Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Zhodnocení sestavy

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    41

    Zdravím, skládám příteli nový PC a proto bych chtěla poprosit o okomentování sestavy příp.o návrh vhodnějších komponent či upozornění na nekompatibilitu prvků
    PC bude sloužit převážně na internet, sledování filmů, hraní her(COD 4, Gothic, Oblivion...), neměl by nijak extra baštit elektriku, taktovat se určitě nebude. Operační systém bude windows XP.

    Zde jsou linky na současnou sestavu:
    skříň - http://www.vmshop.cz/index.php?ware_id=7460
    základní deska - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000FSK
    procesor - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000IZ1 (čtyřjádro se mi zdá zbytečné a tenhle by mohl postačovat, aniž by měl nějak extra velkou spotřebu el.energie)
    chladič na procák - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000F8I
    ram - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000D8B (uvažovala jsem nad http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40082000000EWB ale nejsem si jista, co je lepší..)
    grafická karta - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000GBW
    zdroj - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000HZ7 ( první variantou byl http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4000J000000CJX , se značkou fortron jsem byla vždy spokojena, ale prý je corsair lepší, tak asi otestuju novou značku )
    hdd - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000CSP
    mechanika - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000J9Y
    lcd - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000FE6


    V této podobě je cena sestavy cca.17 500Kč .. to už je opravdu horní cenová hranice.
    Díky za jakékoliv poznámky, rady, tipy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Skoro cela sestava je "spatne".

    Takze to vemem poporade:
    1) nejakej specialni duvod proc amd?
    2) msi deska? Imho lol a to obzvlast pro amd za 3k. Gigabyte MA770-DS3 ti odvede podobnou sluzbu za polovinu ceny, pripadne Gigabyte MA790X-DS4 o tretinu levnejsi nez to tvy msi.
    3) ok, 5400+ BE je celkem ok, ovsem ja bych radsi volil intel, bud e5200 neboe8400 (zalezi na financih)
    4) Chladic, uhm, tohle je hodne divna volba, radsi bych volil neco klasicke tower koncepce (treba osvedceny freezer64/7).
    5)2GB ram? Cha cha, to je dneska smesne malo
    6)3870? A to ma bejt jako ze na hry? Na jednu stranu to chces na hry a na druhou stranu ses ochotna vyhazovat penize za takove zbytecnosti jako je case za 3k a naprosto predrazena deska... Radsi bych volil 4850, treba tuhle http://www.alfacomp.cz/php/product.p...0&SearchType=1 .

    edit by speedsnail: Trošku jemněji, je to dáma
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 08-09-2008 v 11:30
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    A promysli si i ten monitor, za 4,5k už můžeš mít 22" s DVI....

    Btw. ta skříň je nějaká srdeční záležitost nebo se dá uvažovat i o jiný? Za 3,7k je to imho docela zbytečný vyhazování peněz....
    Naposledy upraveno uživatelem husky14: 08-09-2008 v 11:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    A promysli si i ten monitor, za 4,5k už můžeš mít 22" s DVI....

    Btw. ta skříň je nějaká srdeční záležitost nebo se dá uvažovat i o jiný? Za 3,7k je to imho docela zbytečný vyhazování peněz....
    Nebo 20" - www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007X23B000GZ7 (LG L206WU-WF)
    Skříň, pokud na ní jsou tyhle peníze - www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051450890UR1NYIC6 (Antec 900). Nebo snad nějakého krasavce od NZXT?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    41

    cool.user:
    1)amd je asi srdeční záležitost
    2) gigabyte bylo v plánu, beru v potaz..
    3) procák by mohl stačit na ten rok,dva
    4) co je špatně na tom chlazení?
    5) chacha si nech od cesty,díky...2gb pro začátek na xp stačí...kolem vánoc určitě dojde k rozšíření ram
    6) proč by nemohla být na hry? nepotřebuje hrát všechno na super detaily. Sama mám v PC ati radeon X1950 512MB ... pro některé by to mohl být už historický kousek...avšak stačí...výše zmiňovaný gothic 3 rozjede v pohodě,takže si myslím, že 3870 by nemusela být zas tak špatná volba ... a ta skříň sice stojí přes 3tis.,avšak byla koupená bokem za 1tis.(to už docela jde ne?)

    husky14:
    22" je prý na něj moc velký...momentálně má 17"lcd a vystačí si

    díky za rady
    nějaké další komentáře?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    41

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    5)2GB ram? Cha cha, to je dneska smesne malo
    Některé věci jdou říct i normálně,že..např.2Gb máš v dnešní době málo, doporučuji více..?!?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od wapap Zobrazit příspěvek
    22" je prý na něj moc velký...momentálně má 17"lcd a vystačí si....
    Pokud je to i na filmy, tak aspoň 20", třeba ten, co postoval deeean.... je to za stejný prachy

    Takže o AMD je rozhodnuto a skříň už máme koupenou?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    41

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Pokud je to i na filmy, tak aspoň 20", třeba ten, co postoval deeean.... je to za stejný prachy

