Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 56

Téma: Jak snížit spotřebu, zvýšit výkon a ztišit notebook/stolní počítač

  1. #16
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    dnes jsem si splasil meric spotreby, tak sem davam nejaky cislo co z toho vylezly co asi kolik zere, pro predstavu

    rozhodne to nejsou superpresny cislo, kazdy notebook stejne zere o neco jinak, ale pro zakladni orientaci co nejvic pomuze a co naopak vubec to myslim staci

    testoval jsem na mem Amilo Pro 2040 - Pentium-M 1,6GHz, 2GB DDRII, GMA 900, Hitachi 7K100 (7200rpm, 100GB)

    CPU 0,7-1V
    idle low 15W
    idle normal 21W
    film low 18W
    film normal 23W
    orthos 30W
    orthos+3DM 32W

    CPU 1-1,3V
    idle low 17W
    idle normal 23W
    film low 20W
    film normal 24W
    orthos 41W
    3DM 44W
    orthos+3DM 45W

    disp off->min 3W
    disp min->max 4W
    wifi 1W
    repro off->max 1W

    rozdil defaultni Vcore x podvoltovane
    CPU idle 2W
    CPU burn 12W

    idle low - minimalni spotreba - display na minimum (ale zaply), vyple wifi, nic se nedela
    idle normal - display na max, zaple wifi, nic se nedela
    film low - jako idle low, jen ve WMP11 spusteny cerveny trpaslik
    film normal - jako normal + trpaslik
    orthos - jako normal, spusteny orthos
    3DM - jako normal, spusteny 3D mark 2003

    pokud nekoho napada jeste neco, muzu skusit

    krasne je videt, ze pomuze hlavne podvoltovani CPU pri zatezi a v zatezi se zvedne zivotnost baterky o jednu tretinu (v pripade integrovane grafiky)

    EDIT: jo a ten merak bude asi docela presny, sice stal jen 440,- ale NB ma trafo na 65W a pri nabijeni a zaplem NB ukazuje 64-65W, nikdy vic. u lampicky se 40W zarovkou ukazuje 40W

    EDIT2: jo a spolubydlu asus (turion X2, GF7600) ma v idle 35W a pri orthosu 72W... ten si s RMclockem nehral, ale tak zhruba kolik zere zravejsi dvoujadro s grafikou...
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 10-03-2008 v 18:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Panove a ted otazka za jeden reputacni bod

    Ukazte mi prstem na program kterej:

    1)funguje jako rmclock
    2)podporuje c2d/965/p35
    3)podporuje visty x64
    4)ma podepsane ovladace

    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    cool.user: RMClock tak za rok az rok a pul NHC nic?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    cool.user: RMClock tak za rok az rok a pul NHC nic?
    Hodi error ze nenacetl ovladace, obavam se ze nesplnuje zcela bod 3 a 4

    Ja jen dodam ze crystal cpuid taky nic...

    btw: sem cet u nich na foru (rmclocku) ze x64 verzi budou oficialne mit az jim nekdo zaplati/daruje 500usd na certifikaci ovladace
    Naposledy upraveno uživatelem cool.user: 03-04-2008 v 12:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    Panove a ted otazka....
    EIST + C1E....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    EIST + C1E....
    To je mi tak trochu nanic kdyz potrebuju mit zvysenou voltaz na cpu

    a kdyby me nekdo chtel odkazat na tento http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=220543 navod tak ten v mem pripade nefunguje :/
    Naposledy upraveno uživatelem cool.user: 03-04-2008 v 12:48
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    To je mi tak trochu nanic kdyz potrebuju mit zvysenou voltaz na cpu
    A nezkoušels to i se zvýšenou voltáží?

