Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 6 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 81

Téma: Na jaké konfigurace které zdroje už nestačily?

  1. #31
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    NO jedou jsem takhle zapnul komp, který měl přepnuto na 110 a vyhodil jsem pojistky v celém baráku :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    C2D E6300 + DS3 + 1GB + 200GB + 1900XT = 400W EC při zátěži (3DMark) začal divně popískávat, výměna za 450W EC pomohla.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Konnor
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    284

    Citace Původně odesláno od dzandra
    NO jedou jsem takhle zapnul komp, který měl přepnuto na 110 a vyhodil jsem pojistky v celém baráku :-)

    HAa jeden můj známěj z nějakýho důvodu přepl tenhle vypínač za chodu pc, prej to nebyl pěknej pohle,...

    VNo já měl AthlonXP 2500+ @ 3000+, MB asus A7V8X, 1GB RAM, 2x HDD, GF 6600GT ---- 400W EC občasný reset, smrtelná modrá obrazovka

    Teď mám viz podpis dole se zdrojem COOLERMASTER Extreme Power 430W
    a naprostá spokojenost, kdo by to řekl, že zdroj s 80mm fanem může být naprosto tichý
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Opteron 144 + MSI K8N Platinum + 2GB Kingston HyperX PC3500 + 160GB Hitachi + 8800GTS + 2 externi 120GB usb disky -> Chill Inovation 450W zacal byt unstable...napr. obcas se nenastartoval komp, obcas se do mysi Razer nesla stava a odpojenim a znovupripojenim do USB se komp restartoval, apod. Zvlastni, ze pred tim tahnul 6800GS v SLI a drzel se.
    Ted je tam Tagan 580W a zatim rock stable .
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Občasný diskutér Avatar uživatele instinct_bob
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    98

    Namele se tady hodně prázné slámy ... potřebuji ale odkaz na konfigurítor pro výpočet adekvátního zdoje. Pošlete to někdo sem ať si to spočítám ... stratil jsem ho a přitom je to stránká životudárná.
    Děkuji.

    Bob
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Leroj
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    280

    Citace Původně odesláno od instinct_bob
    Namele se tady hodně prázné slámy ... potřebuji ale odkaz na konfigurítor pro výpočet adekvátního zdoje. Pošlete to někdo sem ať si to spočítám ... stratil jsem ho a přitom je to stránká životudárná.
    Děkuji.
    Bob
    zkus tohle: http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine
    není to sice žádný zázrak, ale je to zajímavý si s tím hrát a koukat kolik asi co bere... myslím, že pro přibližný výpočet to stačí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele aldafallout
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    196

    Citace Původně odesláno od Withman
    C2D E6300 + DS3 + 1GB + 200GB + 1900XT = 400W EC při zátěži (3DMark) začal divně popískávat, výměna za 450W EC pomohla.
    Brrrr....EC bych se bal. Vypada to na slusnou sestavu, dal bych kvalitni znackovy zdroj. Mam negativni zkusenosti s levnyma zdrojema.

    Nedavno zasmrdel 550W LC v pritelkyni PC, kdyz jsem do ni strcil ASUS R1950Pro (Intel 3,2 65ns Cedar mill, deska ASUS s int. grafikou, jeden disk WD 200GB, DVD-RW) Byl to smrad na celej byt, ale zdroj fungoval dal... Radsi jsem ho vymenil. LC uz nechci.

    Kupuju kombinaci drazsi skrine a kvalitniho zdroje, ktery je predimenzovany a nejsem limitovan pri upgradech.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Občasný diskutér Avatar uživatele instinct_bob
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    98

    Srdečné díky. Konečně jsem zjistil, že ten můj zdroj může být příčinou spomalování fps v hrách. Zezačátku to valí v pohodě a pak to jede hůř než se stařičkou 6800GT-kou. Nu ... musím koupit nový.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Weslo
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    245

    A64 3200+ 2.0GHz @2.6GHz
    2GB RAM
    X800GTO
    2x200GB disk
    2xDVD mechanika
    hejno větráků....

    celý to poháněl asi měsíc EC 450W ale potom začal tak pískat a srmdět(ačkoliv fungoval dál) žejsem ho vyměnil za Chieftec 410W a ten teď bez problémů živí moji stávající sestavu

    EC zdrojů už jsem z PC mých známých vyhodil 6 a vždy to pomohlo
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Občasný diskutér Avatar uživatele instinct_bob
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    98

    Vyprdnul jsem se na GTX-ko, prodal ji, koupil si supr kolo, něco "málo" doplatil a na gamesky už kašlu. Flash funguje i na stařečké 6800GT s bídnými 256MB RAM úplně v pohodě. Když už půjdu někdy do kompu, tak pouze notebook. Někdy o Vánocích....teď se blíži jaro, koleno se mi konečně zahojilo, šrouby jsou ven a tak proháním kolo stylem free.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    8

