Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: sestava do 30000,-

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele k.a.n.a
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    27

    Chystám se pořídit sestavičku do +- 30000kč.Moje představa je asi následující:

    procesor:INTEL Core 2 Duo E6300
    pevnej disk:Seagate B-7200.10 SATAII 320GB
    mechanika:LG GSA-H22N
    ramky bych bral asi tyhle:CORSAIR Twinx XMSS-6400 DDR2-800 2x1GB
    grafika:MSI RX1950PRO 256Mb nebo Leadtek WF PX7900GS Extreme 256MB HDTV
    základní deska:GIGABYTE 965P-DQ6 nebo GIGABYTE 965P-DS4 .....vyplatí se připlatit si za DQ6-ku???
    Zdroj:CHIEFTEC, GPS-450 ATX...utáhne to tenhle??
    Case:tady mi padly do oka tahle Thermaltake VB6000BWS SWING
    a nebo tahle Thermaltake VC2000 MAMBO

    Co říkáte na sestavu??Něco byste změnily??Všem díky za rady.....
    Sestava by mněla bejt určená hlavně na hry,internet,poslouchání nějaký tý muziky....
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od k.a.n.a
    Chystám se pořídit sestavičku do +- 30000kč.Moje představa je asi následující:

    procesor:INTEL Core 2 Duo E6300
    pevnej disk:Seagate B-7200.10 SATAII 320GB
    mechanika:LG GSA-H22N
    ramky bych bral asi tyhle:CORSAIR Twinx XMSS-6400 DDR2-800 2x1GB
    grafika:MSI RX1950PRO 256Mb nebo Leadtek WF PX7900GS Extreme 256MB HDTV
    základní deska:GIGABYTE 965P-DQ6 nebo GIGABYTE 965P-DS4 .....vyplatí se připlatit si za DQ6-ku???
    Zdroj:CHIEFTEC, GPS-450 ATX...utáhne to tenhle??
    Case:tady mi padly do oka tahle Thermaltake VB6000BWS SWING
    a nebo tahle Thermaltake VC2000 MAMBO

    Co říkáte na sestavu??Něco byste změnily??Všem díky za rady.....
    Sestava by mněla bejt určená hlavně na hry,internet,poslouchání nějaký tý muziky....
    Grafiku bych spíš bral 7900GS. Deska DQ6 je top model, je otázka, zda se vyplatí, ale je to rozhodně výborná deska. Pokud na ní budeš mít, bral bych ji. Značkový zdroj 450W by to utáhnout měl. Skříň nekomentuju.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Ja jsem zase rozhodne pro Radeon X1950Pro
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    JJ sestava vypadá kvalitně.
    Jinak já se taky přikláním k X1950pro
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od first.indian
    Ja jsem zase rozhodne pro Radeon X1950Pro
    No... je to otázka, zda to není zbytečné, ale musím uznat, že po nataktování Core 2 Duo (proč jinak by si ho kdo kupoval, že ) už nějakou tu budoucnost má. Po přidání dalšího 1GB RAM už je tam ta X1950Pro zcela na místě. Jinak jsem se upsal, měl jsem na mysli 7600GT nebo 7900GS, ale za daných okolností je ta X1950Pro dobrá volba. Málo mi to v noci myslelo, sorry.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od wizaard
    No... je to otázka, zda to není zbytečné, ale musím uznat, že po nataktování Core 2 Duo (proč jinak by si ho kdo kupoval, že ) už nějakou tu budoucnost má. Po přidání dalšího 1GB RAM už je tam ta X1950Pro zcela na místě. Jinak jsem se upsal, měl jsem na mysli 7600GT nebo 7900GS, ale za daných okolností je ta X1950Pro dobrá volba. Málo mi to v noci myslelo, sorry.
    Kolik těch giga ramek má mít

    Jinak x1950Pro za cenu okolo 5,5k je hodně luxusní kartička
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od Smeli
    Kolik těch giga ramek má mít

    Jinak x1950Pro za cenu okolo 5,5k je hodně luxusní kartička
    Ajajajaj... dneska mám fakt blbej den . On už tam má 2GB... Sorry, to je OK . No jo, jsem ale
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele k.a.n.a
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    27

