Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: @BIOS

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Chtěl bych si aktualizovat Bios základní desky. Gigabyte dodává utilitu @BIOS, ale moc si nejsem jistý, jak na to.

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.jpg 
Zobrazení: 203 
Velikost: 147.3 KB 
ID: 6768

    Nevím, co přesně jaké položky znamenají, tak bych se chtěl raději zeptat. Pomocí Save current Bios si zřejmě uložím aktuální Bios. Nevlastním FDD mechaniku a nevím, jestli to mohu uložit na flešku, abych to mohl popřípadě nahrát zpět
    Položka Update New Bios mi vyhledá nový Bios ? -- nevím

    Lze vůbec nahrát nový Bios z flešky nebo musím připojit FDD mechaniku ?

    Nevím co znamenají ty 3 položky na zaškrtnutí vlevo, mám některou možnost zaškrtnout či ne ?

    Děkuji předem za radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Zaklikni Find BIOS form GB, pak jen klikni na Update New BIOS, vybereš server, program se spojí a nabídne možnosti stažení, vybereš bios a jedeš - během flashování bys neměl na PC moc co dělat
    Pokud jde o zálohování, myslím zbytečnost, desky GB mají většinou dualní bios
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Pripadne aj priamo v BIOSe mavaju dosky Gigabyte funkciu pre aktualizaciu BIOSu /ktory si musi clovek manualne stiahnut a ulozit na disketu, ci flash disk/. Z bootovacieho USB flash disku by sa dalo tusim tiez aktualizovat. Pripadne aj samotny USB flash disk by to mohlo rozpoznat priamo bez bootovania pri aktualizacii z BIOSu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Jde to pres bootovaci usb disk. Pouzij napr HP Usb tool pro vytvoreni bootovaciho usb disku a jako zdroj dos pouzij FreeDos. Kdyz jsem to zkousel pres ten @Bios tak se novy update stahnul, zacal instalovat, ale na konci napsal, ze se update nepodaril. Tak jsem to radeji udelal rucne. Pokud ti bude ale @Bios fungovat nevidim duvod proc se trapit s usb diskem. Trvalo by to nekolikrat dele, nez si vse nachystas.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Vždycky je nejlepší mít poslední verzi @bios - osobně sem s ním ale nikdy neměl problém, vždycky flashoval a flashuje
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od Smeli Zobrazit příspěvek
    Vždycky je nejlepší mít poslední verzi @bios - osobně sem s ním ale nikdy neměl problém, vždycky flashoval a flashuje
    No to se mi stalo jednou. (Bios neflashuju kazdy den) Tak jako druhe reseni jsem pouzil vyse popsany navod.
    PS: Stalo se mi to samozrejme s nejnovejsim @Biosem. (Nekdy zacatkem cervence)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Když se tu mluvilo o aktualizace, tak jsem nainstaloval nový @Bios ve verzi 2.02 a ta nechtěla Bios aktualizovat ani za nic. Když jsem se vrátil ke své staré verzi 1.22 (z CD k motherboardu), vše proběhlo bez problémů Asi není všechno nové nej.
    Děkuji za radu, už je místo verze F2 verze F4
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12

    Měl bych dotaz, na který mi nikdo s určitostí 100% nedal odpověď a na netu jsem takový dotaz nenašel, případně se nikdo k tomu nevyjadřoval.
    Mám Win7, 64 bit verzi, CPU Intel Core Quad 9300, MB Asus P5E3.
    Existují Biosy, které jsou dělané na 32 nebo 64bit?
    Je pro Asus nějaký prográmek, kde by to šlo flashnout přes systém a ne přes FDD (kterou nemám), nebo to musím udělat přes flashku?
    Existují Biosy druhé strany? Použít je?
    Stránky Asusu mi zrovna nepřijdou uživatelsky přívětivé a jsou dost pomalé.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od BOBA Zobrazit příspěvek
    Měl bych dotaz, na který mi nikdo s určitostí 100% nedal odpověď a na netu jsem takový dotaz nenašel, případně se nikdo k tomu nevyjadřoval.
    Mám Win7, 64 bit verzi, CPU Intel Core Quad 9300, MB Asus P5E3.
    @BIOS je utilita Gigabyte, takže tu s Asusem zrovna dobře nejsi - jen pro upřesnění.