    Takže o AMD je rozhodnuto a skříň už máme koupenou?
    Skříň je doma, o AMD je zřejmně taky rozhodnuto, ovšem když mě ubijete důvody proč AMD ne a Intel ano, tak se to dá změnit, že
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od wapap Zobrazit příspěvek
    cool.user:
    1)amd je asi srdeční záležitost
    2) gigabyte bylo v plánu, beru v potaz..
    3) procák by mohl stačit na ten rok,dva
    4) co je špatně na tom chlazení?
    5) chacha si nech od cesty,díky...2gb pro začátek na xp stačí...kolem vánoc určitě dojde k rozšíření ram
    6) proč by nemohla být na hry? nepotřebuje hrát všechno na super detaily. Sama mám v PC ati radeon X1950 512MB ... pro některé by to mohl být už historický kousek...avšak stačí...výše zmiňovaný gothic 3 rozjede v pohodě,takže si myslím, že 3870 by nemusela být zas tak špatná volba ... a ta skříň sice stojí přes 3tis.,avšak byla koupená bokem za 1tis.(to už docela jde ne?)
    0) Sorry ze sem si nevsim ze nejses on ale ona
    1) Srdecni zalezitost je i kardiostimu a stejnak se musi vymenit jednou za cas
    2) ok
    3) no, to mohl, ale i tak bych radsi volil e5200 ktery min zere a je stejne vykony/vykonejsi
    4) To ze chladice tower koncepce sou vseobecne ucinejsi (samozrejme zalezi pripad od pripadu) a takovej freezer stoji i tretinu min?
    5) Rozdil mezi 2GB cos vybrala ty a 4GB 800mhz moduly je cca 500kc. Doopravdy si myslis ze je vhodne zbytecne zaplacavat v dnesni dobe pri tak smesne cene ramek sloty necim tak malym jako je 1GB modul?
    6)To uz rozhodne jde, ovsem co se tyce grafiky stale si myslim ze 4850 je do herni sestavy mnohem vhodnejsi volba (obzvlast kdyz to budem brat tak ze si usetrila 1000-1500kc na predrazene zakladni desce.

    Citace Původně odesláno od wapap Zobrazit příspěvek
    Skříň je doma, o AMD je zřejmně taky rozhodnuto, ovšem když mě ubijete důvody proč AMD ne a Intel ano, tak se to dá změnit, že
    Je vykonejsi nez 5400+BE a min zere (mimochodem, proc 5400BE kdyz enbudes taktovat?)
    Naposledy upraveno uživatelem cool.user: 08-09-2008 v 12:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Dobře, nebudu rozmlouvat AMD, e5200 by byl za stejný peníze o něco výkonější (mimo multimédia a photoshop ale
    spíš srovnatelnej), ale podpora AMD je potřeba (aby nám chudák nezkrachovalo, má to teď těžký), takže OK.
    Ještě k tý desce, osobně bych doporučil gigabyte 780G-DS3H
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008M1WY1K7IX3
    má novej SB700, kterej opravuje rychlost USB, snad i SATA a má pár dalších dobrejch věcí. Oproti 770
    stojí jen o dvě stovky víc.

    Co se týče 3870, tak na hry to v pohodě je, ale poměr cena/výkon teď moc dobrej není. Pokud jseš ochotná jít do NV, tak 9800GT, pokud ne, tak tak buď si připlatit na 4850, nebo líp vyjde v poměru cena/výkon 3850 - tam už ale budeš opravdu muset u hodně novej her detaily ořezávat.

    Co se týče skříně, tak za rozumný peníze jsou teď hodně dobrý skříně chieftec, např.
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...c&SearchType=1
    ještě levnější a dobrý jsou centuriony, za hodně levný peníz skříň bez závažnějšího nedostatku
    (možná mimo designu - ale to je subjektivní) Yeong Yang Cetus.
    edit: už je doma... n otak pozdě...

    Za ty peníze co do toho chceš dát bych asi koupil tudle (Akasa Infinity):
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=58334

    4GB ram doporučuju hned, už proto, že jdou koupit ve dvou modulech, při případnym upgradu
    budeš mít ve skříni čtyři moduly - to může např. ovlivnit stabilitu při případnym OC
    apod... Rozdíl 2GB/4GB poznáš
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    41

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    5) Rozdil mezi 2GB cos vybrala ty a 4GB 800mhz moduly je cca 500kc. Doopravdy si myslis ze je vhodne zbytecne zaplacavat v dnesni dobe pri tak smesne cene ramek sloty necim tak malym jako je 1GB modul?
    6)To uz rozhodne jde, ovsem co se tyce grafiky stale si myslim ze 4850 je do herni sestavy mnohem vhodnejsi volba (obzvlast kdyz to budem brat tak ze si usetrila 1000-1500kc na predrazene zakladni desce.
    5) já vybrala původně corsairy 2x2Gb, majitel peněženky si usmyslel, že mu zatím stačí 2Gb( ještě to s ním proberu)
    6)oki, beru na vědomí
    díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    ahoj,
    tak ja bych ti to AMD jeste rozmlouval... :-D a koupil Intel... :-D
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Sestavy, notebooky a PDA: Zhodnocení sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-04-2014, 09:11
  2. zhodnocení sestavy
    Od Longerski v sekci PC - archiv
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 05-01-2009, 17:46
  3. Zhodnocení sestavy
    Od AMDKiller v sekci PC - archiv
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 19-12-2008, 12:59
  4. Sestavy, notebooky a PDA: Zhodnocení nové sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-06-2008, 00:00
  5. Zhodnocení sestavy
    Od vikin8 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 04-09-2007, 16:00