Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 4 z 6 PrvníPrvní ... 23456 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 46 až 60 z 81

Téma: Na jaké konfigurace které zdroje už nestačily?

  1. #46
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    ...
    Btw to určování podle váhy - jedná se o použité trafo. Ty lehké (dneska už jsou běžně v nabíječkách třeba na mobily, protou jsou tak maličké a lehoučké) jsou toroidní, levnější a logicky ne tak kvalitní, ale zase nemusí být vyloženě špatné, ale do PC se víc hodí cívková klasika (feritové transformátory jestli se nepletu), právě kvůli pořádné cívce a železnýmu jádru jsou těžký jak potvora, ale mají měkčí proud...ty se volí do těch lepších zdrojů, kde jsou samozřejmě i ostatní komponenty kvalitnější
    Dneska na tebe budu hodný a nedám ti zápornou karmu a ani tě nepovečeřím. ..GRRRRRR >

    To s železným jádrem je pasivní PFC, to s toroidním jádrem je cívka (která je součástí LC filtru). Cívky s toroidním jádrem jsou jedny z nejkvalitnějších:
    1. větší účinnost
    2. nevyzařují rušení do okolí (toroidní jádro je uzavřený okruh)

    Pro použití ve spínaných zdrojích snad ani neexistuje nic jiného vhodnějšího než feritové jádro (z důvodu úzké hysterézní křivky a tím pádem i menších ztrát).

    Příště budu zlý, hodně zlý ÁNO?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Estez
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    176

    uz je nekolik let zpatky co mi neydrzel EC 250W a do hrobu si vzal i hdd WD 80GB + CD/R + floppy + MB (co to bylo za typ uz nevim). CPU tam tenkrat bylo PIII Celeron / 900 MHz.
    cela sestava byla:
    cpu Intel Celeron 900MHz - prezilo
    MB (uz nevim) - KO
    2x64MB + 1x128MB RAM - prezilo
    vga GeForce2MX/400 - prezilo
    cd rom - KO
    cd/rw - prezilo
    hdd WD 80GB - KO
    SB Live! - prezil
    fdd 3.5 - KO
    EC 250W - KO
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Občasný diskutér Avatar uživatele instinct_bob
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    98

    No kupuji desku od Asuse (P5K) + Intel 6850 (3,0GHz/dvoujádro) + nějaké 4 GB ramky (Crosair 800MHz) + 6 len ventilátorů + 1 chladič na procík (Asus Silent Square) + 2 x HDD + 2 x 3870. Utáhne to 510W zdroj od firmy Chill?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Citace Původně odesláno od instinct_bob Zobrazit příspěvek
    No kupuji desku od Asuse (P5K) + Intel 6850 (3,0GHz/dvoujádro) + nějaké 4 GB ramky (Crosair 800MHz) + 6 len ventilátorů + 1 chladič na procík (Asus Silent Square) + 2 x HDD + 2 x 3870. Utáhne to 510W zdroj od firmy Chill?
    ne. chill je nehorazna sracka.

    kdyby sis radsi misto dvou grafik do CF koupil jednu poradnou, s vyssim vykonem, mensima problemama.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Chill nikdy! pokud nechces doma ohnostroj z vybuchujiciho zdroje nebrat

    corsair HX520 nebo nejaky odpovidajici fortron/seasonic/enermax kolem 500W ale nebudou mit problem
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Nováček Avatar uživatele mastermind
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    18

    Ještě ke zdrojům EC.

    Soused měl poměrně průměrnou sestavu a EC 350W.
    Rozhodně nebyl přetěžovaný, ale jednou prostě shořel .
    Ozvala se rána, otvorem větráku blafl kouř, oheň a smrad.
    Největší překvapení mě ale čekalo uvnitř case.
    (Podotýkám, že veškerý ostatní HW nebyl poškozen a fungoval.)
    Odpojoval jsem zdroj, abych ho mohl vyměnit a marně jsem hledal napájecí kabel k HDD.
    Pak jsem si všiml, že molex je v disku, ale kabely nějak chybí.
    Normálně se odpařily, ale disk nebyl poškozený!

    Dodnes to nechápu!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    228

    (smazat)
    Naposledy upraveno uživatelem Loli: 18-01-2008 v 15:09
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    257

    Citace Původně odesláno od mastermind Zobrazit příspěvek
    Odpojoval jsem zdroj, abych ho mohl vyměnit a marně jsem hledal napájecí kabel k HDD.
    Pak jsem si všiml, že molex je v disku, ale kabely nějak chybí.
    Normálně se odpařily, ale disk nebyl poškozený!