    Citace Původně odesláno od BOBA Zobrazit příspěvek
    Existují Biosy, které jsou dělané na 32 nebo 64bit?
    Ne

    Citace Původně odesláno od BOBA Zobrazit příspěvek
    Je pro Asus nějaký prográmek, kde by to šlo flashnout přes systém a ne přes FDD (kterou nemám), nebo to musím udělat přes flashku?
    Stačí se rozhlídnout, třeba i v naší sekci download najdeš potřebnou utilitku. Jen si dej bacha, flashování z OS je vždycky rizikovější, než když flashuješ přímo z BIOSu....

    Citace Původně odesláno od BOBA Zobrazit příspěvek
    Existují Biosy druhé strany? Použít je?
    Existují beta BIOSy, ale pokud nemáš nějakej zvláštní důvod, nepoužívej je.

    Citace Původně odesláno od BOBA Zobrazit příspěvek
    Stránky Asusu mi zrovna nepřijdou uživatelsky přívětivé a jsou dost pomalé.
    Jj, to je známá věc
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele Spock
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Jde to pres bootovaci usb disk...

    Naprosto zbytečné, desky Gigabyte mají Qflash* - soubor s biosem stačí nahrát na libovolný flash disk a pomocí Qflash bios aktualizovat, to je také jediný způsob jak se vyhnout případným nepříjemnostem při aktualizaci z prostředí OS.

    *http://www.gigabyte.com.tw/FileList/...ech_qflash.htm
    Naposledy upraveno uživatelem Spock: 31-10-2009 v 11:25
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12

    husky14: díky a omlouvám se za špatnou sekci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Spock Zobrazit příspěvek
    Naprosto zbytečné, desky Gigabyte mají Qflash
    Tazatel ma Asus, nicmene ten ma to samy, s tim, ze se to jsenuje EZFlash (je to v biosu nebo taky ALT+F2)
    @husky: pomale ano, privetive nikoliv - kdyby dotycny napsal do vyhledavani "p5e3" tak mu vypadne tohle http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=fQ39Ng5Y1VIgl116

    edit: predpokladam, ze to zase bude hazet na www asusu takze po lopate: klliknout na Download (mysi) > Select OS > Vista32b > BIOS > vybrat BIOS a kliknout na symbol diskety u Global + spravne opsat pozadovane pismenka. Zvladne to prumerna cvicena opice (kdyby mel muj kocour palec, da to taky ).

    edit2: taky by nebylo od veci si precist manual jak se ma postupovat pri flashovani abys nedopad tak jako pred par dny jeden s GB
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 31-10-2009 v 13:39
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    @husky: pomale ano, privetive nikoliv
    Jj, ani rychlý, ani přívětivý a to ještě BOBA určitě zkoušel hledat na cz stránkách

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    klliknout na Download (mysi) > Select OS > Vista32b > BIOS > vybrat BIOS....
    Tak už je mi jasný, proč se ptal, jestli jsou BIOSy pro 32 a 64bit....

    Btw. Asus vs Gigabyte tady opravdu nee Richmonde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Je, fakt, že stránky asusu.... To už je lepší jeho lowend odnož asrock - teď jsem odtamtud stahoval drivery k asusu na w7 - asus má na svejch stránkách jen driver k síťovce nadepsanej jako driver k chipsetu....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Tak už je mi jasný, proč se ptal, jestli jsou BIOSy pro 32 a 64bit....
    Tak oni jsou ty biosy stejny (soubory)
    Kdyztak na FTP se daji najit kolikrat novejsi ftp://ftp.asus.com/pub/ASUS/ ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUS/mb/

    @Logout: celkem bezna zalezitost a nejen u asusu s tim rozdilem, ze na asus stahnes ovladace s vetsi pravdepodobnosti nez treba packard bell... Ja vetsinou stahuju ovladace primo u vyrobcu (nVidia, ATI, Realtek atd.) kde je to jistejsi
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Bios
    Od krokodylek3 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 29-11-2009, 07:43
  2. BIOS
    Od apply513 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 26-11-2009, 07:15
  3. HDD a Bios
    Od Navr v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 03-08-2009, 11:20
  4. bios
    Od dan606 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 03-04-2009, 11:29
  5. PC Bios
    Od Rudos v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-02-2009, 19:02