Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 81

Téma: Na jaké konfigurace které zdroje už nestačily?

  1. #1
    Šéfredaktor SHW / Admin Avatar uživatele Karel Polívka
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,200

    Napadlo mě zde založit téma, do kterého by se psalo, na jakou konfiguraci který zdroj už evidentně nestačil (například po upgradu), a proto bylo nutné pořídit výkonnější model (a jaký). Tyto informace by mohly být docela zajímavé.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Pentium 4 3.0GHz Northwood
    Asus i865P
    1,5GB RAM 333MHz
    6800Ultra AGP (2x napájení)
    2xdisk
    DVD+-RW

    Eurocase 300W, občas vyhodí ovladače nVidia hlášku:"nedostatečné napájení", občas BSOD, jinak jakžtakž stíhá. Na té samé sestavě Eurocase 400W vyhořel.

    ------------------------------------------
    A64 3700+
    ati chipset
    1GB RAM
    6600GT 256MB
    disk
    DVD+-RW

    Údajně Eurocase 200W, tipuju to na Eurocase 250W => restart při zátěži
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Ano to máte pravdu, taky by mě to zajímalo! Osobně jsem se s tímto problémem ještě nesetkal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od P@pi
    Pentium 4 3.0GHz Northwood
    Asus i865P
    1,5GB RAM 333MHz
    6800Ultra AGP (2x napájení)
    2xdisk
    DVD+-RW

    Eurocase 300W, občas vyhodí ovladače nVidia hlášku:"nedostatečné napájení", občas BSOD, jinak jakžtakž stíhá. Na té samé sestavě Eurocase 400W vyhořel.

    ------------------------------------------
    A64 3700+
    ati chipset
    1GB RAM
    6600GT 256MB
    disk
    DVD+-RW

    Údajně Eurocase 200W, tipuju to na Eurocase 250W => restart při zátěži
    Nezlob se na na mě, ale o mi přijde jako neskutečněj extrém. V prvním případě GeForce 6800 Ultra, to je žrout jak blázen 400W EC bych bral jako minimum. To, že Ti ale shořel spíš bude špatným kusem. -Stejně bych to ale ani s tím 400W EC nechtěl provozovat. A ten druhej případ - starej 250W EC na tuhle sestavu, to je infarktová záležitost. Spíš mě překvapuje, že ta sestava vůbec najela -Tak ale o tomhle tohle téma je, takže pro všechny ostatní: Tak takhle ne!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Citace Původně odesláno od boboco
    Nezlob se na na mě, ale o mi přijde jako neskutečněj extrém. V prvním případě GeForce 6800 Ultra, to je žrout jak blázen 400W EC bych bral jako minimum. To, že Ti ale shořel spíš bude špatným kusem. -Stejně bych to ale ani s tím 400W EC nechtěl provozovat. A ten druhej případ - starej 250W EC na tuhle sestavu, to je infarktová záležitost. Spíš mě překvapuje, že ta sestava vůbec najela -Tak ale o tomhle tohle téma je, takže pro všechny ostatní: Tak takhle ne!!!
    Nejsou to moje PC, to si mě dost hluboko podcenil . To sou PC mých spolužáků. Oba dva měli slabší PC a pak upgradovali a nechtělo se jim cpát prachy do zdroje a jak je vidět, tak jim občasnej restart vůbec nevadí . Oběma sem říkal, že sou to blázni a že jim to vyhoří, ale to je jak mluvit do dubu (mno asi nemam pravdu, páč jim to furt chodí už možná rok oběma).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od P@pi
    Nejsou to moje PC, to si mě dost hluboko podcenil . To sou PC mých spolužáků. Oba dva měli slabší PC a pak upgradovali a nechtělo se jim cpát prachy do zdroje a jak je vidět, tak jim občasnej restart vůbec nevadí . Oběma sem říkal, že sou to blázni a že jim to vyhoří, ale to je jak mluvit do dubu (mno asi nemam pravdu, páč jim to furt chodí už možná rok oběma).
    Já ve skrytu duše doufal, že jsi v tom neměl prsty Ty Ale je to důkaz toho, že Eurocase není zas tak děsně nekvalitní. Problém je, že díky tomuhle nadměrnému zatížení zdroje trpí i deska a všechny ostaní komponenty. Nafukování elektrolytických kondenzátrů je důkazem buďto nekvalitního zdroje nebo přetěžování zdroje (nedostatečná filtrace napětí).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Jinak díky P@pimu jsem si vzpoměl na jednu perličku, kterou jsem zažil. V jedné nejmenované firmě jsme jeli s kolegou servisovat takovej malej server - spíš takovej normální PC s SCSI disky. Volali nám, že se jim začal vypínat a oni se bojí o data. V BIGToweru byla MSI deska s chipsetet ViaPT880 a procesorem Intel PIV 3.0GHz Prescott, 1GB RAM, cd-rom, SCSI řadič (v 32bit PCI slotu), 2x 36GB SCSI disky v raidu (zrcadlo) + 1x SCSI 36GB na další data. Grafika tam z nějakého mě neznámého důvodu byla GeForce 6200 256MB (nechápu, kdo jim to stavěl). Počítač se opravdu sám vypínal, a důvod? V tom BIG Toweru (od ChiefTeku) byl zdroj od EC a to 250W model s 8cm ventilátorem. Ten zdroj ani neměl přídavné 12V napájení které tahle deska vyžadovala (jako všechny PIV), to bylo připojeno přes redukci. Ale pozor, zdá se to opravdu neuvěřitelné, ale oni to takhle provozovali bez problému déle jak rok!!! A důvodem, proč jim to najednou začalo padat bylo, že se přestal točit ve zdroji ventilátor S kolegou jsme na to koukali jak dva blázni, vyndali jsme zdroj, vyčistili a promazali zadřenej ventilátor a počítač běžel. Druhej den jsme jim přivezli 400W Fortron a ten jejich 250W EC máme dodnes v jednom pracovním PC ve firmě. Ale nic podobného jsem nikdy nezažil, vážně jsem nechápal
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 28-10-2006 v 21:40
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Hehe, zajímavá historka
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    eraser

