Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: levné pc na hry

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    24

    Zdravím, potřeboval bych poradit, jaké zvolit komponenty pro stavbu stolního PC určeného pro hraní her. cena komponent by se měla pohybovat mezi 12-14 tisíci (vč. dph bez monitoru a bez OS)
    hlavně aby byl co nejlepší poměr ceny výkonu a dobrá kompatibilita. Sám jsem se pokoušel sestavi zkušební sestavu, přičemž jsem vycházel jen z obchodu Alza.cz (není podmínkou, pokud budete mít tip na jiný obchod, dejte vedet)
    bedna Elite 330 892
    ventilátor 120mm Noctua 392
    zdroj ModeCom FEEL III. 500W 1056
    základní deska Asus P5PL 1069
    procesor E72OO 2,53 GHz 1Ghz fbs 2604
    paměti 2x1 GB DDR2 800mhz A-data 962
    pevný disk Barracuda 320 GB sata II 1224
    mechanika DVD ASUS 629
    grafická karta Asus HD4850 4100

    cena u alzy vychází na cca 13 tisíc. prosím o vyjádření k této sestavě, co byste změnily ? především si nejsem jistý zdrojem a základní deskou (chipsetem). dále se chci zeptat jesli je jedno že procesor má jinou frekvenci FBS než paměti ? běžně to vídám u sestav tak to asi nevadí...dříve když jsem se zajímal o pc, tak tyto frekvence bývaly stejné.
    U PC Rozhodně nechci nic taktovat ani mít v budoucnu nějaké zvláštní možnosti k uprage. děkuji předem za jakkoukoli pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Dneska budu zlej

    Pokud o tom nemáš už ani páru, tak si prve projdi pár témat tady. Máš tady spoustu okamžitých odpovědí na spoustu tvých otázek.

    EDIT: to ICEBOSS dole: Tím jsem nemyslel, že to má nějak extrémně špatné, jen jsem mu to linknul, aby si udělal zas trochu přehled a rozšířil obzory, když už se o to kdysi zajímal. Třeba to pak sám poskládá jinak
    Naposledy upraveno uživatelem kane.shw: 13-09-2008 v 15:51 Důvod: ...jen na vysvětlenou ;)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    ale zase tak hrozny to nema, byvaji tady i horsi... akorat ta zakladni deska je teda fakt out :-D.

    Slozil bych to takhle, jak to mam v doporucenych sestavach , mozna 2GB pameti navic nebo jeste 640GB disk - do 14000 Kč by se to veslo.

    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Procák by asi stačil i Intel E5200 cca 1700,-

    jinak zbytek komponent bohužel zdražuje..
    Gigabyte P35 DS3 2000,-
    4Gb ram od 1500,- (klidne Kingston, geil, OCZ nebo A-Data)
    Samsung F1 320Gb (urcite ne seagate)
    HD4850 cca 3800,- (jestli nemas rad hluk tak pridej AC-S1 chladic)
    Enermax pro82+ 425W
    Case dle libosti a kolik zbyde penez.

    Nejlevnejsi je z tech znamych asi alfacomp, jinak v praze je jeste CZC, AGEN, DXT, SOFTCOM.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Když se má šetřit, tak určitě e5200,
    Case YY Cetus, za úvahu stojí i EC ML5345 (nic moc, ale na to jak je levná, tak lepší než elite).
    Zdroj Modecom určitě ne, minimum je fortron GLN, optimum Corsair, Seasonic, Enermax je IMHO nejlepší, ale zas stojí ještě o stovku víc. Ale pod Fortron GLN fakt nechoď....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    24

    tak jsem dal na rady a něco si přečetl a udělal velké úpravy...
    bedna Elite 330 nebo XX Cetus (chieftec je drahej na low-end komp)
    ventilátor 120mm Noctua (otázka je, jestli je ho tam třeba dávat nebo to pujde i bez něj..?)
    zdroj Fortron 400W (bude 400 W na tuto sestavu stačit?)
    základní deska Gigabyte EP35 DS3
    procesor E5200 2,5 Ghz
    paměti 2x1 GB DDR2 Kingstone (pujde to dobře s touto deskou nebo budou lepší A-data? 2GB mi stačí..)
    pevný disk Samsung 320 GB
    mechanika DVD Samsung
    grafická karta Gigabyte HD4850 = http://www.alza.cz/gigabyte-rx4850-5...dr3-d95603.htm

