Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 5 z 6 PrvníPrvní ... 3456 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 61 až 75 z 81

Téma: Na jaké konfigurace které zdroje už nestačily?

  1. #61
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Mobo s 250G Maxtorem, 1G SDRAM 133MHz na SiS 630 chipsetu s integrovanou grafikou a 14W VIA C3 Nehemiah 1200Mhz prociku jsem napajel jako 24/7 download server z predelaneho Eurocase 250W zdroje na pasivni chlazeni takhle lamersky na zacatek: http://ax2.old-cans.com/s.php?p=sile...8&c=8&d=1&v=v2
    Zdroj po cirka 3/4 roce zasmrdel a odesel: http://ax2.old-cans.com/s.php?p=sile...6&c=8&d=1&v=v2
    To jsem jeste nevedel, ze HEC kondiky jsou smrt.
    Vzal jsem tedy 350W Eurocase zdroj a tentokrat uz lepe jsem ho predelal na pasivni takhle:
    http://ax2.old-cans.com/s.php?p=sile...7&c=8&d=1&v=v2
    http://ax2.old-cans.com/s.php?p=sile...4&c=8&d=1&v=v2
    Jelo to cirka 3/4 roku a vybuchly G-Luxon kondiky na mainbaordu:



    Mainboard (pres svuj mizivy odber) odesel, odpalily se oba dva mosfety. G-Luxony, no. Smrt. Rychle pryc s nimi a necekat. Cekani se ocividne nevyplaci...
    Po vymene kondiku v zdroji a v mainboard + nove mosfety vse uz cirka 1,5 roku jede bez nejmensich problemu (pokud nepocitam jednu varku nafouklych kondiku, ktere jsem si vyrobil tak, ze jsem misto malych elytu v zdroji tam dal keramiky ktere diky jejich 100x lepsim charakteristikam zdroj rozkmitaly a...)

    Takže tady Eurocase odpalil mainboard
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #62
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Maxpower PX-350 prestal fungovat. Zadnej plamen, kour ani smrad.Proste jsem prisel, zapnul comp a nic. Nic s sebou nastesti nevzal.

    Sestava:
    AMD XP2200+, DDR 1GB RAM, 2x IDE HDD, GF 7300GT, 1x DVDRW, 1x FDD, ext. ZK, PCI USB2.0 card, Wifi card
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #63
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Eurocase ATX-400 JSP 400W alias ohňostroj se rozhodl, že po menší akustické a vizuální parádě přestane fungovat a zanechá po sobě jen smrad hodný obdivu

    A ptáte se, co že to napájel za superžravou, herní sestavu, která ho jistě tak přetěžovala?
    AMD Athlon 64 3200+ (2.0 GHz, 67W, s939), MB GA-K8NMF-9 (nForce 4 4x), GK GeForce 6600GT (PCIe, pasiv), HD 160GB SATA, RAM 2x 256 MB DDR 400MHz, DVDRW LG, FDD, 1x 8cm FAN, 2x diody ala kolotoč.
    Nejsložitější hra, která na něm byla spuštěna byl tak maximálně Solitaire , 95% času se na PC sjížděl NET, případně se dělalo s office, či video. Jo a ještě, co tam nejde moc dobře vidět, asi tak pětina plošňáku ve zdroji byla prohřátá natolik, že "izolační" fólie (tlustší fólie) mezi ní a plechovým "obalem" byla řádně seškvařena.

    Předpokládám, že ten datum vyznačený na obalu 02/2006 je datum smontování zdroje, tzn. že měl 2 roky a 8 měsíců, z toho v PC jel cca 2 roky.