    A co bedna kterou by ste mi doporučily???
    Ještě sem se koukal po nějakým zdroji,nebyl by lepší tenhle THERMALTAKE W0089RE 470W???
    Jakej je přesně rozdíl mezi tou základní deskou DS4 a DQ6??
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od k.a.n.a
    (...)
    Jakej je přesně rozdíl mezi tou základní deskou DS4 a DQ6??
    Pokud mě smysly nešálí, moc zásadních rozdílů mezi DS4 a DQ6 není, pokud vůbec nějaký zásadní je... vlastnosti těchto desek jsou velmi podobné, téměř shodné (pouze u DQ6 je uváděn jakýsi "Quad BIOS" - sice má pouze 2 BIOSy, ale při chybě obou fyzických BIOSů umí vyhledat na skryté diskové části nebo na CD-ROM správný a bezchybný BIOS, kterým opraví fyzický BIOS v čipu a jede se dál, to vše bez zásahu uživatele; tahle funkce u DS4 není uvedena - můžeš ale mrknout na recenzi DS4 zde na SHW). Desky mají shodné chlazení, layout, obě mají 2 PCI-E 16x sloty, ... je tam ale ještě nějaký rozdíl v dodávané výbavě - k DQ6 se dodává 1 FDD kabel, 2 IDE kabely, 8 SATA kabelů a 4 redukce molex a ještě nějaké brackety. DS4 má poněkud chudší výbavičku - 1x IDE, 1x FDD, 4x SATA.

    Jinak ale ať hledám jak hledám, jiné rozdíly nevidím... dokonce obě desky mají i pevné kondenzátory a dokonce mají obě ony dva PCI-E 16x sloty jen na oko, protože jeden je plnokrevný PCI-E 16x, ale ten druhý propouští maximálně 4 linky a ty dokonce krade třem slotům PCI-E 1x.
    Naposledy upraveno uživatelem wizaard: 29-10-2006 v 23:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od wizaard
    Pokud mě smysly nešálí, moc zásadních rozdílů mezi DS4 a DQ6 není, pokud vůbec nějaký zásadní je... vlastnosti těchto desek jsou velmi podobné, téměř shodné (pouze u DQ6 je uváděn jakýsi "Quad BIOS" - sice má pouze 2 BIOSy, ale při chybě obou fyzických BIOSů umí vyhledat na skryté diskové části nebo na CD-ROM správný a bezchybný BIOS, kterým opraví fyzický BIOS v čipu a jede se dál, to vše bez zásahu uživatele; tahle funkce u DS4 není uvedena - můžeš ale mrknout na recenzi DS4 zde na SHW). Desky mají shodné chlazení, layout, obě mají 2 PCI-E 16x sloty, ... je tam ale ještě nějaký rozdíl v dodávané výbavě - k DQ6 se dodává 1 FDD kabel, 2 IDE kabely, 8 SATA kabelů a 4 redukce molex a ještě nějaké brackety. DS4 má poněkud chudší výbavičku - 1x IDE, 1x FDD, 4x SATA.

    Jinak ale ať hledám jak hledám, jiné rozdíly nevidím... dokonce obě desky mají i pevné kondenzátory a dokonce mají obě ony dva PCI-E 16x sloty jen na oko, protože jeden je plnokrevný PCI-E 16x, ale ten druhý propouští maximálně 4 linky a ty dokonce krade třem slotům PCI-E 1x.
    Přesná informace, jinej rozdíl jsem mezi DQ6 a DS4 rovněž nenalezl, snad už jen v ceně. Proto jsem volil DS4
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele k.a.n.a
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    27

    Ještě jeden rozdíl tam je a to ten že DQ6 má podporu čtyřjádrovejch procesorů,což by mohlo bejt později lepší pro upgrade Pc,nicméně asi pudu do DS4!!!!V podstatě už mám ve všem jasno,až na bednu a zdroj,tam ještě nejsem rozhodnutej!!Všem díky za reakce!!!!!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Citace Původně odesláno od k.a.n.a
    Ještě jeden rozdíl tam je a to ten že DQ6 má podporu čtyřjádrovejch procesorů,což by mohlo bejt později lepší pro upgrade Pc,nicméně asi pudu do DS4!!!!V podstatě už mám ve všem jasno,až na bednu a zdroj,tam ještě nejsem rozhodnutej!!Všem díky za reakce!!!!!!!
    DQ6, DS4, DS3 i S3 má podporu 4jádrovejch CPU.

