Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 27

Téma: Problém s chlazením

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele OblakavLese
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    47

    Měl jsem na procesoru Q9300 chladič Scytche Katana2 @800otáček a teploty 50°C v klidu. Po výměně chladiče za Scytche Zipang @800otáček jsou teploty úplně stejné a heatpipe jsou téměř chladné.

    Katanu jsem měl přichycenou přes pushpiny s pastou od Thelmalrightu, vyměnil jsem na Kataně uchycení za backplate a přítlak pomocí pružinek. Vyměnil jsem i pastu za MX-2, teploty se však ani nehly.

    Nevíte čím to může být, chladičem, přichycením, ani pastou to asi není. Jediné co mě napadá je špatný heatspreader na procesoru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    50 stupňů v klidu (CPU je na default, EIST zapnutý?) je moc, i na jen 800 otáček. Něco je špatně. Když jsi měnil ty chladiče, není nic jednoduššího než se na ten heatspreader podívat, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele OblakavLese
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    47

    CPU jede na default, EIST je zapnutý, když jsem chladič měnil, tak jsem ještě nevěděl, že by to mohlo tím heatspeadrem být, ale nezdál se mě špatně posunutý nebo něco. Ani nevím jak bych měl zjistit kde v něm ten problém může být.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeli
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    419

    Tak procesor vyndej, ocisti od pasty a podivej se jestli neni prohnuty nebo vypoukly nebo jinak krivy, to by mel potom mensi stycnou plochu s chladicem...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    Citace Původně odesláno od OblakavLese Zobrazit příspěvek
    CPU jede na default, EIST je zapnutý, když jsem chladič měnil, tak jsem ještě nevěděl, že by to mohlo tím heatspeadrem být, ale nezdál se mě špatně posunutý nebo něco. Ani nevím jak bych měl zjistit kde v něm ten problém může být.
    Přiloř k headspraderu pravítko nebo jinej rovnej předmět pokud pod pravítkem bude dolík nebo boule bude třeba lapovat nebo reklamovat procesor
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele OblakavLese
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    47

    Takže jsem zkusil rovnost na IHS a chladiče, oba jsou rovné jak pravítko. IHS není pohlý, ani s ním pohnout nejde. Tak teď mě to už začíná opravdu štvát
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Figa
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    304

    A co takhle špatné teplotní čidlo?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele OblakavLese
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    47

    Citace Původně odesláno od Figa Zobrazit příspěvek
    A co takhle špatné teplotní čidlo?
    teploty jsou na všech 4 jádrech skoro stejné, kdyby teplotní čidlo blblo, tak by to ukazovalo jinak, ne? Navíc jsou heatpipe skoro chladné, takže je chyba v přenosu tepla na chladič. Tedy pastou to není, na procesoru byly 2, i různé množství a žádný vliv. Styčné plochy jsou rovné a IHS není pohnutý.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Čím to měříš? Kolik to dělá v zátěži (Orthos)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele OblakavLese
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    47

    Speedfanem, v zátěži to má 60, zatěžuji to Primem(všechny 4 jádra jdou na 100%)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od OblakavLese Zobrazit příspěvek
    Speedfanem, v zátěži to má 60, zatěžuji to Primem(všechny 4 jádra jdou na 100%)
    Ve SpeedFan jsem v poslední době ztratil důvěru. Zkus ještě CoreTemp (http://www.svethardware.cz/forum/dow...do=file&id=100) a poslední HW Monitor (http://www.svethardware.cz/forum/dow...do=file&id=271).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele OblakavLese
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    47

    tak jsem zkusil oba dva. teploty jsou stejné.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: idle.jpg 
Zobrazení: 94 
Velikost: 176.0 KB 
ID: 6790   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: burn.jpg 
Zobrazení: 119 
Velikost: 255.5 KB 
ID: 6791  
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Takže to asi tak bude...
    Kdyby šlo jen o těch cca 60°C, nebylo by to až tak hrozný. Tady: http://www.svethardware.cz/prehled-d...esoru/22566-14 se píše, že max teplota pro tenhle proc je 71,4°C. Spíš by mě zajímalo, jak dlouho se to potulovalo kolem těch 85-89°C. To už je dost.
    Nejsem si jistej, jestli ta MX-2 nepotřebuje nějakou dobu na vypálení. Ale ani tak by to nemělo lízt tak vysoko. Píšeš, že heatpipes jsou skoro chladné. Pokud je tomu tak i při teplotách kolem 80°C, nedochází k přenosu tepla na chladič (nebo jen velmi omezeně).
    Zeptám se hloupě a v žádném případě se tě nechci dotknout, jen se snažím zmenšit okruh možných příčin: kolik tam dáváš té pasty? Jakým způsobem jí aplikuješ? Upnutí chladiče je stopro fest?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele OblakavLese
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    47

    Té max si nevšímej, to jsem měl špatně dotáhlý chladič, tak jsem to musel dotlačit ručně, abych to změřil. Pasta určitě potřebuje čas na vypálení, tak asi to nechám tak a uvidím za pár dní.

    Pasty aplikuju málo, tak aby se vyplnily nerovnosti, ale při odlepení šlo vidět skrz, měl jsem tam té pasty i hodně, omylem , ale teploty byly možná jen o 1 stupeň nižší. Jak jsem psal výše, mám tam tlak přes pružinky, na tom chladiči jdou dotáhnout hodně špatně, tak jsem to tam teď přitáhl jen přes matky, drží to pevně, ale teploty se nehly.

    Pro dnešek toho mám dost, asi tak 5 krát jsem ten chladič tam dával a vyndával, jsem z toho už unaven. Díky všem za jejich rady a nápady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    BTW, jakým způsobem vůbec chladíš celý komp? Odkud bere ten Zipang vzduch? Zevnitř case? Máš intake/outtake?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-04-2011, 20:36
  2. AGP s pasivnim chlazenim
    Od jkjk v sekci Grafické karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-10-2008, 02:14
  3. Problémy s PC (HW/SW): problém s chlazením
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-01-2008, 07:10
  4. Problém s chlazením E4300
    Od 6freedom6 v sekci Chlazení
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 03-01-2008, 10:49
  5. Teploty HDD s chlazením a bez
    Od mvykrent v sekci Chlazení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 01-07-2007, 17:27