    Tiež mám podobnú príhodu kamarát napája PC s 220W Zdrojom a to má Celerona 2.8Ghz@3,3Ghz 2X80Hdd
    jedna DVDRW mechanika a X1650Pro na doske má konektor 24Pin ale zdroj má iba 20pin a ešte nemá zapojené ani ATX12V 4Pin na napájanie procesoru. Keď som to vydel tak ma skoro stafil šľak.No kamarát si na tom PC fakčí už pol roka na zdroji by som môhol variť čaj. Ten pretočený procesor išiel hneť na pôvodný takt. Keby som našiel toho týpka čo mu to zapájal tak by som ho zažaloval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    129

    Znám dva případy kdy EC sebou vzal toho dost...jak desku tak i disk.. a jednou jsem seděl ve škole v knihovně na pcčku,myslím penťák 100Mhz nebo co to bylo za šunku, surfujeme na netu a najednou cvak a zdroj udělal pápálálá ale fakt hrubý za chodu jsem to ještě neviděl
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od eraser Zobrazit příspěvek
    No, neviem čím to je, no mám taký pocit, že tie staršie (3-5 rokov) EC zdroje boli o dosť kvalitnejšie. Tiež sa mi stalo, i kámošom, že tie novšie odchádzali jak na páse, dokonca niektoré mi strelili po tom, čo som ich zapojil do elektriky, samozrejme som ich nechal i aklimatizovať.
    Jeden takový vlastním (250W) a nemůžu si stěžovat...do onoho PC jsem už po upgradu desky (předtím SiS730, papírově to zvládalo i Thoroughbred 2400+, v praxi jsem musel pořídit desku MSI s KT133 a ta to kupodivu fakt zvládá asi jedna z mála KT133...) dal Fortron 300W tuším...ale ten EC okej, má 9cm fan, sice jede na dost vyský otáčky ale zas tak nehorázně nehučí a jde dobře (teda abych nekecal, jednou jsem ho rozdělal že ho jako vysaju a od té doby občas při zapnutí větrák uplně šíleně řve, ale za chvíli přestane...asi má rád svůj bordýlek )

    Jinak na této sestavě (Athlon 64 X2 4800+ Toledo 2x1MB L2 (2,4@2,46GHz) + AC Freezer PRO & AC Silver 5, ASUS A8N-E, 2x1024 MB A-DATA OEM DDR400 3-4-4-8 (dual), NVIDIA STRIPE 465.77G (Seagate ST3250823AS+ST3250820AS (8MB,SATA150/300,7200ot.)), MSI NX6200-TD128E TurboCache (při hraní 350@450MHz, 500@550MHz), NEC ND-4550A) je teď EC 550W a v poho...jednou vyhořel ale to jsme ještě neměli přepěťovku (jsme kousek od trafa a je tu dost přepětí a kolísá to...taky dřív odcházely lednice atd., kupodivu ten starej 250W EC to přežil v poho ).

    Btw to určování podle váhy - jedná se o použité trafo. Ty lehké (dneska už jsou běžně v nabíječkách třeba na mobily, protou jsou tak maličké a lehoučké) jsou toroidní, levnější a logicky ne tak kvalitní, ale zase nemusí být vyloženě špatné, ale do PC se víc hodí cívková klasika (feritové transformátory jestli se nepletu), právě kvůli pořádné cívce a železnýmu jádru jsou těžký jak potvora, ale mají měkčí proud...ty se volí do těch lepších zdrojů, kde jsou samozřejmě i ostatní komponenty kvalitnější
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Občasný diskutér Avatar uživatele Nettle
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    129

    Tak ja take trochu natrhnu tu snuru EC zdroju protoze kamosovi sebou vzal vse krome mechanik a ramek.

    Ja sam osobne nepouzivam nejak moc kvalitni zdroje (mam nekolik kompu ktery neustale obmenuju ani je nedavam do beden)
    Ale reknu vam take zajimavy pribeh ))
    Jednou sem si to hasil se skodou 120 domu a pred kolejema jsem rychleji pribrzdil a chcipnul me motor, tak sem musel zastavit )). zkusil sem znova nastartovat ale nechytalo to tak sem dost rozladen vylez ven a co nevidim v trave hned u dveri se valel nejakej EC 350 zdroj. Po chvili sem uz sade natocil a prijel domu zapojil zdroj a
    prekvapive nesel.
    stacilo prepajet par kondiku a beha mi uz asi 0,5 roku a zatim max spokojenost ))
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    tohle je husty story... ))
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 6 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 09-03-2015, 10:51
  2. Které zdroje byste chtěli otestovat?
    Od -HoNY- v sekci Zdroje
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 19-06-2008, 12:43
  3. Konfigurace routeru
    Od Petrssn v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 05-03-2008, 20:45
  4. Paměti: Jaké jsou možné konfigurace?
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 16-12-2007, 17:53