pěkný testík a srovnání,GTX260/ATI4870 a X2/GTX295
http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-295-preview/1
pěkný testík a srovnání,GTX260/ATI4870 a X2/GTX295
http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-295-preview/1
Ja by som bral Nvidiu....mam uz roky karty od Ati ale tie posledne ...myslim highend....no pod stolom mam teplo takze ked si vetram nohy mam furt teple :-) robil som kamovi upgrade celej masiny a kupil si 260-ku myslim ze to co dokazala v testoch bolo velmi prijemne hlavne po OC takze asi zmenim tabor....
Těžko říct. Poslední dva ovladače od Nvidie (mám 8800GTX) dost vylepšily výkon (tak o 10%, alespoň pro mě), ale jestli to mohu přičítat odemknutí phys-x chipu na kartě, to nevim. Spíše bych řekl že ne. Co se týče GTX 260, tak o ní také uvažuji, ale nevim, zda to za tu cenu oproti mé 8800GTX bude takový nárůst výkonu. V 3D Mark Vantage mám teď nějakých 8150. Když už ale kupovat GTX260, tak rozhodně verzi core 216.
Naposledy upraveno uživatelem centurion_CZ: 10-01-2009 v 11:51
U GTA hraje velmi podstatnou roli procesor
i na 3850 se to da hrat velmi plynule na vyssi detaily, pokud to ridi nejaky 4jadro a celkove je dostatek pameti.
Ja jsem ted taky v tomhle lamani chleba, ale po prolezeni vsech moznejch testu a recenzi, zvolim 4870 (otazkou je od koho, chtel jsem sapphire) s 1GB.
Kdyz srovname testy:
1) 260 vs 4870 (stara 260tka proti 4870 na catalystech 8.11) = jasna volba 4870
2) 260+ vs 4870 (nova 260tka proti 4870 na catalystech 8.11) = tady uz 260 zacina preskakovat
3) 260+ vs 4870 na cataylstech 8.12 = 4870 se vraci do cela.
Cenove se ted nelisi a nove prirustky s tou cenou zatim moc nehly![]()
no a neříká se klid a nohy v teple? Možná si neuvědomujete, že při dnešních cenách plynu a energie ATI myslí na lidi i z jiné stránky a to proto, že karta zároveň i topí. Tudíž uživatel u počítače nemrzne a může v klidu pařit. Buh ví, jak to bude s plynem do budoucna a potom má ATI už teď navrch, třeba mají lepší informace než mi, normální smrtelníci.Teplo je základ, nohy musí být v teple, to je jasný
![]()
Díky obchodní taktice NVIDIE nemáš šanci předem zjistit, jestli dostaneš derivát GT200 nebo GT200b. Navíc se v obchodech stále válí i spousty starých karet se 192 shadery, takže bůhví, u kolika modelů je špatné označení a klidně můžeš dostat ještě i tuto starší verzi. To je ale na reklamaci, tak by to tak hrozné být nemělo...
Neodpustím si tu těžké drbnutí - ač někteří, eh, řekněme, „zástupci NVIDIE“, vykládají o tom, jak je to všude vyprodané a mají spousty předobjednávek...no, to platilo tak v době jejich vydání a nějaký ten týden potom, teď se spíše pod nimi prohýbají police regálů na skladech. Dle mého názoru riziko, že dostaneš derivát GT200, tu bude nějaký ten pátek...
Naposledy upraveno uživatelem Pavel Boček: 11-01-2009 v 10:02