Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Jakou platformu zvolit?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    47

    Hele teď mam teda fakt brouka v hlavě! Budu kupovat new kompa a pořád se nemůžu rozhodnout na jakou platformu! Jde mi o herní výkon! Mam tři varianty!
    1: Amd athlon64 3800+, deska na patici AM2, 2*512MBddrII, Ati radeonx1950pro + nějaký serepetičky

    2: Amd athlon X2 3800+, deska na patici AM2, 2*512MBddrII, Ati radeonx1950pro + nějaký serepetičky

    3: Intel core2duo 6300, deska na intel, 2*512MBddrII, Ati radeonx1950pro + nějaký serepetičky

    No a jde mi o tohle! Vyplatí se připlatit za 2 jádrovej procesor když ke hraní stačí jen jednojádrovej? A jestli Intel core2duo opravdu za ty prachy stojí!
    Dík za vaše postřehy!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Frog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    537

    Citace Původně odesláno od DHride
    No a jde mi o tohle! Vyplatí se připlatit za 2 jádrovej procesor když ke hraní stačí jen jednojádrovej? A jestli Intel core2duo opravdu za ty prachy stojí!
    Dík za vaše postřehy!
    Ber Core2 E6300, nove dvojjadra su lepšie aj v hrách, E6300 poráža AMD X2 3800+ v počte FPS pri každej hre. Vid napr. herný text tu:http://www.anandtech.com/cpuchipsets...px?i=2795&p=14

    No a či zvoliť dual alebo single core CPU, to je viac menej len vecou financii, a hlavne otazky: Za ako dlho kupim ďaľšie PC ? Ak chceš PC na hry aspon na dva roky tak určite zvol dual core. Ak nie tak single core Athlon64 su dnes fakticky ako zadarmo
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od Frog
    Ber Core2 E6300, nove dvojjadra su lepšie aj v hrách, E6300 poráža AMD X2 3800+ v počte FPS pri každej hre. Vid napr. herný text tu:http://www.anandtech.com/cpuchipsets...px?i=2795&p=14

    No a či zvoliť dual alebo single core CPU, to je viac menej len vecou financii, a hlavne otazky: Za ako dlho kupim ďaľšie PC ? Ak chceš PC na hry aspon na dva roky tak určite zvol dual core. Ak nie tak single core Athlon64 su dnes fakticky ako zadarmo
    Jak to bylo jednou v Český Sodě: "C je správně" -tj. určitě třetí možnost s C2D. Já konkrétně jsem z vcelku výkonné AMD platformy přecházel a jsem velmi spokojen
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    47

    jj to já vim že c2d je lepší, ale je to dražší a já mam omezený finance! Proto uvažuju o amd platformě s tim že bych koupil desku připravenou na dvoujádra ale na hry by mi stačilo "zatim" jednojádro!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od DHride
    jj to já vim že c2d je lepší, ale je to dražší a já mam omezený finance! Proto uvažuju o amd platformě s tim že bych koupil desku připravenou na dvoujádra ale na hry by mi stačilo "zatim" jednojádro!
    Tak kolik máš možnost investovat? Podle toho něco vymyslíme
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Frog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    537

    Citace Původně odesláno od DHride
    jj to já vim že c2d je lepší, ale je to dražší a já mam omezený finance! Proto uvažuju o amd platformě s tim že bych koupil desku připravenou na dvoujádra ale na hry by mi stačilo "zatim" jednojádro!
    OK, dáva to zmysel. Kombináciou Athlon64 3800+ a Radeonu X1950Pro si hry užiješ. Ibaže E6300 by pridalo aj 10 - 15% FPS oproti dual core 3800+.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    47

    Hele jsem rozhodnutej dát do toho max. 26tis! ale musí se do toho vejít i case a kláveska, myška prostě komplet krom beden a monitoru!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    47

    Třebas to co máš ty by se mi líbilo ale chtěl bych tam určitě radeon x1950pro
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od DHride
    Hele jsem rozhodnutej dát do toho max. 26tis! ale musí se do toho vejít i case a kláveska, myška prostě komplet krom beden a monitoru!
    26 000Kč na celý PC není moc, nevím jestli ti na C2D vyjdou peníze, zkusím to propočítat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    26 000
    mínus:
    2000 - bedny
    6000 - monitor
    1200 - case
    1000 - klávesnice + myš