    Dodnes to nechápu!
    Tak to snad ne ? .. by se vypařil i konektor od HDD a HDD (minimálně bys našel jen jeho půlku)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,593

    Citace Původně odesláno od mastermind Zobrazit příspěvek
    Ještě ke zdrojům EC.

    Soused měl poměrně průměrnou sestavu a EC 350W.
    Rozhodně nebyl přetěžovaný, ale jednou prostě shořel .
    Ozvala se rána, otvorem větráku blafl kouř, oheň a smrad.
    Největší překvapení mě ale čekalo uvnitř case.
    (Podotýkám, že veškerý ostatní HW nebyl poškozen a fungoval.)
    Odpojoval jsem zdroj, abych ho mohl vyměnit a marně jsem hledal napájecí kabel k HDD.
    Pak jsem si všiml, že molex je v disku, ale kabely nějak chybí.
    Normálně se odpařily, ale disk nebyl poškozený!

    Dodnes to nechápu!

    rofl
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    111

    loool,popadam dech,skoro jsem se slozilLOL
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    17

    Přidám taky svoji zkušenost (je to asi rok zpátky):
    Celeron 1.8 GHz (Willamate) + Box chladič
    Deska s SiS 651 od Matsonicu (děsnej shit)
    1x HDD Samsung 80 GB
    1x 256 MB SDRAM PC 133
    1x čtečka karet Kouwell F2205
    Zdroj 300W (součást case od Morexu)
    asi 3 roky to fungovalo bez problému.

    Vyměnil jsem paměť za 1x 1GB DDR 400 (deska je "combo")
    Přidal jsem nVidia GeForce 5200 FX (ta integrovaná je fakt děs)

    Každou chvíli BSOD, měl jsem podezření, že RAM nebo grafika jsou vadné (kupováno použité a bez záruky), ale když jsem je testoval v jiným PC tak fungovaly bez problému. Zkusil jsem Fortron 350W a ta sestava jede už rok bez nejmenšího problému.

    Co to bylo za shit zdroj, když neutáhne takovou sestavu? Asi se moc nevyplatí case se zdrojem.
    BTW nevíte kolik bere MSI GeForce 5200 FX 128 MB? Je pasívně chlazená a ani se moc nehřeje (hry nehraju, takže jede jenom v 2D), ale podle všeho bylo její přidání rozhodující, že už to ten zdroj neutáh.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    v tom tvem pripade uz byl zdroj spis na konci sil, kremikovy nebe (v tomto pripade spis peklo) mel jisty a tou grafikou jsi ho jen dorazil a uspisil to. neotviral jsi ho? vsadil bych se ze mel vytekle kondiky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    17

    Ne, vizuálně je OK, jenom má moc měkký napětí (něco o tom vím), zaráží mě co dávají výrobci skříní za šunty do svých výrobků (doufám, že se to týká jenom těch levnějších). Poučení je zřejmé, koupit case bez zdroje a nějaký trochu lepší zdroj (to je všeobecně známé, leč nevěřil bych, že to může postihnout i takovou sestavu kde v podstatě nic není), v cenové kategorii, kde se pohybuju nejspíš zase Fortron, neboli "nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci".
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #59
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Martin F. Zobrazit příspěvek
    BTW nevíte kolik bere MSI GeForce 5200 FX 128 MB? Je pasívně chlazená a ani se moc nehřeje (hry nehraju, takže jede jenom v 2D), ale podle všeho bylo její přidání rozhodující, že už to ten zdroj neutáh.
    Bere kolem 25 W maximálně. Ve 2D to bude mnohem míň.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #60
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    17

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Bere kolem 25 W maximálně. Ve 2D to bude mnohem míň.
    Dík za info, tak nějak jsem to předpokládal.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 6 PrvníPrvní ... 23456 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 09-03-2015, 11:51
  2. Které zdroje byste chtěli otestovat?
    Od -HoNY- v sekci Zdroje
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 19-06-2008, 13:43
  3. Konfigurace routeru
    Od Petrssn v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 05-03-2008, 21:45
  4. Paměti: Jaké jsou možné konfigurace?
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 16-12-2007, 18:53