Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 56

Téma: Jak snížit spotřebu, zvýšit výkon a ztišit notebook/stolní počítač

  1. #31
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    3

    Jo paráda díky. Stačilo změnit "UnlockVid" na 1 a přidat do registrů.

    //EDIT: Tak radost byla předčasná. RMClock sice nabídne víc, ale ikdyž ho přenastavím, tak se nezmění. Tak to mám holt smůlu.
    Naposledy upraveno uživatelem Mr.Enter: 05-07-2009 v 13:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    Jelikoz to je uz nejakou dobu co vysel posledni update na RMClock, a ani ostatni softy si s penrynem jen tak neporadi, tak se podelim se svoji troskou pri pokusech s C2D P8400 (2,26GHz, 3MB L2 - Penryn 3M)

    Co vsechno je potreba:
    RMClock
    CPU-Z
    Core Temp
    Everest
    Super Pi
    Orthos pripadne Intel burn test

    Proc to vsechno:
    RMClock je snad jasny. Jen je ponekud starsi, takze nezvlada vse sam. Zhruba funguje, ale neni to idealni. Co umi - nastavit power management, nastavit pozadovane nasobice, nastavit VID (volty procesoru) pro jednotlive nasobice, zvlada i SuperLFM (=SLFM=Super Low Frequency Mode = podtaktovani FSB na polovinu)
    Co neumi - vsude pracuje s chybnym VID (vyssi nez ve skutecnosti), neumi polovicni nasobice, nevim jestli to je rmclockem nebo vsemi softy co detekuji frekvenci, ale obcas neudrzi nasobic a preskoci na okamzik jinam

    CPU-Z - jediny ucel je zjisteni, ze RMClock spravne funguje a zvolene VID se aktualne pouziva - CPU-Z totiz zobrazuje stejnou chybnou hodnotu jak RMClock. SLFM nezvlada takze ani u frekvence se neda pouzit

    Core Temp - ten prozmenu spravne detekuje VID - to co jde doopravdy do procesoru (teda snad, podle specifikaci to dava smysl: http://download.intel.com/design/mob...s/32012001.pdf strana 35 pro muj procak)

    Everest - Jedine co spravne umi je, ze CPUID spravne rozpozna SLFM s nasobicem 6x. Pokud se ale pouzije SLFM s nasobice 7x nebo 8x (pripadne dalsi podle procesoru), jsou vsechny softy v haji a spravnou frekvenci nepozna nic.

    SuperPi - realne si overite, jakou mate frekvenci... krasne totiz lze poznat, ze funguje SLFM s vyssim nasobicem - vykon krasne skaluje, vsechny detekcni softy jsou v haji

    Orthos, Intel burn test - pro overeni stability zvoleneho VID

    V praxi - muj procak ma max nasobic 8,5 a FSB 266 - to dela maximalni frekvenci cca 2260MHz
    minimalni nasobic je 6, takze vklidu tika na 1600MHz
    bohuzel RMClock neumi pulene nasobice, takze max co lze pouzivat je 8x266 = 2130MHz
    pokud je aktivni SLFM, snizi se FSB na 133, tj podle zvoleneho nasobice 800, 933 nebo 1066MHz

    800MHz Vam ukaze Everest CPUID
    933 a 1066 poznate pouze podle vykonu - napr v SuperPi
    1600 - 2130 ukaze spravne tusim kazdy soft
    2260 je pri pouziti RMClock bohuzel mimo dosah

    Pokud pro SLFM nastavim VID 1,0375V, tak do procesoru doopravdy jde jeho tovarni SLFM VID 0,925V
    Pri nastavenem 1,1V do neho jde 0,9875V apod....

    jo, pri tom SLFM se zda ze softy aspon spravne detekuji nasobic kdyz uz netusi co se deje s FSB
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 17-07-2009 v 02:42
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    takze s novou verzi CPU-Z 1.52 se nam to usnadnilo, spravne detekuje napeti. snad to bude i u jinych jader

    navic po prepnuti ShowDutyCycles na 1 v cpuz.ini se spravne detekuje frekvence i v SLFM modech s ruznymi nasobici (sice uz ne nasobic nebo FSB, ale celkova frekvence je OK)

    takze timto se situace znacne usnadnuje
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    20

    nevite nekdo proc mi rmclock nedokaze rozeznat CPU a tak mi nedovoli zadnou moznost nastaveni?
    mam notebook HP probook 4515s s AMD Turion X2 Dual-Core Mobile Processor RM-76 (2.3-GHz, 1 MB L2 cache)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    mas rmclock spusteny s administratorskym opravnenim?