    Na PC: 15 800:
    Viděl bych to asi takto:

    AMD Athlon 64 3500+ (socket AM2) BOX
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37913

    Gigabyte GA-M55S-S3 - nForce 550
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39254

    Geil DIMM 1024MB DDR II 800MHz Kit
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36796

    Seagate Barracuda 7200.10 ST3250620AS - 250GB 16MB
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38029

    Sapphire Atlantis ATI Radeon X1950 PRO 256MB, PCI-E
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41024

    Celkem 17280Kč

    na C2D by to asi těžce nevyšlo, jestli chceš pořádnou grafiku.
    Můžeš si v bodoucnu koupit 2 jádrový CPU až budou hry na 2 jádra optimalizovanější.

    Co na to ostatní?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    47

    Hele tak jsem to zkusil spočítat ještě takhle!

    Deska:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39704 3615 kč

    Sli či crossfire si myslim nevyužiji proto tato volba!

    Procák:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39155 5581 kč

    Disk:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31759 2274 kč

    Paměti:
    http://www.alza.cz/1gb-ddr2-800mhz-p...ata-d62018.htm 3212 kč
    jeden modul z důvodu blízkého vylapšení dalšim modulem do dualu!

    Grafika:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41024 5630 kč

    Mechanika:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36620 1012 kč

    Case:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33504 1975 kč

    Zdroj:
    http://www.az-shop.net/inshop/script...2673&level=364 1429 kč

    Myška, kláveska a fdd do 1000kč

    A to vše vychází na 25 728 kč!!!!

    To stojí za zvážení!
    Nějaký změny???
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    JJ pěkná sestava, ale nemáš monitor. Do monitoru bych dal tak asi 6000.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Jééé sorry! Já myslel, že chce i monitor a bedny, tak to zásadně mění situaci
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    47

    Hele bedny mam dobrý a monitor prodávám v kompletu i se starym počem, ovšem už jsem si vyšašil prozatimní náhradu, 17CRT samsung za flašku R.U.M.U )) a po novym roce pujdu do LCD!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od DHride
    Hele tak jsem to zkusil spočítat ještě takhle!

    Deska:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39704 3615 kč

    Sli či crossfire si myslim nevyužiji proto tato volba!

    Procák:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39155 5581 kč

    Disk:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31759 2274 kč

    Paměti:
    http://www.alza.cz/1gb-ddr2-800mhz-p...ata-d62018.htm 3212 kč
    jeden modul z důvodu blízkého vylapšení dalšim modulem do dualu!

    Grafika:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41024 5630 kč

    Mechanika:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36620 1012 kč

    Case:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33504 1975 kč

    Zdroj:
    http://www.az-shop.net/inshop/script...2673&level=364 1429 kč

    Myška, kláveska a fdd do 1000kč

    A to vše vychází na 25 728 kč!!!!

    To stojí za zvážení!
    Nějaký změny???
    Pěkné PC, to se musí nechat. Vyvážené to celkem je, nevidím tam žádnou větší mušku. Disk bych ale klidně bral Seagate 7200.10 , ale je to dnes už skoro věc vkusu. Jinak to vypadá vážně slušně. Já osobně bych ale vzal zdroj s vyšší wattáží. Tenhle to samozřejmě utáhne, ale nebál bych se jít výš. I když... možná je to zbytečné - přeci jenom je to Fortron.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. GeForce: Jakou kartu zvolit
    Od Jones- v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-06-2012, 17:10
  2. GeForce: Jakou graf. kartu zvolit do 4300,-
    Od Jimikim v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-07-2011, 23:30
  3. DDR2: Jakou frekvnci a casovani zvolit?
    Od godfather v sekci Operační paměti
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-06-2009, 19:45
  4. LCD: Jakou velikost herního lcd zvolit?
    Od sixx v sekci Monitory
    Reakcí: 85
    Poslední příspěvek: 25-11-2008, 01:23
  5. DDR2: Jakou zvolit paměť
    Od StOs v sekci Operační paměti
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 10-10-2008, 12:33