    Šmejdový 300W zdroj od Eurocase, zapojený cez redukciu - štvorpinový výstup pre napájanie CPU, mi dokázal plné 3 roky bez problémov napájať P4 2.4 GHz, GeForce 4 Ti4200, 1xRAM modul, 1xHDD, 2xDVD, SB Live! 5.1, sieťovú kartu a niekoľko ventilátorov.

    Teraz mám 350W Enermax so stabilnými a silnými vetvami.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Šéfredaktor SHW / Admin Avatar uživatele Karel Polívka
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,200

    Citace Původně odesláno od P@pi
    Nejsou to moje PC, to si mě dost hluboko podcenil . To sou PC mých spolužáků. Oba dva měli slabší PC a pak upgradovali a nechtělo se jim cpát prachy do zdroje a jak je vidět, tak jim občasnej restart vůbec nevadí . Oběma sem říkal, že sou to blázni a že jim to vyhoří, ale to je jak mluvit do dubu (mno asi nemam pravdu, páč jim to furt chodí už možná rok oběma).
    Jak typické, řekl bych. Aneb: "Proč kupovat nějaký drahý zdroj, který na výkonu nic nepřidá, když se počítač rozjede i s nějakým levným a třeba i tichým EC za pár stovek". Marná snaha.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od eraser
    Šmejdový 300W zdroj od Eurocase, zapojený cez redukciu - štvorpinový výstup pre napájanie CPU, mi dokázal plné 3 roky bez problémov napájať P4 2.4 GHz, GeForce 4 Ti4200, 1xRAM modul, 1xHDD, 2xDVD, SB Live! 5.1, sieťovú kartu a niekoľko ventilátorov.

    Teraz mám 350W Enermax so stabilnými a silnými vetvami.
    ...čím víc je tu příspěvků, tím víc před Eurocase smekám
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    eraser

    boboco: No, ja mám podobnú historku s tým, že sa jednalo o môjho kolegu, ktorý mal dostatočný zdroj, no nemal zapojený 12V 4-pin pre napájanie CPU. Jednalo sa síce o Celeron, no s jadrom Prescott. Zaujímavé bolo, že mu všetko šlapalo do doby, než začal grabovať video z kamery.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od Karel Polívka
    Jak typické, řekl bych. Aneb: "Proč kupovat nějaký drahý zdroj, který na výkonu nic nepřidá, když se počítač rozjede i s nějakým levným a třeba i tichým EC za pár stovek". Marná snaha.
    Tak tak, klidně to člověk může lidem vtloukat do hlavy kladívkem, dokud jim zdroj nezasmrdí, nemají zájem "zbytečně" investovat. Naštěstí, co se EC týče, viděl jsem jich už opravdu moc vadných - vyhořelých, ale narozdíl od jiných značek ( ale neříkám ale, že to není možné), mně se nikdy nestalo, -nikdy jsem na vlastní oči neviděl, aby odešel EC a kromě sám sebe poškodil ještě něco dalšího.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    eraser

    No, neviem čím to je, no mám taký pocit, že tie staršie (3-5 rokov) EC zdroje boli o dosť kvalitnejšie. Tiež sa mi stalo, i kámošom, že tie novšie odchádzali jak na páse, dokonca niektoré mi strelili po tom, čo som ich zapojil do elektriky, samozrejme som ich nechal i aklimatizovať.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Šéfredaktor SHW / Admin Avatar uživatele Karel Polívka
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,200

    Citace Původně odesláno od boboco
    Tak tak, klidně to člověk může lidem vtloukat do hlavy kladívkem, dokud jim zdroj nezasmrdí, nemají zájem "zbytečně" investovat. Naštěstí, co se EC týče, viděl jsem jich už opravdu moc vadných - vyhořelých, ale narozdíl od jiných značek (neříkám ale, že se je to nemožné), mně se nikdy nestalo, aby odešel EC a kromě sám sebe poškodil ještě něco dalšího.
    Nejhorší na tom je, že pokud jim odejde pouze ten zdroj za pár set, vyreklamují jej, ve svém PC vymění za nový funkční a stále to nijak neřeší - změna nastane tehdy, kdy jim nekvalitní zdroj zničí i něco dalšího - například pevný disk.

    Co mám vlastní zkušenosti, tak na "skupinové odchody" byly experty zdroje Premier a jim podobné (tzv. "papíráky" - aneb zdroje o cca poloviční hmotnosti, než by bylo na jejich udávaný výkon zdrávo).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 09-03-2015, 11:51
  2. Které zdroje byste chtěli otestovat?
    Od -HoNY- v sekci Zdroje
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 19-06-2008, 13:43
  3. Konfigurace routeru
    Od Petrssn v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 05-03-2008, 21:45
  4. Paměti: Jaké jsou možné konfigurace?
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 16-12-2007, 18:53