Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: artefakty v obraze

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    3

    Ahoj,
    potřeboval bych poradit. V synovo PC jsem měnil grafiku z Radeona 9200 na GF 6600 TD. Od té doby se ale v obraze asi 2 her ( Rayman 4 a Spore ) , objevují artefakty - jakoby obraz kostičkuje, či spíše přeskakuje a dělají se přes něj čáry. Závada na kartě? V jiných ( i velmi podobných hrách ( např. Rayman 3 ... ) to nedělá. Čím to může být?
    Ovladače z radeona jsem samozřejmě nainstaloval, GF ovladače snad nejnovější (175.19 ).
    Díky za každou radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    Ve většině případů tohle způsobuje přehřívání GK takže skontrolovat přidělanej chladič popřípadě změřit teploty při zátěži (HW monitor), jestli to je opravdu přehřátím
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od ludva10 Zobrazit příspěvek
    Ovladače z radeona jsem samozřejmě nainstaloval, GF ovladače snad nejnovější (175.19 ).
    Tomuhle moc nerozumím, každopádně při přechodu z ATI na NV (nebo obráceně) se vždy doporučuje původní ovladače odinstalovat opravdu důkladně, třeba pomocí Driver Cleaneru.... někdo to řeší i reinstalem winů
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    ma ta 6600 pripojeny pridavny napajeni? je trosku slusny zdroj? + to co rikali ti prede mnou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    93

    GF 6600 jsem měl a přídavné napájení neměla, toto je sice trochu jiný typ ale pochybuju, že by tam bylo. Plně souhlasím s pravděpodobnou diagnózou přehřívání, stalo se mi něco podobného, po roce provozu se povolil chladič a najednou jsem měl do několika minut po přechodu do 3D artefakty v obraze, vymontovoal jsem chladič, pro jistotu vyčistil, dal zpět, pevně usadil a okamžitě to bylo vpořádku.
    Dřívější ovladače nVidie měly přímo někde v nastavení sledování teploty, teď to přebralo nějaké centrum které si musíte sami stáhnout a jako bonus u mě nefunguje (rozjeté menu a obraz programu, nedá se to ovládat a naměřené hodnoty nejsou vidět, tomu říkám vylepšení).
    Celkem dobrým testem na zatížení grafiky je například 3D Mark, http://www.futuremark.com/download/3dmark06/ , ten už systém pořádně prožene. Pokud by se artefakty neobjevily ani po opakovaném průchodu testem, vážně bych uvažoval že chyba je ve hrách nebo ovladačích.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    Citace Původně odesláno od pkovak Zobrazit příspěvek
    GF 6600 jsem měl a přídavné napájení neměla, toto je sice trochu jiný typ ale pochybuju, že by tam bylo.
    Tohle bude je to 100% AGP verze, ta pridavne napajeni ma
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    3

    Přídavné napájení má. To mám samozřejmě zapojený. Kdyby nebylo, PC hází hlášku, že není zapojený.
    Právě že to může bejt z toho asi všechno. Tahle grafika je z PC, kde mi odešla základní deska asi z důvodu úderu blesku. Takže může bejt v pr... deska, ale možná i zdroj. Naspřed zkusím ty ovladače a uvidím. U zdroje jsem zkoušel zapojit do grafiky i jinej konektor ( proto vím, že deska bez zapojení hlásí tu hlášku ) a je to pořád stejný.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    Citace Původně odesláno od ludva10 Zobrazit příspěvek
    Ahoj,
    potřeboval bych poradit. V synovo PC jsem měnil grafiku z Radeona 9200 na GF 6600 TD. Od té doby se ale v obraze asi 2 her ( Rayman 4 a Spore ) , objevují artefakty - jakoby obraz kostičkuje, či spíše přeskakuje a dělají se přes něj čáry. Závada na kartě? V jiných ( i velmi podobných hrách ( např. Rayman 3 ... ) to nedělá. Čím to může být?
    Ovladače z radeona jsem samozřejmě nainstaloval, GF ovladače snad nejnovější (175.19 ).
    Díky za každou radu.
    mozna je to hloupost bud to je to prehrivani vga nebo prilis nove ovladace,skusil bych tam dat o neco starsi
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. GeForce: Artefakty v obraze
    Od Sikil79 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 22-01-2010, 20:27
  2. LCD: sum v obraze
    Od Jakub Brož v sekci Monitory
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 14-04-2009, 19:57
  3. LCD: Rušení v obraze z notebooku
    Od Martas._ v sekci Monitory
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 28-09-2008, 14:41
  4. "Artefakty" v obraze a vypínání monitoru
    Od d.a.a.n v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 20-04-2008, 12:38
  5. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-12-2007, 12:52