Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: nelze zprovoznit sitovka

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    7

    Dobry den
    nemuzu zprovoznit sitovou kartu REALTEK, zkousel jsem nainstalovat ruzne ovladace ale nic, stale mi to v systemu hlasi "radic jednoduche komunikace sbernice PCI". Zkousel jsem nainstalovat HECI ale hlasi to error, ze system ma malo prostredku. Pomuze nekdo? diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Figa
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    304

    Málo informací. Co máš za OS. Jaký je typ té siťovky? Jaké zkoušíš ovladače?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    7

    mam win xp, je to realtek RTL presne cislo nevim a zkousim ovladace primo z oficialnich stranek. Da se NEJAK presne zjistit typ sitovky ve windows?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Ak hadam dobre a neni to stary model, tak potom pojde o Realek 8139, alebo novsie /gigabitove 8169, ci podobne/.

    Staci nainstalovat ovladace
    http://www.realtek.com.tw/downloads/...&GetDown=false

    Ak sa vsak jedna o starsiu maticnu dosku a je to novsia sietovka, ktora podporuje iba PCI 2.2, tak to moze byt problem. Starsie dosky mali PCI2.1 rozhranie a niektore sietovky vyzadovali PCI2.2, ktore mali trochu ine naroky na napajanie. Instalacia PCI2.2 sietovky do PCI2.1 slotu, pokial nebola PCI2.1 kompatibilna, robila problemy.

    Typ sietovky sa da zistit rozne. Zo sietovky - aky ma cip, byva to tam napisane. Zo straniek vyrobcu maticnej dosky, ak je integrovana. Ci programom ako HWINFO pre DOS, ktore identifikuju sietovku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    7

    ono to uz kdysi ale jelo :-) po roce jsem to zapnul a jakoby se vyparila :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Citace Původně odesláno od adamski7878 Zobrazit příspěvek
    ono to uz kdysi ale jelo :-) po roce jsem to zapnul a jakoby se vyparila :-)
    Je to integrovana sietovka ? Ci PCI/PCIe sietovka ?

    Ak je to PCI/PCIe, nemusi dobre dosadat. Dobre by ju bolo dobre dostlacit do slotu. Ak je integrovana, neni vypnuta v BIOSe nejakou volbou ? Tiez je moznost, ze odisla...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    7

    deska je ASUS P4B-M ACPI BIOS REV. 1001
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Aha, takze integrovana. Skusal si novy BIOS ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    7

    neprisel jsem na to kde ho stahnout a jak nainstalovat :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Ve správci zařízení je co? je tam vůbec?(zakázaná v biosu, odpálená) má u sebe křížek? (povol ji) má žlutý otazník? (ovladače)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    7

    je tam radic jednoduche komunikace sbernice PCI a zluty otaznik
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    V biose je povolená?
    - ovladače desky
    - zkus stáhnout Intelacké utility

    ale asi je síťovka pryč
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    7

    jo je povolena..no nic asi zajdu koupitr novou, diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    192

    Citace Původně odesláno od adamski7878 Zobrazit příspěvek
    neprisel jsem na to kde ho stahnout a jak nainstalovat :-)
    Tady máš sosací stránku výrobce pro tvý MB

    http://support.asus.com/download/dow...Language=en-us

    Jinak se mi to na Asusech stává často. Nějaká neošetřená chyba nebo chybný návrh obvodu pro napájení zálohovací baterie, má za následek mazání nebo částečné poškození obsahu CMOS - zřejmě kolísání napětí mimo rozsah specifikací. Stačí provést ClearCMOS, even. vyměnit baterii za novou, nastavit default v BIOSu, popřípadě dostavit potřebné a ověřit adaptér v OS (odebrat zařízení a po restartu OS znovu přiřadit).
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jak zprovoznit virtualizaci VT-x ?
    Od petrmet v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-08-2014, 23:24
  2. DVD-RAM jak zprovoznit
    Od grapherX v sekci Optické mechaniky
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 23-02-2011, 20:19
  3. Nelze zprovoznit ?
    Od 66petr v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 12-02-2011, 16:53
  4. jak zprovoznit pc?
    Od Rezina v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 65
    Poslední příspěvek: 04-05-2009, 21:37