    největší starosti mám s grafikou...nevím od kterého distributora-výrobce. taky nevím jestli stačí orig chladič (přežiju trochu vyšší hluk) nebo raději koupit jiný chladič (aby kvuli vysokym teplotam něco brzo neodešlo)
    nebo co říkáte na tuto grafiku http://www.alza.cz/graficka-karta-ga...2mb-d98911.htm
    u té by mohl ten dodávaný chladič stačit...ale vubec nevim jestli je to dobrá karta od tohohle výrobce...
    Naposledy upraveno uživatelem Ugruk: 13-09-2008 v 17:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    koupil bych tu nejlevnejsi - treba ten gigabyte + accelero + pasivy na napejeni. ten gainward ma stejne jenom 2 pin napajeni. standardni chladic to uchladi, ale zvuk je hroznej.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od Ugruk Zobrazit příspěvek
    tak jsem dal na rady a něco si přečetl a udělal velké úpravy...
    bedna Elite 330 nebo XX Cetus (chieftec je drahej na low-end komp)
    ventilátor 120mm Noctua (otázka je, jestli je ho tam třeba dávat nebo to pujde i bez něj..?)
    zdroj Fortron 400W (bude 400 W na tuto sestavu stačit?)
    základní deska Gigabyte EP35 DS3
    procesor E5200 2,5 Ghz
    paměti 2x1 GB DDR2 Kingstone (pujde to dobře s touto deskou nebo budou lepší A-data? 2GB mi stačí..)
    pevný disk Samsung 320 GB
    mechanika DVD Samsung
    grafická karta Gigabyte HD4850 = http://www.alza.cz/gigabyte-rx4850-5...dr3-d95603.htm

    největší starosti mám s grafikou...nevím od kterého distributora-výrobce. taky nevím jestli stačí orig chladič (přežiju trochu vyšší hluk) nebo raději koupit jiný chladič (aby kvuli vysokym teplotam něco brzo neodešlo)
    nebo co říkáte na tuto grafiku http://www.alza.cz/graficka-karta-ga...2mb-d98911.htm
    u té by mohl ten dodávaný chladič stačit...ale vubec nevim jestli je to dobrá karta od tohohle výrobce...
    Ja mam chladic 1200mm od Arctic coolingu za 98,- a jde to s nim uplne v pohode, tech 400 za Noctuu bych zaplatil jen pokud bych chtel opravdu extremni ticho

    A o ten zdroj se neboj, ja mam E7200, 2GB, 9600GT a ten Fortron si to dava s prstem v nose

    Ke grafice: Vybony referncni chlzeni ma pry ASUS, ale Accelero je Accelero

    EDIT: bohuzel nemaji 512MB verzi s tim hezkym chlazenim, amji jen 1GB a to mi prijde moc drahy... http://www.alza.cz/asus-eah4850-htdi-1gb-d97951.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od ice_d Zobrazit příspěvek
    Ja mam chladic 1200mm od Arctic coolingu za 98,- a jde to s nim uplne v pohode, tech 400 za Noctuu bych zaplatil jen pokud bych chtel opravdu extremni ticho

    A o ten zdroj se neboj, ja mam E7200, 2GB, 9600GT a ten Fortron si to dava s prstem v nose

    Ke grafice: Vybony referncni chlzeni ma pry ASUS, ale Accelero je Accelero

    EDIT: bohuzel nemaji 512MB verzi s tim hezkym chlazenim....
    Musíte nakupovat v Alfě....

    Ale stejně bych šel do tý nejlevnější 4850 za cca. 3,8k + S1 se 120fanem za cca. pětikilčo.... stejný prachy a přitom ticho a teploty o 20 °C nižší
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Musíte nakupovat v Alfě....

    Ale stejně bych šel do tý nejlevnější 4850 za cca. 3,8k + S1 se 120fanem za cca. pětikilčo.... stejný prachy a přitom ticho a teploty o 20 °C nižší
    Ha! To je ono! Diky

    No a ja bych treba do accelera nesel, pac bych se bal, ze na ty grafice neco ulamu az to budu menit , nikdy jsem to nedelal ... Pak bych taky mohl prijit o zaruku
    To si radsi koupim grafnu s lepsim chladicem rovnou (moje 9600gt od Palitu ma hezkej vykonnej a tichej chladic )...

    Ale jestli je pan sikovnej tak at si accelero koupi a namontuje
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No hele, dát accelero na grafiku jsem zvládnul i já.... :-O, tak to musí fakt zvládnout každej...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    106

    Dát Accelero je vážně jednoduché, navíc najdeš na netu spoustu návodů jak na to, stačí chvoilinku Googlit. Pokud si netroufáš, možná by byla slušná tahle 4850 od Gaiwandu - má dvouslotový chladič a stojí to samé co běžná verze... Hodně štěstí při skládání
    ====================
    A hle, kdybych čettl pořádně, všiml bych si,že se tu oní už mluvilo Ke konci týdne mi má přijít, tak se potom mohu podělit o zážitky ohledně teplot a hluku
    Naposledy upraveno uživatelem skawagon: 16-09-2008 v 22:02 Důvod: Nepozornost:)
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Levné domácí pc
    Od Honza.4.ever v sekci PC - archiv
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 17-11-2009, 21:57
  2. upgrade pc levne :)
    Od Prochy_ v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 06-08-2009, 19:13
  3. Levné pc
    Od Honza.4.ever v sekci PC - archiv
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 02-03-2009, 12:47
  4. LCD: Levné LCD
    Od Luoslav v sekci Monitory
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-08-2008, 12:09