    Já mám EIST i C1E zapnutý pořád a nechci to tvrdit na 100%, ale když sem zkoušel taktovat E8200, tak sem i zvyšoval voltáž a přesto bych řek, že to snižovalo násobič i voltáž.... ale fakt se nechci hádat.
    Vlastně i teď na 3,6GHz nemám voltáž na AUTO, ale pevně nastavenou na 1,2V (takže vlastně upravenou) a obě funkce jedou (násobič 6-8x, 1,11-1,2V)..... já vím, ta voltáž nic moc, ale aspoň něco

    Btw. RMClock už je ve verzi 2.35, jestli náhodou nevíš. Ale podpisy na Vistu asi stejně mít nebude
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    A nezkoušels to i se zvýšenou voltáží?
    Prave ze zkousel a napeti podle cpuz skace stejne jak zaba bez nozicek


    A vim ze je rmclock ve verzi 2.35, zkousel sem nejnovejsi rmclock, crystalcpuid, nhc a prd z toho :/

    Btw: sem nema smysl psat ted googluju dalsi mozna reseni a ma odpoved uz je v googlu zaindexovana
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    dnes jsem si splasil meric spotreby, tak sem davam nejaky cislo co z toho vylezly co asi kolik zere, pro predstavu...
    Pěkná práce - reputace už letííí
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Jestlipak by to šlo i na Thinkpad T23 s Tuleněm 1,2 GHz? O spotřebu mi ani tak nejde, ale občas se mi zapíná větráček i při kancl práci, když CPU jede na 800 MHz, voltáž nevím. No doma zkusím.

    Edit: Tak bohužel, PIII-M není podporováno, většina voleb je neaktivních.
    Naposledy upraveno uživatelem johny__g: 03-04-2008 v 17:50
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Notak panove, zadne dalsi napady? Staci kdyz mi budete jen hazet nazvy dalsich programu ktery umi pracovat s nasobicem a menit napeti, testovani uz zaridim sam
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Na NB Acer TM4400 s AMD turion ML30 a X700 mam nastaveno pro nasobic 4 0.8V a pro nasobic 8 1.0V a jede bez problemu. Zkousel jsem jet i na 0.775V a 0.95V ale pak byl asi problem s prepinanim rezimu protoze pokud jsem jel testy nebo kompresi videa (klidne i pul dne kompese) pak to bylo bez chyby ale jak jsem ho zacal pouzivat jako pracovni (vyvoj Java + DB) tak zacal padat nekdy dva dny nic a pak treba 3 krat za den. Tak jsem pred mesicem zvysil napeti na 0.8 a 1.0V a od te doby nic. Predtim jsem podezrival vsechno mozne ale asi to bylo tim prepinanim pri nizkem napeti.

    Jo pouzivam RightMark CPU Clock. jednoduchy tool a dela to co potrebujes
    Naposledy upraveno uživatelem P@pi: 03-05-2008 v 08:50
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Skvela zprava, pro rmclock uz existuje podepsany x64 vista ovladac.
    Stahovat muzete zde, nebo zde. Staci pouze prepsat puvodni rtcore64.sys ve slozce kde je nainstalovanej rmclock.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    3

    Ahoj především děkuju za návod je perfektní. Nelze někde v RMClock nastavit aby nabízel větší rozsah VID? Protože jsem pro nejvyšší násobič snížil napětí na stejnou hodnotu, která je pro nejmenší násobič. Chtěl bych jít ještě níž, hlavně v IDLE, ale už jsem na minimálních hodnotách. Je to možné provést nebo se jedná o problém desky, že už není schopna dát menší napětí?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    tusim ze to jde nekde pres registry...

    mrkni na RMClock_Tweaks.reg ve slozce kde mas nainstalovane rmclock
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 05-07-2009 v 13:00
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Preferujete stolní počítač nebo notebook?
    Od Petr S. v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 12-04-2008, 21:38
  2. Notebook okolo 30 000 výkon + display
    Od H0nz@ v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-02-2008, 19:54
  3. Jak ztišit počítač?
    Od Acci v sekci Chlazení
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 16-10-2007, 13:49