Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: Nová sestava

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    9

    Zdravím chtěl bych ohodnotit tuto sestavu

    A-Data Vitesta EE 4GB (kit 2x 2GB) 800+ MHz
    Čtečka karet Apacer USB 2.0 AE300 Black interní vč.xD
    Gigabyte EP43-DS3L (rev.1.0)
    Intel Core 2 Duo E8400 BOX
    Arctic-Cooling Freezer Xtreme
    Thermaltake VB6000BNS Swing
    Enermax PRO82+ 525W
    Microsoft Windows Vista Home Premium CZ 32bit OEM SP1
    Sapphire ATI Radeon HD 4870 512MB DDR5 11133-00-20R blue PCB
    Samsung 22" SM 2253LW piano černý
    Seagate Barracuda 7200.11 3.5" 500GB ST3500320AS
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    krome toho disku povedena sestava
    disk bych volil spis 640GB Samsung F1, nebo WD AAKS
    //a na grafickou kartu jeste nejaky lepsi chladic, treba Accelero
    Naposledy upraveno uživatelem Salamander: 13-09-2008 v 21:42
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    A rozhodne 64b Vistu. 4Gb RAM je dnes pro takto výkonné PC standard a 8Gb se blíží.. Za rok ti bude 32b Operační systém k ničemu!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    9

    64-bitovou?? Na některých serverech sem cetl ze jsou s nimi problémy

    EDIT: větší hardisk nevyužiju
    Naposledy upraveno uživatelem pitris920: 14-09-2008 v 15:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Nejde o to že je disk vetsi, ale hlavne je rychlejsi(vykonejsi), mene hlucny a ma lepsi pomer cena/kapacita. Takze je proste vyhodnejsi vzit 640Gb z mnoha duvodu.
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 14-09-2008 v 16:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ještě bych Ti rozmluvil tu skříň, v jednom kompu ji mám doma, a teda spíš nic než moc. Teda ne že by byla špatná, ale neni ani dobrá, disk jsem do ní musel pověsit na gumu, aby nevibroval. Možná mam smůlu na kus, ale např. centuriony jsou za stejnou cenu IMHO lepší.
    V týdle ceně buď YY Aquarius, nebo nějakýho centuriona, nebo si připlať tři stovky na chiefteca.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    9

    a co se týče těch Vist?? proč 64 bitovou a ne 32
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Stručně:
    32b systém "vidí" jen cca 3-3,5Gb RAM v závislosti na konfiguraci tvého PC.
    64b systém toto omezení nemá.

    Takže když ted koupís 4gb ram tak budes moct pouzivat jen tech 3-3,5Gb a v budoucnu nebudes moct dalsi RAM dokoupit, nebo Visty pouzit v novem PC (kde bude treba 8-16Gb ram zcela normalni)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    9

    ještě k tomu HDD: ty 640 GB maji menší Cache paměť nebude to mít vliv na kopírování souboru??
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Nebude, stejně máš v OS cache. Nikde jsem teda aspoň neviděl, že by velikost cache disku měla vliv - a vzhledem k její ceně by (pokud by vliv měla) pro výrobce bylo tak jednoduchý ji tam dávat, že by tam určitě byla.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Nebude, jsou to nejrychlejší 7200ot disky na trhu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    9

    Promiň, že furt otravuju s temi disky, ale nejsou lepší 2x jednoplotnový disky?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No za urcitych okolnosti muzou byt rychlejsi (na jednom nainstalovane windows, na druhem programy a swap), pripadne RAID0 dvou disků pro maximální sekvenční čtení (vhodné v podstatě jen pro polo/profi zpracování videa, protože běžné použití PC disk zatěžuje hlavně seekem).

    Takze zalezi i jak budes pocitac pouzivat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    9

    tak kompl bude na hry a na CAD

    Edit: ještě něco, který monitor je lepší

    LG 22" W2252TQ-PF černo-stříbrný lesk
    monitor LCD, širokoúhlý, TFT TN, 1680x1050, 10000:1, 300cd, 2ms, D-Sub, DVI

    Samsung 22" SM 2253LW piano černý
    monitor LCD, širokoúhlý, 21.6", TFT TN, 1680x1050 (16:10), 8000:1, 300cd, 2ms, D-Sub, DVI-D
    Naposledy upraveno uživatelem pitris920: 14-09-2008 v 21:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Nejlepší zvuk maj v poslední době samsungy, takže je to větší jistota. Ale ani LG nebejvaj špatný.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nová PC sestava
    Od Alfajk v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 01-12-2010, 23:25
  2. Nova sestava
    Od adddy v sekci PC - archiv
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 25-11-2009, 17:50
  3. Nová PC sestava
    Od cr4zy v sekci PC - archiv
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 28-03-2009, 16:08
  4. Nova sestava
    Od Klementyna v sekci PC - archiv
    Reakcí: 83
    Poslední příspěvek: 06-01-2008, 15:52