    Co dodat? Snad jen, že nějakým zázrakem, všechny komponenty po výměně zdroje fungovaly dál bez problémů

    ...viz. fotky







    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #64
    Nováček Avatar uživatele prontosaur
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    21

    noname zdroj 350W nestačil na tuto sestavu: Asus M2A-VM, AMD 64 X2 4400+, Ati Radeon 1950Pro, 2x1GB RAM, 500GB HDD. Počítač se spustil ale po chvíli se sekl, noname zdroj 400W problém vyřešil :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #65
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    65

    Zostava-Phenom X3 8450@2,1 GHZ,8800GTX,1 DVD,1 HDD-Namontované o 16:00,všetko OK,OCCT OK.O 19:30 my kamarát volá že PC padá a ide na int. grafike...Holt 400w Euro Case nestačil
    Naposledy upraveno uživatelem THE-END: 30-11-2011 v 23:22 Důvod: Ach pravopis
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #66
    Nováček
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    5

    mám na vás otázečku, bude stačit tenhle zdroj FORTRON AURUM 700W na tuto sestavu: (taktovat se nebude) ???

    zakladni deska ASUS Sabertooth 990FX
    procesor AMD FX-8150 - 3,6GHz
    ram corsair-16gb-kit-ddr3-1600mhz-cl10 - 2x8GB
    grafika Sapphire HD 6870 1GB GDDR5
    hdd 2x Seagate 7200 500gb sata3
    vetrakCPU 92mm ARCTIC FAN 9 PRO TC
    chladic CPU Cooler Master Hyper TX3 EVO
    dvd mechanika LG GH24NS černá
    zdroj Fortron AURUM 700W
    skrin coolermaster centurion 5 – II
    vetrakSKRIN 12cm AKASA AK-183-L2B Amber

    diky za odpoved. Vim ze by mel byt silnejsi zdroj, tahle sestava je uz vsak koupena, 3D grafika je spoustena z monitoru Samsung S23A750D, hracska sestava.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #67
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Určitě to bude stačit. Proč myslíš, že by měl být silnější? Ten zdroj už je také koupený. Za ty peníze by se dal sehnat lepší
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #68
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Proč by to nezvládal? Podle mě by stačil nějaký kvalitní 550-600W.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #69
    Nováček
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    5

    co sem si dělal pak výpočet na http://www.extreme.outervision.com/p...ulatorlite.jsp tak mi vyšlo že by měl být silnější, nicméně sestavu sem testoval a zátěž vydržela stabilně.

    btw (vím že od toho sou asi jinde thready) takže jen narychlo, jaký zdroj (kvalitní a tichý) byste v této cenové kategorii o podobném či stejném výkonu doporučili? Měl sem v oblibě thermaltake, ale ty nějak přestávají být k mání, takže sem myslel že tyhle fortrony sou dobry.

    edit: seasonic rozhodně ne, sou na něj špatný ohlasy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #70
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od bohy32 Zobrazit příspěvek
    co sem si dělal pak výpočet na http://www.extreme.outervision.com/p...ulatorlite.jsp tak mi vyšlo že by měl být silnější, nicméně sestavu sem testoval a zátěž vydržela stabilně.

    btw (vím že od toho sou asi jinde thready) takže jen narychlo, jaký zdroj (kvalitní a tichý) byste v této cenové kategorii o podobném či stejném výkonu doporučili? Měl sem v oblibě thermaltake, ale ty nějak přestávají být k mání, takže sem myslel že tyhle fortrony sou dobry.

    edit: seasonic rozhodně ne, sou na něj špatný ohlasy.
    Tenhle web plácá hovadiny. 700W spotřebu má sestava s 2 high-end GPU a velmi slušně přetaktovaným CPU. Jeden Radeon 6870 a nepřetaktovaný CPU moc nesežerou.

    Fortron opravdu byl dobrá značka, ale teď dělá i vyložený sra**y a mě nebaví zkoumat která řada je přeznačený EC atp. Používám Seasonicy (levný SS, nebo lepší S12II) a nemůžu si stěžovat - velmi dobrý reference jsou i na Enermax.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #71
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    189

    Citace Původně odesláno od bohy32 Zobrazit příspěvek
    co sem si dělal pak výpočet na http://www.extreme.outervision.com/p...ulatorlite.jsp tak mi vyšlo že by měl být silnější, nicméně sestavu sem testoval a zátěž vydržela stabilně.

    btw (vím že od toho sou asi jinde thready) takže jen narychlo, jaký zdroj (kvalitní a tichý) byste v této cenové kategorii o podobném či stejném výkonu doporučili? Měl sem v oblibě thermaltake, ale ty nějak přestávají být k mání, takže sem myslel že tyhle fortrony sou dobry.