    Dalším větším rozdílem je 12-fázová napájecí kaskáda, zatímo DS-4 má "jen" 6-fázovou (vo čem to ten maník píše )... Znamená to stabilnější napájení pro CPU => teoreticky lepší možnost pro přetaktování. Jenže použiješ-li C2D, které má nízký proudový odběr, tak todle moc (vůbec) nemá význam. Význam to má možná tak u hodně přetaktovanejch žravejch PentiíD.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od P@pi
    DQ6, DS4, DS3 i S3 má podporu 4jádrovejch CPU.

    Dalším větším rozdílem je 12-fázová napájecí kaskáda, zatímo DS-4 má "jen" 6-fázovou (vo čem to ten maník píše )... Znamená to stabilnější napájení pro CPU => teoreticky lepší možnost pro přetaktování. Jenže použiješ-li C2D, které má nízký proudový odběr, tak todle moc (vůbec) nemá význam. Význam to má možná tak u hodně přetaktovanejch žravejch PentiíD.
    JJ, i DS3 má samozřejmě podporu QuadCore. A co se toho napájení týče, s naprosto obyčejným zdrojem (EC 550W) nastavím v Biosu 1,365V, Everest v reálu ukazuje 1,33V a při max. zátěži hodnota kolísá mezi 1,33 a 1,32V. -Takže napětí považuji za nádherně stabilní
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele k.a.n.a
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    27

    Citace Původně odesláno od k.a.n.a
    Ještě jeden rozdíl tam je a to ten že DQ6 má podporu čtyřjádrovejch procesorů,což by mohlo bejt později lepší pro upgrade Pc,nicméně asi pudu do DS4!!!!V podstatě už mám ve všem jasno,až na bednu a zdroj,tam ještě nejsem rozhodnutej!!Všem díky za reakce!!!!!!!
    To sem zase řek blbost ,samozřejmě máte pravdu,takže je DS4 jasná volba !!!Všem díky za rady.Sestava je kompletní a bude vypadat asi následovně:
    procesor:INTEL Core 2 Duo E6300
    pevnej disk:Seagate B-7200.10 SATAII 320GB
    mechanika:LG GSA-H22N
    ramky:CORSAIR Twinx XMSS-6400 DDR2-800 2x1GB
    grafika:MSI RX1950PRO 256Mb
    základní deska:GIGABYTE 965P-DS4
    Zdroj:THERMALTAKE W0089RE 470W
    Case:Thermaltake VB6000BWS SWING
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Citace Původně odesláno od k.a.n.a
    To sem zase řek blbost ,samozřejmě máte pravdu,takže je DS4 jasná volba !!!Všem díky za rady.Sestava je kompletní a bude vypadat asi následovně:
    procesor:INTEL Core 2 Duo E6300
    pevnej disk:Seagate B-7200.10 SATAII 320GB
    mechanika:LG GSA-H22N
    ramky:CORSAIR Twinx XMSS-6400 DDR2-800 2x1GB
    grafika:MSI RX1950PRO 256Mb
    základní deska:GIGABYTE 965P-DS4
    Zdroj:THERMALTAKE W0089RE 470W
    Case:Thermaltake VB6000BWS SWING
    Sorry, že ti ještě narazim do výběru komponent , ale máš nějakej zvláštní důvod vzít právě tenhle zdroj? Oni Thermaltake zdroje obecně žádnej zázrak (a to nejen podle recenzí tady na SHW, ale tvrdí to i jiný lidi)... ale rozhodně by si s nim neměl snad nic zkazit, jen si asi počkáš, než ti přijde (buď na dotaz nebo neznámá nebo ho snad někde maj?).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Herní sestava do 30000,-Kč
    Od Monan v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 27-07-2011, 17:29
  2. Herní sestava za 30000 Kč
    Od peter cz v sekci PC - archiv
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 08-06-2009, 14:47
  3. Notebook +- 30000
    Od CommanderZ v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 20-03-2009, 09:17
  4. Komp do 30000 Kč
    Od Darg v sekci PC - archiv
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 17-05-2008, 10:11
  5. sestava do 30000
    Od antoda v sekci PC - archiv
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-08-2006, 14:11