: Vidím výše, že ti jedou podle specifikací na 2.0V. Vzhledem na "Extreme edition", je dost možné, že to budou hřát více než je obvyklé. Vždyť i latence ukazují, že budou víc "žravé". Spíše bych se zabýval eventualitou poškození MB, jak psal Logout. Nezbyde než důkladně prohlédnout PCB, nejlépe nějakým hodinářským kukátkem (pokud se jedná o poškození na viditelných vrstvách). Díky prohnutí PCB a nekvalitním výztuhám vespod MB, se při montáži na socket 775 často projeví poškozením vodivých spojů ve vrstvách.
    Naposledy upraveno uživatelem Challenger_ii: 08-09-2008 v 01:52 Důvod: Doplnění
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    164

    To si ma moc nepotesil. Ja sam asi nezistim, ci je to poskodene, kedze sa do toho vobec nevyznam.

    Vcera som zas trochu skusal a niekedy mi nabehne 3. ramka (cize 3gb), ale to je viac menej iba nahoda. Dam restart a uz tam nemusi byt.

    Trochu blba otazka, ale - nemoze to byt tym, ze niekde som nejaky kablik zastrcil zle, alebo tak nieco? (napr. tie male , kde byva Power LDE atd.)
    Naposledy upraveno uživatelem sheira: 08-09-2008 v 11:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No, jestli jsou žhavý, tak zkontroluj i pořádně slot - jednou se mi stalo, že počítač nenaběh, hledám co se děje, vyndám paměť..... a jeden pin u paměti od pohledu nějak chybí.... Tak se kouknu pořádně do paměťovýho slotu - a on tam jeden pin je černej a smrdí čertovinou....
    Kupodivu to i vyreklamovaly...

    Diodkama a spol by to bejt nemělo, ty jsou v pohodě. Teoreticky nějakou nestabilitou napájení nebo něčim, zkus vyndat úplně všechno (procesor můžeš v prvnim kole nechat) a znova nastrkat jen esenciální systém, jestli to najede. Ale bojim se bojim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    164

    No ked to bude MB, tak neviem, ci to vobec vyreklamujem... Kupoval som to z alzy, ako celu zostavu, takze zaruku ako taku na cely stroj uz som stratil.

    Druha moznost je, ze si namiesto tych 2x1gb kupim 2x2gb alebo 2x4gb - viete mi nieco popripade odporucit? Na cene nezalezi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele machja
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    122

    Podívej se dovnitř a jsetli tam nic neuvidíš, tak to reklamuj.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Pokud to je v záruce, určitě reklamovat. Jakmile je něco takhle špatně, tak kdoví co všechno....
    Alza se teď prej s reklamacema hodně snaží, takže Ti to IMHO určitě uznaj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    164

    Tak to im tam snad tu dosku poslem. Neviete, kolko im to asi trva vybavenie reklamacii?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    164

    Chcem si byt isty, kedze to budem posielat na reklamaciu, ci to neni nieco, co mozem opravit sam\

    Takze dovody, ktore mozme vylucit:

    Softwarova chyba/BIOS
    Spalenie (to by som asi videl/citil)
    ....

    napada niekoho nieco ine? porusene kontakty?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. GeForce: Divný smrad
    Od Finker v sekci Grafické karty
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 24-11-2012, 19:33
  2. MB Matsonic 8127C-divny nabeh
    Od peto seal v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-10-2009, 09:54
  3. Problem s DVD mechanikami. Jsou novy a nectou. Divny.
    Od Rininn v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 20-03-2009, 08:19
  4. Divný teploty
    Od xstreetfighter v sekci Chlazení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-04-2008, 17:59
  5. GeForce: divný zvuk z GF8600GTS
    Od Tico_BJ v sekci Grafické karty
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 05-04-2008, 20:15