    edit: seasonic rozhodně ne, sou na něj špatný ohlasy.
    Spotřeba sestavy nepřesáhne 300W v zátěži (a to je v testovací sestavě žravější CPU) - http://www.svethardware.cz/recenze-a...ni-pc/30984-12

    Kvalitní 500W zdroj by tuhle sestavu utáhl s prstem v nose. Např. - http://www.alfacomp.cz/php/index.php...5L14508O0V41NL
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #72
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Zde najdeš změřenu spotřebu reálných sestav: http://www.x-computers.eu/s/recenze/...sestav/recenze

    Přehled sice není nejaktuálnější, ale pro představu myslím stačí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #73
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sommer
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    386

    Citace Původně odesláno od bohy32 Zobrazit příspěvek
    edit: seasonic rozhodně ne, sou na něj špatný ohlasy.
    A mohl bys mi říct kde, respektive hodit odkaz, kde jsou na Seasonic špatný ohlasy? (Nebo je to jen "kámoš kámoše povídal"? a přitom má sám v PC nějaký noname.)

    Jinak ve vší úctě, ale pokud zatracuješ SS (přičemž neříkám, že 100% zdrojů je bez chyby, vadný kousek se najde vždycky) a pak jdeš do Fortronu a dáš na výpočet z pochybného webu, tak nevím nevím.

    Za sebe mohu doporučit Tebou zatracený Seasonic či Enermax. Nidky jsem v jakékoliv sestavě (i co jsem skládal na přání) nezaznamenal jediný problém. V cenové hladině toho Fortronu bych bral třeba Enermax PRO82+ II 625W, Seasonic M12II-620 620W; případně Corsair.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #74
    Nováček
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    7

    zdravim, také bych chtěl poradit. Chci stavět novou mašinu bude mít tyto komponenty

    AMD-Vishera 8350 4.0 GHZ

    Gigabyte HD 7950

    Asus M5A97 R2.0

    SEAGATE Barracuda 1TB

    DIMM DDR3 Kingston 4GB HyperX Blu 1600MHz

    utáhne to tento zdroj? a bude kompatibilní s grafikou?(myslím piny) http://interlink.tsbohemia.cz/cooler...a_d161525.html

    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #75
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Pokud jde o PC na hry, tak vidím nesmyslný výběr CPU a GPU (vzhledem k tomu, že "osmijádrová" čtyřmodulová AMD jsou vhodná zejména pro rendering, hry lépe zvládá plnohodnotné čtyřjádro Core i5 a 7950 má přemožitele v nové GTX760 - která je i za lepší cenu). Pokud jde o PC na grafiku/rendering, tak mi tam zase nesedí jen 4GB RAM, ale to je trochu OT a do výběru už kecat nebudu, pokud nebudeš chtít poradit.
    pozn. a ne, nejsem AMD hater, nepreferuju Intel ani nV před AMD, pouze srovnání výkonu.

    Co se zdroje týká, vzal bych něco kvalitnějšího a nepředimenzovaného, např. http://interlink.tsbohemia.cz/season...ze_d93999.html nebo http://interlink.tsbohemia.cz/season...r_d151041.html

    Co se týká spotřeby, tak nepřetaktovaná ta sestava bude mít spotřebu v zátěži (125 + 200 + ~70) cca 400W, takže si myslím, že kvalitní 620W nebo velmi kvalitní 550W zdroj by bohatě stačil. Co se konektorů týká, tak každý zdroj, který má 2x 6pin konektor, tak je konektorově dostačující, co se grafiky týče.
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 25-07-2013 v 14:48
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 5 z 6 PrvníPrvní ... 3456 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 09-03-2015, 11:51
  2. Které zdroje byste chtěli otestovat?
    Od -HoNY- v sekci Zdroje
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 19-06-2008, 13:43
  3. Konfigurace routeru
    Od Petrssn v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 05-03-2008, 21:45
  4. Paměti: Jaké jsou možné konfigurace?
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 16-12-2007, 18:53