    navic vyvoj RMClocku je bohuzel uz delsi dobu u ledu, takze je mozne ze uz nektere CPU nikdy nebude umet
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    103

    vim ze je to stary clanek, ale fungovalo by to i na novch procesorech sandy bridge?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Pochybuji, ale za pokus nic nedáš. Nicméně, bude to potřeba? SB jsou docela studené procesory.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    RMClock je uz asi 3 roky neaktualizovany... takze tezko. Spolehlive funguje u pentii-M, ne perfektne ale da se pouzivat s core 2, ale cokoli novsiho imho bude mit velmi vazne problemy... neco mozna rozjedes, ale asi dost pofiderne.

    http://forum.rightmark.org/topic.cgi?id=6:1699
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Nováček
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1

    čaute. Chtěl bych poradit jaká je možnost vypnout u notebooku monitor pro úsporu baterie. Napřéklad když stahuju a nic nedělám na notebooku chci vypnout monitor aby mi nežral baterku a nevím jak a nikde se to nemohu dozvědět poraďte prosím. jedná se o notebook Toshiba satelite jestli vámm to pomůže. díky moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Ovládací panely - Správa napájení a nastavíš čas po jaký době vypnout displej při nečinnosti, jiný způsob nevím, protože jak bys ho pak zpátky zapnul?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    7

    Myslím, že většina notebooků má funkci vypnutí displeje přímo v nabídce - často přes klávesu FN+nějaká funkční klávesa, alespon u ACER a ASUS jsem to tak viděl...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,088

    Citace Původně odesláno od feke Zobrazit příspěvek
    Myslím, že většina notebooků má funkci vypnutí displeje přímo v nabídce - často přes klávesu FN+nějaká funkční klávesa, alespon u ACER a ASUS jsem to tak viděl...
    Ano, ale napr. muj Dell na to klavesu nema. Tak to resim softwarove - monitoroff.exe od erasera ci nircmd.exe monitor off.
    @Janda: Nebo si muze nastavit, ze pri zavreni vika displaye nic nedela a zaklapnout ho
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    no a nepomuze display zavrit?

    akorat je potreba si nastavit v ovladacich panelech akci pri zavreni vika na zadnou...

    nebo taky cato lze najit takovy maly cudlik ktery se zamackne automaticky zavrenim displaye tak ten zamacknout rucne...

    EDIT: nejak jsem mel rozhozeny strankovani postu a posledni asi 2 nevidel nez jsem psal odpoved.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    71

    Zdravim, nevedeli by ste mi pomoct s pretaktovanim CPU v mojom notebooku?

    HP Compaq nw8240, Pentium M 740@1.73GHz (533MHz FSB), chipset je i915PM, ATI mobility FireGL V5000 (mobility x700), ICS954215AG clock generator, 667MHz RAM beziaca na 533MHz.

    ClockGen, SetFSB a SysTool nepodporuju tento PLL.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od Vladimir Zobrazit příspěvek
    Zdravim, nevedeli by ste mi pomoct s pretaktovanim CPU v mojom notebooku
    Radim dobře - s taktováním notebooku si nezačínej. Nejen, že se ti bude nejspíš přehřívat, ale chlazení to možná ani nebude zvládat. Navíc si těma pár desítkama MHz moc nepomůžeš, systém nezrychlíš a jenom si zaděláš na malér.
    Každopádně pokud bys to přecijen chtěl zkusit, tak zkus RMClock (zmiňovaný v tomhle vláknu) a než s ním začneš manipulovat, přečti si o tom něco - tady na foru by někde mělo být vlákno právě o taktování.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Preferujete stolní počítač nebo notebook?
    Od Petr S. v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 12-04-2008, 21:38
  2. Notebook okolo 30 000 výkon + display
    Od H0nz@ v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-02-2008, 19:54
  3. Jak ztišit počítač?
    Od Acci v sekci Chlazení
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 16-10-2007, 13:49